Ghid pentru alegerea parfumului potrivit

Ghid pentru alegerea parfumului potrivit

Parfumurile senzuale înconjoară ființele umane de mii de ani. Chiar și frumoasa Cleopatra și-a folosit magia pentru a seduce unul dintre cei mai influenți conducători ai vremii. Și astăzi, iubim aromele frumoase, precum strămoșii noștri. Care este magia acestor esențe parfumate și ce rol joacă astăzi parfumul? Vă întrebați care sunt diferențele dintre diferitele tipuri de arome și doriți să știți care dintre acestea sunt printre cele mai bune parfumuri? În ghidul de astăzi cu parfumuri renumite, veți învăța totul, precum și o mulțime de alte informații utile, care vă vor ajuta să alegeți cel mai potrivit parfum, exact în funcție de dorințele dvs.

De ce să folosim un parfum?

Poate de mult timp nu folosiți un parfum, fiindu-vă suficient un deodorant. Desigur, puteți folosi în continuare, dar veți fi privat de o altă latură pe care o puteți adăuga în viața dvs. Cum majoritatea dintre noi ținem la o coafură drăguță, haine decente sau machiaj, ar trebui să acordați atenție și asupra unui parfum. Acesta poate face adesea mai mult decât să surprindă împrejurimile. Parfumul potrivit vă poate evidenția punctele forte, vă poate spori încrederea în sine și vă poate evoca un zâmbet, chiar și atunci când aveți o zi încărcată.

Mirosul este unul dintre simțurile care sunt adesea subestimate. Dar memoria olfactivă stochează cele mai multe amintiri în creierul nostru. Când ne gândim la asta, ne putem aminti exact cum miroase aerul proaspăt din munți, portocalele suculente și mirosul delicios de prăjitură coaptă, pe care mama îl emana în toată bucătăria în zilele de duminică. Aromele se pot juca cu mintea noastră și ne pot afecta cu adevărat starea de spirit.

Parfumurile fac parte din viața noastră de mii de ani

Deși parfumurile par să fie o realizare a generației noi, istoria lor însă se scrie din trecut. De atunci oamenii au descoperit magia parfumurilor. Dovezi ale producției de piese aromate au fost găsite în Egiptul antic și Mesopotamia, unde se foloseau în principal în scopuri religioase și ritualuri funerare. De acolo, au intrat în lumea antică a Greciei și Romei, precum și în Persia, unde clasele superioare le foloseau cu plăcere pentru a se diferenția de săraci, care miroseau adesea neatractiv. Parfumurile aromate erau cunoscute și în India antică, de unde provin multe dintre ingredientele folosite și astăzi.

În 2005, arheologii au făcut o descoperire semnificativă. În Cipru, au descoperit cea mai veche producție de parfumuri, datând de mai bine de 4 000 de ani. Au fost găsite peste 60 de vase antice în care parfumurile erau pregătite și amestecate. Probabil că nu va fi o surpriză faptul că oamenii de atunci foloseau în principal plante aromate și mirodenii pentru producerea parfumurilor.

În Evul mediu în Europa nu prea aveau succese în meșteșugul de parfumuri. Dar acest lucru nu se poate spune despre lumea arabă, unde producția de parfumuri era în plină înflorire. La aceasta a contribuit și omului de știință, chimistului arab Al-Kindi, care în secolul IX, a scris „Cartea chimiei parfumurilor și distilării” care cuprindea peste 100 de metode și rețete de preparare a parfumurilor, uleiuri esențiale și metode de înlocuire a ingredientelor scumpe. Procesul de distilare, care este și astăzi folosit la fabricarea parfumurilor, a fost scris de filosoful și omul de știință persan Avicenna.

Chiar dacă în Europa medievală parfumurile nu făceau parte printre produsele căutate, despre existența lor se știa foarte bine, dar nu se știa procesul de producție. Primele rețete provin de la mănăstirile din Florența, încă din 1221. În secolul al XIV-lea, producția lor s-a răspândit în Europa Centrală, în special Ungaria, unde uleiurile esențiale erau dizolvate într-o soluție de alcool. Un astfel de parfum a fost realizat la comanda reginei Elisabeta a Ungariei în 1370

Cea mai mare glorie care continuă până în prezent a fost culeasă de parfumeriile din Franța. Bazele parfumurilor au fost puse în Italia, ca apoi, maeștrii francezi au reușit să ofere parfumurilor un lux și o formulă perfectă. Rafinamentele italiene au fost preluate în Franța de către parfumierul personal al Catherinei de Medici. Datorită căsătoriei sale cu regele francez, la curtea regală au ajuns bucătari și parfumeri italieni. Unul dintre ei a fost parfumierul personal al tinerei regine, Renato Il Florentino, care a transformat Franța într-un centru european de fabricație a parfumului.

Obiceiurile proaste de igienă al nobilimii franceze au jucat și ele un rol în producerea de parfumuri. Deși nobilimea de atunci era înconjurată de lux, nu folosea foarte des baia. Prin urmare, aristocrații locali au încercat să mascheze mirosurile corporale cu diverse produse cosmetice și parfumuri. Astfel au apărut vremurile de aur pentru dezvoltarea și producerea parfumurilor scumpe, unde clasa superioară cu bucurie își cheltuiau averile.

În paralel cu dezvoltarea din Franța, un important centru de parfumerie s-a dezvoltat și în Germania, deși, din nou, datorită italienilor pricepuți. La acea vreme, aici lucra un priceput frizer italian Giovanni Paolo Feminis, care a creat populara apă parfumată numită „Aqua Admirabilis”. Nu este nimic altceva ascuns sub numele latin decât apă de Colonia, care este utilizată pe scară largă și astăzi. La începutul secolului al XVIII-lea, nepotul lui Giovanni a pus bazele unei afaceri prospere cu aceste produse

Din acele timpuri și până astăzi, cele mai mari merite în arta parfumeriei aparțin parfumierilor din Italia și Franța. Deși ierburile aromate și florile sunt cultivate astăzi în întreaga lume, aceste țări europene sunt, probabil, printre primele pe scară globală.

Tipuri de parfumuri

Pentru crearea de parfumuri sunt folosite diferite ingrediente, din punctul de vedere al istoriei, culturii și bogăției naturale a diferitelor țări care au fost implicate vreodată în producția de parfumuri. În funcție de acestea, le putem împărți apoi în mai multe grupuri. Fiecare dintre ele se caracterizează prin compoziție și proprietăți specifice, adesea împletindu-se.

Parfumurile pot fi împărțite în cinci grupe de bază - florale, orientale, lemnoase, citrice (fructe) și chypre. Să vedem prin ce se diferențiază aceste arome.Florale

Fiecare dintre noi se bucură de parfumul florilor din câmpie sau din vază, așa că nu poate fi o surpriză faptul că astăzi cel mai răspândit și popular grup este format din arome florale. După cum sugerează și numele, sunt folosite ca ingrediente de bază o varietate de flori. Trandafirii, iasomia, violetele, crinii sau tuberoza sunt cel mai des folosite în parfumerie. S-ar putea spune că datorită aromelor lor preferate, parfumurile florale sunt printre cele mai vechi, dar nu este așa. În trecut, ierburile, condimentele sau lemnul erau utilizate în principal pentru levigare, din care se obțineau cu ușurință esențe parfumate. Obținerea lor din flori a fost mai complicată, motiv pentru care clasificăm aceste parfumuri printre cele mai noi.

Aromele florale pot fi diferite. Chiar și în forma lor pur florală, pot fi ușoare sau mai grele, proaspete și expresive. Dar sunt în general considerate romantice și foarte feminine. Spre deosebire de aromele condimentate sau lemnoase, care se găsesc în principal în parfumurile pentru bărbați. În trecut, și bărbații foloseau parfumuri florale, dar astăzi considerăm că o astfel de selecție este efemină sau cel puțin foarte extravagantă.

Foarte des, aromele florale sunt amestecate cu alte ingrediente. Putem întâlni o combinație foarte populară de fructe-flori, care este veselă și potrivită pentru domnișoare. Grupul mai misterios și senzual este format din arome florale-orientale, care sunt îmbogățite cu elemente de vanilie, chihlimbar, miere sau lemn de santal. Datorită lor, au un miros inconfundabil și, mai presus de toate, o mare rezistență. Un alt grup interesant sunt parfumurile florale verzi, cărora le lipsește dulceața tipică și sunt de obicei completate cu ingrediente interesante, cum ar fi frunze de roșii, ceaiul verde sau menta. Un grup specific formează parfumurile florale de aldehidă, care seamănă cu parfumul săpunului și sunt acum considerate ușor demodate. Cel mai faimos reprezentant al acestui grup este Chanel No. 5.

Cei mai populari reprezentanți: Hugo Boss Ma Vie, Versace Bright Crystal

Orientale

Aromele orientale sunt printre cele mai vechi grupuri și foarte populare astăzi. Componenta lor principală constă din diverse condimente și alte ingrediente pe care le găsim în Orientul exotic. Putem întâlni în principal cuișoare, scorțișoară, vanilie, piper, chihlimbar, dar și mosc, cafea sau ciocolată. Acestea sunt adesea combinate cu diverse lemne aromate și fructe dulci, cel mai des, piersici, pere sau prune.

Parfumurile orientale reprezintă arome misterioase și senzuale care evocă parfumul îndepărtării, misticul deșertului și exotismul lumii misterioase din est. Aceste parfumuri sunt în general mai grele, deci sunt potrivite pentru evenimentele de seară. Avantajul lor este durabilitatea sporită, deoarece conțin așa-numiții fixatori, care pot păstra parfumul propriu, precum și alte ingrediente. Lemnul de santal este unul dintre cei mai folosiți fixatori. Veți găsi printre ele parfumuri pentru bărbați, parfumuri pentru femei și variante unisex.

Printre aromele orientale fac parte parfumurile arabe, care sunt distinctive și cu siguranță nu sunt potrivite pentru toată lumea. Ele tind să fie foarte intense, dar relativ ieftine, așa că nu ezitați să le încercați. Acestea oferă o duzină de mirosuri, care sigur vor atrage atenția.

Cei mai populari reprezentanți: Calvin Klein Euphoria, Paco Rabanne Olympea

Lemnoase

Baza aromelor lemnoase sunt tonurile diferitelor tipuri de lemn. Putem întâlni în principal lemn de santal, cedru sau lemn de abanos. Mai nou se găsește și agarul, care conferă parfumurilor o notă dulce și misterioasă a Extremului Orient. Pe piață nu găsim arome lemnoase separat, ele sunt întotdeauna combinate cu alte ingrediente. Cele mai frecvente sunt amestecurile de condimente, ierburi, flori sau rășini.

Parfumurile lemnoase pot fi destul de dulci atunci când sunt combinate cu vanilie sau flori distinctive. Dacă doriți o experiență mai curată și mai pământească, alegeți combinații cu flori mai moi sau citrice. Puteți aplica o astfel de combinație nu numai la evenimentele de seară, ci și în zilele lucrătoare. Sunt utilizate în mod popular atât de femei, cât și de bărbați.

Cei mai populari reprezentanți: Burberry Body, Hugo Boss Bottled No.6, Lacoste pour Femme

Citrice

Aromele citrice fac parte din cele proaspete și foarte ușoare. Sunt potrivite în special pentru utilizarea zilnică vara, când aerul este cald și înădușeală. Aromele citrice au tonuri puternice, ușor amare, dar răcoritoare pe care ambele sexe le plac. Le găsim adesea sub forma parfumurilor unisex. Ingredientele de bază sunt citricele, cum ar fi grapefruit, bergamotă, lămâi, lime sau portocale. Se pot găsi și în combinații cu tonuri florale și lemnoase.

Dacă nu sunteți un fan al parfumurilor puternice și dulci, reprezentanții acestui grup vor fi cireașa de pe tort pentru dvs. Oferă energie, au gust și suc, care emană fericit înainte de a picura ca mierea dulce. Dezavantajul lor este durabilitatea relativ scurtă, deci merită să aveți un mic parfum în geantă, astfel încât să puteți restabili aroma.

Cei mai populari reprezentanți: Versace Versense, Clinique Happy

Chypre

Un grup interesant este format din parfumurile chypre, al căror nume provine din parfumul Chypre de la Cota din 1917. Parfumierul faimosului brand ar fi fost inspirat de șederea sa în Cipru și a combinat ingrediente neobișnuite, cum ar fi tonuri citrice, crenguță (sau mușchi de stejar), labdan și mosc. Parfumul rezultat avea o aromă foarte pământoasă, dar nu îi lipsea un indiciu proaspăt de citrice. Acest lucru a creat un grup complet nou de parfumuri, care excelează în tonuri neobișnuite de mușchi și lemn. Ele sunt adesea combinate cu chihlimbar dulci sau substanțe florale sau fructate.

Poate la primul miros de chypre veți fi descurajat. De obicei sunt foarte neobișnuite și necesită să vă obișnuiți cu ele. Dar recompensa pentru asta este că obțineți un parfum pe care nu îl veți întâlni la fiecare colț. Este interesant faptul că crenguțele folosite inițial fac parte, din păcate, din unul dintre alergeni și UE a interzis-o în parfumuri. Prin urmare, este produs în cea mai mare parte sintetic, datorită căruia parfumurile chypre, în sine, sunt modernizate. Cele pe care le găsim în majoritatea parfumeriilor sunt deja mai plăcute pentru nas.

Cei mai populari reprezentanți: Miss Dior, Armani Si

Tipuri de parfumuri

În funcție de proporția de esență parfumată și alcool, putem împărți parfumul în diferite tipuri. Ele diferă cel mai mult în ceea ce privește intensitatea și durabilitatea, precum și prețul.

  • Parfum - 20-40 % uleiuri esențiale, la 90-96 % alcool, rezistă 5-8 ore
  • Apa de parfum (EDP) - 15-20 % uleiuri esențiale la 85-90 % alcool, rezistă 4-5 ore
  • Apa de toaletă (EDT) - 5-15 % uleiuri esențiale la 80 % alcool, rezistă 2-3 ore
  • Apa de Colonie (EDC) - 2-4 % uleiuri esențiale la 70 % alcool, rezistă 2 ore

Intensitatea parfumului ne va spune, de asemenea, când este potrivit să folosim un astfel de parfum. Parfumul durează foarte mult timp și miroase puternic. Potrivit pentru evenimente de seară și festive. Datorită și prețului mai mare, cu siguranță, nu veți dori să-l utilizați în fiecare zi. Pentru utilizarea zilnică, de obicei folosim apă parfumată sau apă de toaletă, pe care o puteți aplica ori de câte ori aveți nevoie în timpul zilei. Apa de Colonie a fost întotdeauna domeniul bărbaților, dar astăzi se găsesc și unisex sau specială pentru femei. Parfumul său este mai puțin dulce și datorită concentrației scăzute de uleiuri esențiale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea mai exagerată.

De asemenea, este recomandabil să folosiți diferite tipuri de parfumuri în funcție de ocazii. Pentru purtarea casual sau pentru evenimente sociale, unde vom sta cu mulți oameni, este potrivit un parfum mai delicat – excepție fac evenimentele de seară. Putem alege, de asemenea, parfumuri puternice și picante pentru o întâlnire de afaceri, deoarece oferă încredere și dominație. Aromele dulci sunt potrivite pentru întâlnirile romantice.

Compoziție parfumului

Nu trebuie să decideți dacă vă place parfumul imediat după primul miros. Compoziția sa este concepută astfel încât componentele individuale să fie eliberate treptat. Prin urmare, va mirosi complet diferit după o oră decât câteva minute după aplicare.

Nota de vârf (tonuri înalte)

Poate fi simțită din primul moment - imediat după aplicarea parfumului. Nota de vârf este foarte intensă, dar foarte volatilă. Aceasta oferă primul impact, în baza căreia decidem dacă parfumul miroase sau nu. Dar atenție, durează doar câteva minute. 

Nota de mijloc (tonuri medii)

Poate fi simțită imediat ce nota de vârf s-a evaporat, este compusă din substanțe volatile medii. Durează aproximativ 2-3 ore și determină caracterul general al parfumului. Este mai pronunțată, adesea include note florale sau acorduri de fructe.

Nota de bază (tonuri joase)

Nota responsabilă de durabilitatea parfumului, care poate dura până la 4 ore, parfumurile mai calitative, chiar și toată ziua. Se evaporează foarte încet. De obicei formată din tonuri lemnoase sau vanilie, mosc sau chihlimbar, adică ingrediente tipice parfumurilor orientale.

Așadar, atunci când alegeți un parfum, gândiți-vă că parfumul se schimbă în timp. Dacă nu cumpărați parfumuri în parfumerie, dar cumpărați parfumuri și produse cosmetice online, încercați să obțineți probe sau testere de parfumuri, pe care le puteți încerca acasă. Aceasta este singura modalitate de a alege un parfum care vă va plăcea cu adevărat.

Imitație vs. lux cu numele de niche

Vânzarea parfumurilor este o afacere care prosperă, dar aveți grijă să nu vă ardeți. Unele magazine oferă parfumuri ieftin, dar pot avea o calitate mai slabă. Cu toate acestea, adesea și parfumurile mai ieftine pot oferi o aromă frumoasă. Dacă nu aveți ocazia să probați parfumul, merită întotdeauna să vă uitați la recenziile parfumurilor și a magazinul de unde intenționați să cumpărați. Recenzii excelente despre parfumuri pot fi găsite pe portalul arome, care, pe lângă vânzările online de produse cosmetice și parfumuri, se concentrează și pe discuții și opiniile utilizatorilor.

O alternativă interesantă sunt imitațiile parfumurilor, care copiază parfumurile populare. Desigur, nu pot oferi calitate sau durabilitatea precum cele originale, dar le puteți cumpăra cu o fracțiune de preț. Puteți obține parfumuri ieftine, pe care puțini oameni le pot face diferența față de celebrele originale.

Opusul parfumurilor ieftine sunt parfumurile de niche. Acestea sunt create exclusiv din cele mai rare materii prime prin proceduri scumpe și delicate, pe care fiecare companie de parfumerie le protejează cu grijă. Fiecare astfel de produs este unic și oferă o alternativă interesantă la parfumurile convenționale, care sunt produse în cantități uriașe. Aromele lor se abat de la standardele obișnuite, la fel și prețul lor.

Unde se aplică parfumul?

Pentru ca parfumului să persiste cât mai mult timp, aplicați-l în zonele puternic vascularizate în care pulsul este cel mai vizibil. Aceste locuri sunt cele mai calde de pe corp și parfumul aplicat se evaporă mai bine. Cele mai potrivite sunt încheieturile, gâtul, decolteul sau zonele din spatele urechilor. Pe de altă parte, unele parfumuri țin bine pe haine. Aveți grijă să nu rămână pete pe țesăturile deschise la culoare.

Vă întrebați de ce parfumul miroase diferit pentru toată lumea? Acest lucru se datorează în principal pH-ului diferit al pielii. Ca urmare, substanțele conținute în parfum se dezvoltă diferit pe piele. PH-ul este afectat de hormoni, dar și de regimul alimentar sau fumat. De aceea, puteți fără griji împrumuta un parfum acasă sau puteți merge la o petrecere cu o prietenă care folosește același parfum.

Cele mai bune și mai populare parfumuri

Dacă încă ezitați cu privire la alegerea parfumului potrivit, puteți să vă uitați la parfumurile clasice, care nu vor dezamăgi niciodată.

TOP 10 parfumuri pentru femei

Chanel No. 5

Cel mai popular parfum din toate timpurile, prezentat, printre altele, de icoana modei Marilyn Monroe. Ea a declarat că doarme învăluită doar de acest parfum. Dar atenție, Chanel nr.5 este unul dintre parfumurile florale aldehide, deci poate arăta destul de demodat. Dacă preferați un parfum mai moale și mai modern, puteți alege noul Chanel Chance sau Chanel Coco Mademoiselle. Parfumul de la Chanel se numără printre topurile absolute, care, de altfel, se reflectă și în prețul lor.

Christian Dior J’adore

Dacă cineva poate concura cu Chanel, este doar Christian Dior. În 1999, a fost creat parfumul iconic J’adore, care reprezintă sărbătoarea minunată a frumuseții feminine în cel mai bun sens al cuvântului. Magnific, creat din cele mai fine flori care pot fi găsite în grădina de ingrediente parfumate. Adevărata iasomie, ylang-ylang din Insulele Comore și trandafirul de damasc creează un parfum extrem de atractiv de care vă veți îndrăgosti.

Lancôme Miracle

Parfumul floral Lancôme Miracle din atelierul celebrului parfumier francez subliniază că fiecare moment este un miracol. Aroma sa strălucitoare și culoarea roz deschis simbolizează zorii, răsăritul unei noi zile care aduce noi oportunități. Parfumul din 2000, al cărui design se referă la anii 1930, face parte dintre parfumurile de top.

Lanvin Eclat d’Arpege

Parfumul proaspăt de primăvară Lanvin Eclat d’Arpege este unul dintre cele mai populare și clasice parfumuri care nu va plictisi. Cu accente de liliac, tonuri de lămâie, flori, piersici și lemn de cedru, va captiva fiecare suflet romantic.

Versace Bright Crystal

Parfumul floral-fruct Versace Bright Crystal întruchipează diamantul frumos cu un parfum delicat, feminin. Veți găsi tonuri de citrice, rodie, bujor, magnolie, mosc și chihlimbar. Parfumul este potrivit și pentru domnișoare..

Calvin Klein Euphoria

Aroma exotică plină de tonuri senzuale și atractive, acesta este parfumul Calvin Klein Euphoria. Parfumul care a câștigat prestigiosul premiu FiFi în 2005 ca fiind cel mai bun parfum al anului. Conține o combinație de orhidee exotice cu rodie, mosc și mahon. O alegere excelentă pentru femeile încrezătoare..

Giorgio Armani Sì

Perfecțiunea gustului și stilului italian este reprezentată de parfumul pentru femei Armani Sì. Parfumul pe care toate femeile moderne îl vor aprecia, oferă utilizatorilor carisma și forța de a-și trăi viața la maximum și fără teamă. Dacă acest parfum chypre-floral nu este potrivit pentru dvs., puteți încerca noul Armani Sì Passione.

Burberry London

Parfumul Burberry London For Her este un reprezentant excelent al parfumurilor englezești Burberry apărut în 2006. Prezintă Londra în toată frumusețea ei, ca o metropolă modernă ce nu-și uită tradițiile. Aroma lemnoasă este potrivită mai ales pentru toamnă și zilele mai reci.

Chloé Chloé

Unul dintre cele mai populare parfumuri pentru femei, care se caracterizează prin tonuri florale romantice cu accente pudrate, este Chloé Chloé. A fost fondată în 2008 și reprezintă un parfum feminin modern, elegant, dar, totuși jucăuș, potrivit pentru utilizarea zilnică și evenimente festive.

Dolce Gabbana Light Blue

Parfumul premiat Dolce & Gabbana Light Blue vă va transporta instantaneu în Sicilia însorită și răcoritoare. Dacă doriți un parfum care să vă amintească de frumoasele plaje din Marea Mediterană, împreună cu o adiere ușoară a mării și mirosul de citrice, atunci acesta este cel potrivit.

TOP 10 parfumuri pentru bărbați

Christian Dior Homme Intense

Câștigătorul sondajului și deținătorul titlului de cel mai bun parfum pentru bărbați din toate timpurile este Homme Intense de Christian Dior. Aroma distinctivă florală-lemnoasă este potrivită mai ales pentru evenimentele festive sau de seară. În compoziția sa veți găsi lavandă, pere, iris, vetiver și tonuri de lemn de cedru. Parfumul foarte original și unic este sexy și încrezător. Dacă doriți să fiți diferit de majoritate, alegeți-l.

Hugo Boss No. 6

Dacă ar fi să alegem cel mai popular parfum pentru bărbatul modern al secolului 21, atunci, nimeni altul decât apa de toaletă Hugo Boss No. 6 Bottled. Parfum ambițios, cu scop și sigur, cu tonuri fructate și florale, care se transformă treptat în cuișoare mai picante, scorțișoară și garoafă pentru a se dezvolta pe deplin în cedru și lemn de santal cu măsline și vanilie. Combinația perfectă și interesantă.

Giorgio Armani Acqua di Gio

Aromă minunată care combină briza marină blândă și razele puternice ale soarelui. Dacă doriți să vă subliniați încrederea în sine, să arătați lumii spiritul liber, carisma proaspătă și atracția sexuală, nu puteți alege un alt parfum decât Giorgio Armani Acqua di Gio. Potrivit pentru oricine dorește să iasă în evidență.

Lacoste Essential

Marca populară cu un crocodil pe siglă a prezentat lumii în 2005, unul dintre cele mai populare parfumuri pentru bărbați, Lacoste Essential. Aromă lemnoasă cu tonuri citrice, care va surprinde prin durabilitatea sa, chiar dacă este o apă de toaletă. Miros energic și revigorant, ideal pentru utilizarea zilnică.

Christian Dior Fahrenheit

Christian Dior are parfumuri atât de dezarmante încât avem doi reprezentanți. După cum sugerează și numele, acest parfum este alegerea perfectă pentru bărbații care pot deveni cu adevărat pasionați de ceva. Aromă de lungă durată, caldă și captivantă, cu tonuri picante, florale și citrice, este alegerea sigură pentru oricine este încrezător și trăiește viața la maxim.

Versace Pour Homme

Sticla cu mască de meduză umplută cu parfumul orbitor de citrice, cedru, zambilă, boabe de tonka, chihlimbar și agar, acesta este parfumul pentru bărbați spontan și încrezător Versace Pour Homme. O alegere excelentă pentru bărbatul care vrea să fie fermecător, sexy și în același timp să nu-și piardă bărbăția.

Davidoff Cool Water

Parfumul pentru bărbați Davioff Cool Water bucură bărbați în toată lumea încă din 1988. Simbolizează marea în toată frumusețea, dominanța, pericolul și animalitatea ei. Combinațiile populare de citrice și tonuri lemnoase se potrivesc bărbaților curajoși, puternici și neîngrădiți. De asemenea, vă bucura cu prețul său mai redus.

Paco Rabanne 1 Million

Sticla sub forma unui lingou de aur a parfumului pentru bărbați Paco Rabanne 1 Million arată ostentativ că așa miroase luxul. Dacă vă place să fiți înconjurați de lux și calitățile dvs includ încredere sporită în sine, carismă și dorința de a urmări visele, acest parfum va fi cea mai bună alegere pentru dvs.

Parfumul picant, puternic aromat pentru bărbați Yves Saint Laurent La Nuit de I'Homme va sublinia farmecul personalității dvs. Parfumul misterios, seducător pentru bărbați este plin de contraste interesante și va mulțumi provocatorii. Totul, doar nu plictisitor!

Gucci Guilty Pour Homme

Parfumul masculin Gucci Guilty este un reprezentant al aromelor carismatice, masculine. Se potrivește fiecărui bărbat care trăiește după propriile regulile și nimic nu-l oprește. Veți găsi o combinație populară de citrice și lemn, pe lângă tonurile de lavandă și flori de portocal. Experimentează opusul inocenței.