5 motive pentru care alege un model mai scump în locul unui ceas ieftin

  • REVISTA ONLINE
  • 5 motive pentru care alege un model mai scump în locul unui ceas ieftin

5 motive pentru care alege un model mai scump în locul unui ceas ieftin

Te întrebi ce face diferit un ceas scump față de un ceas ieftin? De ce să cumperi ceasuri mai scumpe? În articolul nostru, vom încerca să explicăm de ce, în unele cazuri, merită să alegi ceasuri mai scumpe și să nu te uiți la preț.

Ceasurile sunt o parte integrantă a vieții noastre. Nu numai că oferă informații importante despre oră (ca să ajungi peste tot „la timp”), dar funcționează și ca un accesoriu vestimentar necesar care spune multe despre purtător. Ceasurile pot fi ca o mașină - majoritatea vă vor aduce la o anumită destinație, însă alegerea modelului decide dacă parcăm mașina în fața intrării principale sau la câteva străzi mai departe. 

Atunci când alegi un ceas, nu doar marca joacă un rol, ci și aspectul vizual sau funcționalitate, dar mai ales, prețul. Chiar dacă ceasurile ieftine pot arăta cu adevărat bine, nu merită întotdeauna să alegi cel mai ieftin model de pe piață. În articolul nostru, analizăm cazurile în care se merită să investești în modele mai scumpe. 

1. Exprimarea stilului tău

Acum avem acces la ora exactă în aproape fiecare colț, astfel că ceasurile au devenit mai mult un accesoriu elegant decât util. Dar de ce să preferi modelele mai scumpe în locul modelelor mai ieftine, mai ales că adesea arată aproape identic? 

Aparențele sunt înșelătoare. Deși la prima vedere poate părea același ceas, de cele mai multe ori nu este cazul. Ceasurile mai ieftine sunt adesea confecționate din materiale mai ieftine, așa că în loc de titan sau alte metale prețioase, de obicei, se regăsește doar oțelul inoxidabil sau chiar plasticul. O parte foarte importantă a ceasului este și cureaua. O curea de piele naturală  reprezintă personalitatea proprietarul său mult mai mult decât, de exemplu, o curea de cauciuc. De asemenea, materialul sticlei de acoperire este important - deși nu este vizibil la prima vedere, joacă un rol esențial pe termen lung. În timp ce sticla minerală este ieftină, aceasta se va zgâria mult mai repede decât cea de cristal de safir. 

Cu modelele mai ieftine, nu aveți această oportunitate de a vă exprima stilul. Modelele mai scumpe oferă caracterul potrivit, iar stilurile diferite vă vor reflecta cu exactitate personalitatea. 

2. Funcții de reprezentare

Ceasul nu numai că arată timpul, dar îl reprezintă și pe proprietarul său. Deși este posibil să ai o slăbiciune pentru un ceas digital în stilul anilor 90, pur și simplu nu este potrivit pentru o întâlnire de afaceri sau alte evenimente festive, precum nunțile sau vizitele la teatru. În astfel de situații este foarte posibil să faci o impresie foarte proastă cu un ceas ieftin, mai degrabă decât să subliniezi aspectul tău elegant. 

Deși poate părea  că nu există diferențe în ochii unui necunoscător, ceasurile mai scumpe adaugă un plus de eleganță. Alegerea modelelor mai accesibile este bună pentru portofel, dar faptul că aveți un ceas prost ales pe mână este similar cu a face o alegere proastă a curelei - deși s-ar putea să funcționeze, este dureros pentru ochi. 

Aspectul unui ceas înseamnă, așadar, mult mai mult decât se crede. Nimic nu îți poate strica costumul sau rochia festivă ca un ceas prost ales. 

3. Fiabilitatea vine pe primul loc

Calitatea ceasului depinde de mișcarea sa. Deși de multe ori nu vedem de prima dată, acesta are un impact crucial asupra modului în care funcționează ceasul. Modelele ieftine folosesc cel mai adesea o mișcare de cuarț, care este ieftină și nu foarte fiabilă. Acest tip de mișcare este utilizat în principal de către producătorii de ceasuri ieftine, cărora le pasă doar de impactul primului aspect și nu trebuie să se ocupe de probleme tehnice complexe. 

Cu toate acestea, un ceas ieftin poate avea o serie de dezavantaje care pot să nu fie evidente imediat după despachetare, dar vor fi vizibile după utilizarea pe termen lung. De exemplu, este posibil ca ceasul dvs. să se miște prea încet, să întârzie sau să funcționeze ineficient cu bateria. Vizita la un ceasornicar poate deveni o activitate mai frecventă decât ar trebui. 

4. Funcții multiple

Cronometrarea, numărătoarea inversă sau data - acestea sunt caracteristicile de bază pe care le au chiar și cele mai ieftine modele de ceasuri. Cu toate acestea, piesele mai scumpe și de lux pot oferi caracteristici care nu sunt doar practice, ci și un exemplu frumos al orologiei de-a lungul istoriei sale lungi. 

Control radio, ora pe glob sau ora duală, altimetru, termometru, barometru, indicarea timpului pentru pescuit sau fazele lunii - aceasta este doar o mică listă cu funcții care nu se regăsesc adesea pe modelele de ceasuri mai ieftine. Pentru fanii astronomiei, este util să știe în ce fază se află luna, pescarii vor aprecia să știe când este momentul potrivit, iar călătorii vor fi încântați de sincronizarea automată a timpului în funcție de fusul orar. 

În practică, însă, cea mai utilă funcție este rezistența la apă. La ceasurile mai ieftine, deseori aceasta nu există sau este minimă, atingând maxim 5 ATM. Ceasuri ca acestea pot să facă față unei ploi ușoare, dar o baie rapidă de vară într-un lac din apropiere va aduce, cel mai probabil, sfârșitul lor . Doar modelele mai scumpe au o rezistență la apă de 10 ATM sau mai mare, care poate rezista la un înot. Pasionații de scufundări au nevoie de rezistență de minim 20 de ATM , iar acest lucru nu poate fi  găsit la modelele ieftine. 

5. Investiții de viitor

Cu o ușoară exagerare putem spune că ceasul se maturizează precum vinul. Ceasurile de calitate câștigă valoare în timp, ceea ce reprezintă o investiție bună pentru viitor. Ceasurile ieftine sunt tratate mai mult ca bunuri de consum, care sunt supuse tendințelor actuale, dar ceasurile de înaltă calitate și scumpe pot funcționa, de asemenea, ca o investiție, care poate fi apreciată în timp. Aspectul unui ceas este deci mult mai mult decât poate părea. Nimic nu vă poate strica costumul festiv sau rochia cum o poate face un ceas prost ales. 

Ceasurile ieftine foarte des încetează să funcționeze în timpul vieții tale, în timp ce modelele mai scumpe și mai bune vor putea fi încă folosite de către strănepoții tăi. Și în perioadele mai proaste, puteți vinde întotdeauna ceasurile scumpe la un preț mai bun decât puteți vinde un ceas ieftin care va satisface proprietarul unui magazin de amanet local, mai degrabă decât un colecționar care nu lasă piesa potrivită să scape. 

Vei investi în ceasuri mai scumpe? De exemplu, Certina BIG SIZE CHRONO cu rezistență la apă de până la 20 ATM și un cristal de safir, Certina DS 8 GENT CHRONO MOONPHASE cu funcție care arată faza curentă a lunii sau Tissot Tradition Automatic Open Heart, care atrage atenția asupra ceasului datorită mișcării sale elvețiene de precizie. Femeile vor aprecia Certina DS PRIME cu cristale de safir și rezistență la apă de până la 20 ATM, elegantul Tissot T02 care va deveni o adevărată bijuterie pe fiecare mână sau îndrăznețul Certina Lady, care va impresiona pe toată lumea prin culoarea sa neobișnuită și numerele romane.