Descoperire șocantă: 13 pași spre fericire

Descoperire șocantă: 13 pași spre fericire

De unde provine? Și cum o obținem? Fericirea este dorită de aproape toată lumea. Dar, într-adevăr avem nevoie atât de mult pentru a o obține? Răspunsul este surprinzător. Calea care duce la ea poate fi mai puțin abruptă decât pare la prima vedere. Mulți susțin că fericirea este o stare complet naturală, care vine de la sine, nu ceva ce ar trebui să ne străduim din răsputeri să onținem. Ea poate fi chiar antrenantă.

Potrivit oamenilor de știință, sentimentele noastre nu sunt decât reacții chimice. O stare bună provoacă o endorfină, care este numită și "hormonul fericirii". Și nu este singurul. Apoi, am putea numi serotonina, dopamina sau oxitocina - sau hormonul de dragoste. Dar este într-adevăr atât de simplu? Putem obține sentimente euforice de bucurie și prin mâncare bună, mișcare sau o îmbrățișare caldă? Cum putem face ca satisfacția interioară să persiste?

1. Începeți cu voi înșivă

 

Fiecare schimbare favorabilă începe în interior. Doar atunci vor urma circumstanțele externe. Și care va fi a ta? Fiți conștienți de faptul că afirmația "Cum veți face, așa veți avea" este adevărată. Nimeni nu o va face pentru tine. Scuzele nu vă vor salva. Fruntea sus. Acceptați situația dvs., chiar dacă nu vă place în acest moment. Schimbările pot avea loc în orice moment - poate dura un an, o lună, o săptămână sau o secundă, dar nu este imposibil. Este important să știm că există posibilitate. Nimeni nu a trasat vreodată limitele tuturor posibilităților, deci nu se poate spune cu certitudine că este imposibil să ne schimbăm viața spre bine. Trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru faptele voastre. Nu vă fie frică să vă recunoașteți greșeala. Fiți sincer unul cu altul. Când sunteți mulțumiți, se va observa de la distanță. Aveți grijă de înfățișarea exterioară. Oferă-ți o bucurie doar așa- fără un motiv special –  de exemplu cu o geantă din piele la modă sau un parfum cu miros plăcut și proaspăt. Sau mai bine vă luați un ceas elegant la modă.

2. Ai încredere în tine

Trebuie să credeți că întotdeauna este "loc de mai bine". Este important să vă decideți și să aveți încredere în convingerile voastre. Acest lucru nu înseamnă ignorarea opiniilor altor persoane. Dimpotrivă, fiecare sfat este bun. Nimeni nu este atotputernic. Dar asta nu înseamnă că trebuie să vă comparați cu ceilalți în tot ceea ce faceți. Fiecare dintre noi este diferit. Nimeni nu este la fel. Chiar dacă vă clonează cineva acum, clona dvs. nu va fi total identică. Tu ești originalul. Recunoașteți și începeți să acționați în consecință. Fiți conștienți de tot ceea ce știți. Cât de mult ați făcut deja? Și cum vă puteți folosi de aceste abilități? Setați-vă oglinda - auto-reflecția este importantă. Fiecare dintre noi are nevoie din când în când, de a nu se mai plânge de probleme care de fapt nu există. Probabil, există mult mai multe lucruri care funcționează bine în viața ta decât cele care te deranjează ...

3. Trăiește în prezent

Nu te întoarce în trecut mai mult decât este necesar. Este de la sine înțeles că toată lumea îi place să-și amintească de momente plăcute. Experiențele noastre ne fac ceea ce suntem. Dar, de asemenea fiecare s-a confruntat cu anumite obstacole și perioade grele - dacă ți s-au întâmplat, învățați din greșelile dvs. și mergeți mai departe. Nu vă agățați de lucruri pe care nu le puteți schimba. Potate fi o pierdere de timp. Viața din trecut vă tulbură prezentul, deci, prin urmare, și viitorul. Dacă trăiți momentul în prezent, existând aici și acum, încercând să vă bucurați de tot ceea ce întâlniți, este cel mai bine  pentru a evita remușcările viitoare. Nu pierdeți ocazia. Trăiți din plin.

 

4. Experimentează

Oferiți-vă și bucurați-vă de tot ceea ce vă place. Fie că dețineți realizări personale sau succese ale celor dragi. Și dacă nu sunteți mulțumit și nu vă simțiți bine din această cauză, atunci nu vă închideți în sine. Emoțiile negative trebuie, de asemenea, să fie experimentate. Plângeți. Strigați. Nu țineți înăuntru totul. Eliminarea sentimentelor este dăunătoare sănătății. Vă treziți cu o doză bună de stres. De ce ar trebui să vă prefaceți că nu simțiți nimic atunci când este vorba de o durere secretă în interiorul vostru? Dacă o exteriorizați acum, va dispărea mai repede și nu vă va urmării pe viitor. Dacă nu acționezi și lași așa, poți să creezi un bloc intern de care nu vei scapa cu greu. Și dacă emoțiile nu încearcă să se sufoce și se ascund sub pernă, veți învăța să le înțelegeți mult mai bine. De ce să mimezi inutil bucuria atunci când de fapt este altfel?

5. Clarificați prioritățile

Ce e important pentru tine? Ce vrei cu adevărat? Întreabă-te. Scrieți o listă de lucruri fără de care nu poți fi, și ceea ce dorești să realizezi. Gândește-te la asta. Acesta te va ajuta să-ți organizezi mai bine timpul și să ai mai multă încredere în tine.

6. Bucurați-vă de lucruri mărunte

Bucurați-vă de lucrurile mici de zi cu zi, majoritatea dintre noi uită de acestea. Indiferent dacă este o cafea dimineața, vremea bună sau un cuvânt frumos - toate acestea vă poate bucura sufletul dumneavoastră. Important este  să-ți dai seama de acestea.

7. Mulțumiți

Bucurați-vă de ceea ce aveți, astfel încât să puteți obține și mai mult. Nu luați ca și o necesitate realizările voastre, pe cei dragi și totul ce aveți bun în viață, lângă voi. Fiți conștienți de adevărata valoare a lucrurilor.

8. Fiți relaxați

Nu exagerați. Niciodată nu vă aruncați într-o muncă nesfârșită. De asemenea, trebuie uneori să vă deconectați. În jurul caselor oamenilor îngândurați se învârt demoni lacomi. Se numesc "depresie". Cele mai frecvente cauze sunt stresul, nemulțumirea pe termen lung, lipsa de odihnă sau suprimarea emoțiilor. O persoană care suferă de depresie severă, cu greu oferă un sentiment de fericire ...

 

9. Mergeți în natură

Acumulați energie dintr-o plimbare prin pădure. Învață să te relaxezi – această artă utilă te va ajuta în câteva cazuri.

10. Menține un stil de viață sănătos - faceți mișcare regulat  

Tratamentele naturale pentru menținerea sănătății ajută în orice împrejurare. Dacă aveți un loc de muncă sedentar, este necesar să faceți mișcare. Te vei simți mult mai bine. În plus, poate fi distractiv. Du-te la lucru pe bicicletă. Ia-ți un ceas inteligent sport și urmărește progresul. Casio G-Shock sau Festina Chrono Bike va incanta pe cei multi sportivi.

 

11. Nu exagerați

Nu exagerați cu țelurile excesive și păstrați atenția. Aveți răbdare - chiar și cu voi înșivă. Nu renunțați prea repede. Nu o exagerați cu autocritica – poate doar să deranjeze oamenii. Vizualizați lumea fără prejudecăți și păstrați-vă mintea clară, dar ocupată: mintea inactivă înseamnă viața inactivă.

12.Uitați-vă în jurul vostru

Învață să te uiți în jurul tău. Nu te gândi doar la tine. Bucurați-vă de bucuria altora și nu așteptați nimic în schimb. Sincer, pentru că simți așa. Atenții mici precum parfumul superb Chloé pentru femei sau Hugo Boss pentru bărbați, vor ridica starea de spirit celor cărora le dăruiți, dar și vouă.

13. Păstrați-vă calmul

Nu vă grăbiți să realizați ceva pentru care nu sunteți pregătiți. Nu lua prea în serios dezamagirea  sau critica. Luați ce este bun din asta, și nu acordați atenție lucrurilor care nu sunt importante pentru voi. Păstrați liniștea interioară și echilibrul. Dacă nu cunoașteți toate circumstanțele, nu faceți concluzii rapide. Niciodată nu știți dacă problema personală a celeilalte persoane nu se află în spatele situației neplăcute. Simțiți-vă bine. Și mai ales - nu uitați să fiți fericiți.