Care este cel mai bun geam pentru ceasuri? Răspunsul te va surprinde

Care este cel mai bun geam pentru ceasuri? Răspunsul te va surprinde

Unul dintre cei mai importanți parametrii ai fiecărui ceas este, fără îndoială, geamul sau, mai precis, materialul din care este confecționat. Este cel mai bun plasticul, mineralul sau safirul? Care este diferența? Vom răspunde la aceste întrebări în articol.

Aproape fiecare ceas are un geam care protejează arătătoarele și alte detalii de le deteriorare. Majoritatea dintre noi nu acordăm atenție materialului, dar pe termen lung, este destul de bine să știm diferența dintre diferite materiale.

Plastic ieftin? Nu este chiar cel mai rău

Unele ceasuri, în cea mai mare parte cele mai ieftine și cele pentru copii, au un geam din sticlă organică sau acrilică, adică din plastic. Deși diferă de plasticul obișnuit, pe care îl cunoaștem din viața de zi cu zi, acesta este totuși disponibil și, mai ales, ușor zgâriabil. De ce ai vrea asta pentru ceasul tău?

Geamurile din plastic sunt caracterizate de o rezistență mai scăzută la zgârieturi, dar sunt mai flexibile și mai rezistente la impact. Mai mult, atunci când se sparg, cioburile nu sunt ascuțite. Acesta este și motivul principal pentru care este folosit la ceasurile pentru copii.

Sticla minerală este standardul de aur

Îndrăznim să spunem că la majoritatea ceasurilor veți găsi geam din sticlă minerală. Se caracterizează printr-o durabilitate bună, o flexibilitate mai mare în comparație cu sticla de safir sau o rezistență mai mare la zgârieturi, comparativ cu geamul din plastic. Pe scara de duritate Mohs, sticla minerală ocupă locul 6, cel întâi fiind talcul, iar diamantul fiind pe 10.

Predispoziția scăzută la formarea strălucirii este de asemenea o caracteristică valoroasă. Unele companii îmbunătățesc sticla minerală clasică cu proprietăți suplimentare. De exemplu, Seiko oferă un ceas Hardlex cu gradul de duritate 7.

Sticla de safir este regina

Chiar la început - expresia sticlă de safir nu presupune faptul că este făcută din safirul care se găsește în natură. Este un safir chimic, un material care are calități similare cu cele ale unui safir real. Pe scara Mohs, este la 9, doar diamantul fiind mai dur.

Îl puteți zgâria doar cu un alt material cu o duritate de 9 sau mai mare, ceea ce este puțin probabil în utilizarea normală. Cu toate acestea, nezgârierea nu poate fi garantată, deci nu este supusă reclamațiilor. Faptul că este greu de zgâriat nu înseamnă că nu se poate sparge- dacă reușești să spargi o sticlă de safir, ai grijă la multitudinea de bucăți mici și ascuțite de cioburi.

Ce geam este cel mai bun?

Nu există un răspuns clar. Situații diferite necesită geamuri diferite, deci depinde în primul rând de natura ceasului. Copiii și cosmonauții au nevoie doar de geamuri din plastic, iar cei care se află în haine formale trebuie să aleagă geamul din sticlă de safir. Pentru toate celelalte cazuri, sticla minerală este perfectă.

Căutând
Căutând
up