Cum să cureți bijuteriile acasă? Te sfătuim noi

Cum să cureți bijuteriile acasă? Te sfătuim noi

Bijuteriile sunt iubite nu numai de către femei, ci și de către bărbați. În timp ce doamnele poartă diverse accesorii cum ar fi brățări, cercei, inele sau coliere, domnii încă le descoperă pe cele potrivite. Dar nu este vorba doar de cumpărarea de bijuterii frumoase - trebuie să și aveți grijă și de ele, altfel strălucirea lor poate să dispară, iar tu vei rămâne dezamăgit. Vă vom sfătui cum să aveți grijă de bijuterii în mod corespunzător din confortul casei.

Bijuteriile sunt iubite nu numai de către femei, ci și de către bărbați. În timp ce doamnele poartă diverse accesorii cum ar fi brățări, cercei, inele sau coliere, domnii încă le descoperă pe cele potrivite. Dar nu este vorba doar de cumpărarea de bijuterii frumoase - trebuie să și aveți grijă și de ele, altfel strălucirea lor poate să dispară, iar tu vei rămâne dezamăgit. Cum se curăță bijuteriile în mod corespunzător de acasă? 

Păstrarea în primul rând

Înainte de a vorbi despre curățare, este necesar să menționăm în câteva cuvinte cum să ai grijă de bijuteriile tale astfel încât să se deterioreze cât mai puțin. În general, transpirația, umezeala, deodorantele, parfumurile sau produsele cosmetice nu sunt potrivite pentru bijuterii. Cu toate acestea, dacă doriți să le purtați, aceste efecte nu vor fi evitate. 

Trebuie doar să urmați regula simplă - bijuteriile sunt puse ultimele și îndepărtate mai primele. De asemenea, verighetele pe care le porți tot timpul, trebuie scoase cel puțin noaptea. Singura excepție sunt perlele, care se bucură de contactul cu pielea. Acest lucru împiedică uscarea lor. 

Dar cum să le păstrezi? Cei care țin bijuteriile descoperite în cameră vor fi dezamăgiți - bijuteriile se pot deteriora la lumina directă a soarelui. Măcar găsiți un colț mai ferit sau, ideal,să le țineți într-o cutie de bijuterii. Uitați de toaletă imediat, deoarece umiditatea nu este favorabilă pentru majoritatea metalelor. Unele își pot schimba culoarea, dar altele pot rugini. 

Imediat după îndepărtarea bijuteriilor, curățați-le  ușor. Este nevoie doar de un șervețel moale, sau o pânză de flanelă și o soluție de prevenire a coroziunii. Ar trebui să vă duceți bijuteriile la un magazin de bijuterii cel puțin o dată pe an. Bijutierul poate curăța bijuteria prin ultrasunete, poate elimina zgârieturile sau poate remedia defecte minore. Nu vă faceți griji pentru preț - bijutierii cer de obicei sume foarte convenabile. 

Curățarea de bază se poate face și din confortul casei tale

Este destul de ușor să cureți bijuteriile, ai avea nevoie de o soluție de spălat vase și apă caldă. Raportul ideal este de 1 la 1 - lăsați bijuteriile să se înmoaie în amestec aproximativ o oră. Apoi, după uscare, strălucirea este restabilită. Puteți achiziționa, de asemenea, un produs de curățat pentru argint, trebuie doar să aveți grijă la pietricele. Dar dacă bijuteriile tale au rugină sau sunt verzi, nu poți face nimic în acest sens.

Pentru argint, nu vă temeți să folosiți pasta de dinți cu fluor și periuța de dinți. Este mai bine să alegeți pasta fără microgranule. Este bine, de asemenea, ca periuța să fie moale. O alternativă poate fi și cenușa, care poate face minuni. Dacă bijuteriile dvs. nu sunt lipite și nu au pietre, le puteți scufunda în baie. 

Tot ce ai nevoie este folie de aluminiu, un obiect subțire și ascuțit, praf de copt și apă caldă. Puneți praful pe folia de aluminiu, înfășurați bijuterii în ea și puneți-o în apă fierbinte. Folosiți un obiect ascuțit pentru a face câteva găuri în folia de aluminiu și lăsați reacția chimică să curețe argintul pentru dvs. În mod ideal, lăsați peste noapte și clătiți bijuteriile cu apă rece dimineața. Alte bijuterii trebuie curățate cu un curățător special pentru argint sau de către bijutieri. 

Îngrijire delicată pentru metale mai prețioase

Aurul este un metal prețios, dar relativ ușor de întreținut. Tot ce ai nevoie este un săpun sau orice alt agent de degresare în combinație cu o cârpă moale. Pot apărea pete albăstrui sau verzuie pe aur. Pentru acestea, de obicei, curățați cu mai multă răbdare, cu puțin suc de lămâie pe cârpă. Dacă acest lucru nu ajută, bijutierul vă poate ajuta. 

Pentru perle, spălați-le ușor în apă cu săpun cu pH neutru atunci când sunt contaminate cu parfum sau spray de păr. 

Dar pentru a avea ceva de curățat, mai întâi trebuie să aveți niște bijuterii. Doamnele pot alege dintr-o gamă mai mare, dar chiar și domnii au varietate din care să aleagă. Știind că îngrijirea bijuteriilor nu este complicată, nu există niciun motiv pentru care să nu obțineți câteva piese noi imediat.

Căutând
Căutând
up