Atenție, sună clopoțelul! Pregătiți copiii să se întoarcă la școală

Atenție, sună clopoțelul! Pregătiți copiii să se întoarcă la școală

Noul an școlar începe în curând. Aveți acasă boboci care intră în primul an de școală sau copii care deja abia așteaptă să se reîntâlnească cu colegii lor? Aflați ce trebuie să faceți înainte de a începe școala, astfel încât întoarcerea în băncile școlii să fie cât mai plăcută posibil pentru copiii dumneavoastră.

Vacanța de vară se apropie încet de sfârșit, iar acesta este singurul lucru care preocupa toți părinții în acest moment – întoarcerea la școală. Unii copii se bucură de mai multă vacanță, unii de mai puțină. Oricare ar fi situația, nu uita să-i pregătești pentru primele zile de școală. Ce ar trebui să nu ratați astfel încât mersul la școală să fie mai plăcut pentru copiii dumneavoastră? Veți învăța în articolul de astăzi.  

1. Mergeți la cumpărături 

V-au plăcut cumpărăturile de rechizite din papetărie? Ați adorat alegerea unui nou stilou, a caietelor, penarelor sau a ghiozdanului? Sau ați urât aceste acțiuni? Încercați să fiți alături de copiii dumneavoastră în aceste momente și mergeți la magazine împreună. Cumpărăturile pentru rechizite se pot transforma într-o mare distracție. Astăzi, magazinele sunt supraaglomerate cu produse colorate pentru școală, iar toată lumea alege printre ele. Arătați copiilor faptul că notebook-urile cu un ponei sau cu un jucător de fotbal favorit se vor scrie aproape singure. Veți vedea că vor începe să se bucure de școală mult mai mult.

2. Începeți antrenamentul și ajustați-vă ritmul din timp 

Trei luni de vacanță sunt de ajuns pentru copiii tăi astfel încât să se obișnuiască cu un ritm mai leneș. Și de ce nu, până la urmă, vacanțele există pentru odihnă și pentru încărcarea bateriilor pentru noul an școlar. La sfârșitul lunii august, cu toate acestea, asigurați-vă de faptul că cei mici merg la culcare la timp astfel încât să învețe să se trezească devreme din nou. Pur și simplu încercați să faceți tranziția de la programul liber la cel școlar treptat. 15 septembrie nu va fi, astfel, o zi de șoc pentru ei.

3. Pregătiți mediul de lucru 

Este timpul pentru a curăța locul de joacă, caietele de colorat și alte jucării. Biroul trebuie să fie păstrat curat, astfel încât nimic să nu distragă atenția copiilor de la învățat. Dacă doriți să sprijiniți copiii în organizarea programului și a vieții școlare, atârnați-le un panou în cameră la care vor putea să fixeze toate sarcinile importante. Învățați copiii să păstreze ordinea în sertare, între creioane și carioci. În același timp, nu fiți prea stricți. Lăsați-i să decidă organizarea lucrurillor pe masă.

4. Gustările de la școală 

Pentru ca copiii dumneavoastră să aibă suficientă energie pentru școală, este imperativ ca aceștia să aibă parte de gustări de înaltă calitate. Atât băieții, cât și fetele sunt în dezvoltare și au nevoie de o dietă echilibrată. Pregătiți-le, de exemplu, sandwich-uri gustoase cu șuncă de calitate și ouă. Nu uitați de fructe, legume și de sticla de apă. Când le dai copiilor o gustare care îi ajută, nu trebuie să îți faci griji cu privire la cheltuielile de buzunar.

5. Punctualitatea 

Prima zi de școală contează, astfel că este foarte important să ajungi la timp, mai ales atunci. În caz contrar, copilul dumneavoastră poate fi lăsat într-un un loc nepopular în bancă, și în plus, el va crea o impresie proastă profesorilor chiar de la începutul anului școlar. Învățați-i pe copii punctualitatea de la bun început, iar la maturitate această lecție le va fi utilă. Cu toate acestea, pentru a evita verificarea timpul de pe telefonul mobil, dați-le un ceas de copii.

Vi se întâmplă și dumneavoastră uneori să întârziați atunci când trebuie să luați copiii de la școală? Atunci achiziționarea unui ceas este alegerea potrivita pentru a fi punctuali.


Căutând
Căutând
up