Principii De Utilizare Corectă A Ceasurilor

Achiziționarea unui ceas nu este un fenomen științific, dar este, necesar să cunoaștem și, mai presus de toate, să ținem cont de anumite principii ale utilizării corespunzătoare a ceasurilor. Datorită acestor informații, pe care am dori să le citiți cu atenție, evităm situațiile neplăcute apărute nu numai în timpul procesului de reclamație. Deși facem tot posibilul să ne mulțumim clienții, nu este întotdeauna posibil. Aici veți afla care sunt cele mai mari obstacole pentru rezolvarea pozitivă a tuturor reclamațiilor.

Magnetismul:

Ceasul poate fi magnetizat pentru perioade scurte atunci când este expus unui câmp magnetic. Ca urmare, ceasul poate încetini sau accelera. Acest fenomen dispare imediat ce ceasul este în afara câmpului magnetic. Dacă problema persistă, ceasul trebuie demagnetizat de un ceasornicar profesionist.
Ceasul rezistă câmpului magnetic până la 60 gauss.

Electricitate statică:

Circuitele integrate din ceas sunt foarte sensibile la electricitatea statică. Dacă intră în contact cu o încărcătură statică, aceste circuite pot fi deteriorate sau distruse. Tocmai de aceea nu vă deschideți singur ceasul!

Temperatura:

Temperatura recomandată variaza de la  -5 până la +35°C.
Nu expuneți ceasul la lumina directă a soarelui și nu îl păstrați într-un mediu extrem de cald sau rece. Evitați schimbările bruște de temperatură (nu folosiți ceasul, de exemplu, în saună, nu-l lăsați  pe bordul mașinii sau să săriți în apă rece dacă v-ați expus la soare o perioadă mai lungă și ceasul este înfierbântat. Acest lucru previne defecțiunile, înaintarea sau întârzierea funcționării ceasului, afectarea etanșeității sau scurtarea duratei de viață a bateriei. 

Bateria:

Durata de viață a bateriei nu este acoperită de garanție. Nu lăsați o baterie descărcată în ceas, deoarece sbstanța care se scurge din baterie poate deteriora mecanismul - deteriorarea mecanismului cauzată de utilizarea necorespunzătoare nu este acoperită de garanție.

Chimicale:

Evitați contactul cu substanțe chimice, cum ar fi parfumurile și diverse creme. Ele pot afecta culoarea și materialul din care este confecționat ceasul. Aceste deteriorări nu sunt acoperite de garanție.
Ceasurile trebuie protejate de contactul cu substanțele chimice și agresive. Ca urmare a contactului cu acestea se poate schimba culoarea carcasei, a coroniței sau a brățării. În plus, suprafața sau etanșeitatea ceasului poate fi afectată. Evitați în special contactul cu diluanți, benzină sau solvenți etc.

Șocuri:

Ceasurile clasice concepute pentru utilizarea obișnuită sunt rezistente la lovituri normale și șocuri ușoare pe timpul  activitățillor de zi normale. Din păcate, în aceste cazuri,  trebuie luat în considerare funcțiile/parametrii fiecărui model.
Dacă ceasul este gravat cu pietricele de zirconiu, atunci este un ceas de tip "fashion" și vă recomandăm să fiți precauți deoarece sunt sensibile. Nu recomandăm aceste tipuri de ceasuri pentru uzul zilnic fără alternare. În cazul utilizării neglijente sau excesive, chiar atunci când ceasul cade sau se lovește (precum și accidentele repetate), ceasul se poate deteriora și pietricelele de zirconiu pot cădea sau eventual distruge.

Pietre Zirconiu:

La anumite modele de ceasuri, pietrele de zirconiu sunt aplicate cu adeziv special, și care în cazul uzurii frecvente, utilizării necorespunzătoare sau a slăbirii treptate din cauza impacturilor repetate și delicate, se întrepătrund diverse impurități, care, prin urmare, nu pot fi curățate, și, astfel, necesită înlocuirea lor. Evitați cât mai mult astfel de situații și astfel protejați ceasul - acest defect nu este acoperit de garanție, precum și slăbirea/căderea pietrelor de zirconiu ca urmare a unor loviri ușoare, șocuri și căderi. Ceasurile cu pietre de zirconiu nu sunt recomandate să le purtați la bazin, saună și diverse activități sportive - pietrele de zirconiu se pot "slăbi", precum și expunerea la lumina directă a soarelui sau la alte temperaturi ridicate, umiditate și frig. Pietrele de zirconiu lipite pot fi afectate schimbare bruscă a temperaturii.

 

Recomandări pentru întreținerea corectă a ceasului

Bateria:

Durata de viață a bateriei se calculează de la momentul introducerii în ceas din fabrică și servește numai scopurilor de control. La primul semn de descărcare, asigurați-vă că aceasta este înlocuită. Pentru ceasurile rezistente la apă, bateria trebuie schimbată de ceasornicar profesionist care trebuie să efectueze și testul de etanșeitate!!

Brățara din piele:

Vă recomandăm să nu strângeți cureaua sau să o fixați prea strâns pe mână - ar trebui să fie posibil să se introducă un deget între încheietura mâinii și curea. Catarama metalică trebuie curățată în mod regulat din motive de igienă și pentru a-și menține aspectul elegant.

Suprafața finisată:

În cazul achiziționării ceasurilor aurite, precum și a ceasurilor cu alte finisaje de suprafață (auriu roz, negru, gri, albastru etc.), rețineți că tratamentul de suprafață al acestor ceasuri este mai sensibilă la uzură mecanică.
Ceasurile cu astfel de finisaj nu sunt destinate a fi supuse tensiunii excesive sau uzurii zilnice. Veți prelungi durata de viață a acestora dacă nu permiteți ca ceasul să intre în contact cu transpirația, umiditatea, substanțele chimice, cremele cosmetice sau alte substanțe agresive. Dacă suprafața ceasului se murdărește, ștergeți-o cu o cârpă umedă și apoi o uscați. În cazul în care doriți să utilizați ceasul pentru activități sportive sau fizice, alegeți un ceas cu carcasă din oțel solid, în nici un caz aurite și alte