Cum să nu te lași intimidat de schimbarea orei

Cum să nu te lași intimidat de schimbarea orei

Trecerea la ora de vară în acest an va fi în noaptea de 31 martie. La fel ca în fiecare primăvară, vom muta indicatoarele ceasului cu o oră înainte. Schimbarea afectează majoritatea populației lumii, dar în curând această practică va fi eliminată treptat ...

Deși unii oameni sunt bucuroși să doarmă o oră mai mult când mergem la ora de iarnă (astronomică), diferiții experți spun că această schimbare nu are un efect pozitiv pentru sănătatea oamenilor.

De ce există o schimbare obișnuită de timp și de unde provine această schimbare?

De unde provine această schimbare?

Ora se schimbă întotdeauna toamna și primăvara. Intenția inițială a fost de a economisi energia electrică, care nu mai este valabilă în ziua de astăzi. Nu există economii semnificative de energie, ci dimpotrivă. Nu numai corpul nostru, ci și transportul au de suferit (de exemplu, există o creștere a accidentelor rutiere). În timpul primului război mondial, când a fost introdus pentru prima dată schimbarea orei de vară, energia electrică a fost foarte scumpă, deci au existat unele justificări. A fost reintrodus în timpul celui de-al doilea război mondial (din nou cu această idee) și recunoscută ca regulă ultima dată în țara noastră în 1979. În anul 1966 perioada orei de vară a fost prelungită cu o lună. Este cu adevărat necesar?

După un sondaj, 84% dintre alegători au declarat că nu vor să schimbe ora. Deci, foarte curând această schimbare nu va fi necesară! Dacă aveți un ceas digital ce vă ajustează automat timpul, nu trebuie să vă fie teamă să uitați schimbarea orei.

Schimbarea vine

Acesta nu este doar un vis, ci curând va deveni realitate. Ideea originală a fost că ultima dată se va schimba în această primăvară (poate în toamnă), dar din păcate, nu se va întâmpla. În realitate schimbarea timpului ne așteaptă de cel puțin cinci ori. De fapt, euforia schimbărilor se spune ca va înceta în 2021.

Ora de vară – o alegere clară?

Rezultatele sondajului pan-european arată că 56% dintre alegători ar alege timpul de vară, dar oamenii de știință au obiecții serioase. În opinia lor, ar fi mai bine să păstrăm timpul astronomic, deoarece ceasurile biologice ale oamenilor vor funcționa mai bine.

Depășiți schimbarea!

Deși sunteți dezamăgit, și așteptați ca această schimbare să fie definitiv oprită în acest an, încercați să aruncați o privire pozitivă asupra situației. Verificați faptele:

  • Știi chiar că "ora iernii" este greșită? De fapt, ceea ce numim acum "ora de iarnă" nu este deloc în timpul iernii! Timpul nostru de iarnă ar trebui să fie numit timpul regular. Timpul real de iarnă a existat între 1946 și 1947. Comparativ cu timpul din Europa Centrală, a fost schimbat cu o oră. Diferența dintre timpul real de iarnă și timpul de vară ar însemna o schimbare de 2 ore. Nu este prea tentant de imaginat ... Fii bucuros că nu trebuie să fixați ceasul de la mână în loc de o oră ci cu două!
  • În loc să vă plângeți, profitați la maximum!
  • O schimbare permanentă a orei a fost introdusă la noi acum 40 de ani. Cu mai bine de o sută de ani în urmă, a apărut pentru prima dată ora de vară. Nu trebuie să așteptați 100 sau 40 de ani. Veți aștepta doar 2 ani!
  • Și în cele din urmă - ce pot însemna cinci sau șase ore împotriva infinitului?

Căutând
Căutând
up