5 trucuri magice pentru un păr sănătos

5 trucuri magice pentru un păr sănătos

Părul… scoate în evidență bărbații norocoși care moștenesc o podoabă capilară bogată, dar cel mai mult femeile. Din păcate, nu toată lumea se poate mândri cu părul. În schimb, aceștia ar putea enumera un milion de lucruri care-i deranjează la părul lor, iar în cele mai grave cazuri se simt chiar rușinați cu părul lor. Dar de ce atât de mulți oameni se plâng de părul lor, când se găsesc recomandări și instrucțiuni pentru îngrijirea părului, peste tot în jurul nostru?

Nu vă temeți, nu vă vom învăța noi… Suntem teoreticieni perfecți, dar practica uneori este întârziată… Deci, acum să repetăm cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți (ne cerem scuze bărbaților, dar presupunem că vor fi preocupați de o altă lectură) despre păr și cum să-l îngrijiți sănătos și frumos?

Motivele pentru care nu ai o relație pozitivă cu stilistul pot fi mai multe. Ai părul vopsit în șuvițe blonde? Îți colorezi părul? Folosești des foenul sau îl ondulezi? Îl speli în fiecare zi? Petreci cea mai mare parte a zilei în aer liber (la soare, în vânt)? Aceștia și alți factori duc la deteriorarea părului... Totuși, nu este necesar să renunți la tot ceea ce-ți place și la ceea ce îți dă încredere! Categoric nu trebuie să limitezi ieșirile în natură sau activitățile sportive "pentru că ți-ai spălat astăzi părul". Ar fi un pas mare înapoi… Este suficient să-ți dai seama ca părul tău (ca și corpul și mintea) are nevoie să se regenereze. Odată ce realizezi acestea, frumusețea ta naturală va înflori din nou și echilibrul vieții tale va fi restabilit din nou.

PĂRUL SĂNĂTOS DEPINDE DE „HRANA TA ZILNICĂ”

Înainte să facem cunoștință cu toate tipurile de păr, și în sfârșit o să vă dezvăluim care măști de păr vor oferi vitalitatea pierdută părului vostru, permiteți-ne să oprim pentru un moment la un subiect, care afectează mai mult sau mai puțin calitatea părului dvs. – alimentația. Dacă alimentația dvs. constă în principal din alimente grase și lactate (care sunt, de asemenea, bogate în grăsimi) susținută de lipsa aportului de lichide, este posibil să aveți tendințe de păr gras. Vă întrebați de ce? Corpul încearcă simplu să scape de toate grasimile consumate. Efectul opus asupra părului dvs. poate fi și datorită multor diete extrem de drastice, care, în loc să beneficieze corpul dumneavoastră de ele, se pierd o mulțime de vitamine și substanțe nutritive importante – bineînțeles care va afecta și parul, devenind apoi uscat și despicat.

De aceea, vom folosi fraza care în general se repetă mereu (și după cum vedeți, nu este importantă doar pentru diete) – dieta sau alimentația trebuie să fie echilibrată, compusă în principal din fructe, legume, carne slabă și nuci.

Părului oferiți în special următoarele:

 • banana: conține vitamina B, care hrănește părul de la rădăcini și îi conferă strălucire (mai mult, dacă le consumați în mod regulat, opriți căderea părului, devenind mai des)
 • ananas: este un expert pentru părul fragil și încâlcit, facilitează pieptănarea (aplicați pe păr 100% suc de ananas, lăsați 10 minute să acționeze și clătiți – veți fi surprinse!)
 • mere: pentru a obține cei mai bun din ele, mâncați-le cu coajă – veți fi răsplătită cu fire de păr puternice, care nu se încâlcesc (în plus se va îmbunătăți și tractul digestiv)
 • morcov: beta-carotenul (ingredientul principal), pe lângă imbunătățirea vederii, a imunității etc. sprijină, de asemenea creșterea părului (și unghiilor), care devin lucioase si subliniază culoarea lor naturală
 • spanac: conține o gamă întreagă de vitamine – în special vit. C benefică părului fragil, fierul din spanac oferă părului volum, previne ruperea/despicarea devenind mai dens

CUNOAȘTEREA TIPULUI DE PĂR ESTE IMPORTANTĂ

Tipul de păr pe care îl aveți este determinat de 3 factori: rasa, genetica și vârsta biologică (nu numărul nesemnificativ din buletin care încearcă să vă facă să mergeți în altă parte decât ați dori). Părul este similar cu cel al membrilor familiei – în ce familie ne naștem, nu putem alege. Cineva este norocos, cineva nu. Principalul lucru este să nu stai în colț și să nu îți pară rău. Împăcați-vă cu situația, și dacă vreți cu adevărat o schimbare, faceți ceva pentru dvs.!

Care sunt cele mai comune tipuri de păr?

PĂR USCAT

Fetele cu păr gras vă pot invidia cu siguranță, deoarece cuvântul "mat" trebuie să-l elimine pentru totdeauna din vocabularul lor. Dar știți bine că nu e nimic de invidiat... Dacă îți treci mâinile prin păr, simți cât de aspru și încurcat este. Fără produse speciale, este foarte dificil de pieptănat, mai ales când părul este umed, iar vîrfurile despicate nu mai surprind.

Dacă aveți părul uscat și fragil, motivul poate fi din cauză că nu beți suficientă apă plată, nu minerală. Apa hidratează nu numai corpul și pielea, ci și părul. Din păcate, la o vârstă înaintată, nici regimul ideal de lichide nu vă va salva, deoarece pielea și părul uscat fac parte din schimbările hormonale cu care se confruntă femeile. Cu toții trebuie să acceptăm că îmbătrânim încet și într-o bună zi îmbătrânim de tot. Principalul lucru este să nu renunți și să găsești bcuria vieții în alte lucruri. Amintiți-vă, că cel mai bun medic și ajutor în toate problemele de sănătate posibile este mintea și gîndirea noastră optimistă.

Cauze posibile: spălarea frecventă a părului cu șampon necorespunzător, uscarea frecventă cu foenul sau folosirea plăcii de îndreptare fără produse de protecție (împotriva căldurii excesive), colorare necorespunzătoare (expunere excesivă la peroxizi), uscare din cauza soarelui, alimentație săracă (puține vitamine și minerale), niveluri scăzute de estrogen.

Sfaturi de bază: folosiți balsam (după fiecare spălare) și mască de păr (optim o dată pe săptămână), după spălare lăsați părul să se usuce natural.

PĂR NORMAL

Nu vă supărați, dar despre această categorie nu vom discuta prea mult. Dacă aparțineți unei astfel de categorii norocoase, vă felicităm (și sincer, cu gând pozitiv bine, vă invidiem)! Părul vostru nu este nici uleios, nici uscat. Spălarea și uscarea ulterioară au loc fără probleme și un minim de produse speciale (dacă există) sunt suficiente pentru styling. Dacă alegeți orice produs cosmetic pentru "păr normal", cu suguranță nu o să dați greș.

PĂR GRAS

Un vis rău, știm. Dar nu vă faceți griji, nu sunteți singură. Credeține că această problemă afectează multe femei și fete (mai ales la pubertate). Părul dvs. este atât de gras și spongios încât trebuie să îl spălați aproape în fiecare zi. Și ce dacă? O să-l spălați! Ne putem imagina că o astfel de activitate stereotipică și frecventă nu vă este deloc plăcută – mai ales când știți că părul va fi frumos uneori, doar o jumătate de zi. Dar nu este nimic de făcut, decât să vă luptați cu el! Doar vreți să fie frumos și să arătați bine.

Cauze posibile: o tulburare hormonală care provoacă supraproducție de sebum (testosteron ridicat sau incapacitatea organismului de a elimina în mod eficient excesul de hormoni), stresul (transpirația), o dietă plină de grăsimi nesănătoase.

Sfat de bază: folosiți un șampon moale pentru păr gras (stimulează volumul) sau un șampon pentru "folosire zilnică", reduceți consumul de lapte si alimentele grase, consumați multă apă.

Uitați de fraza: "Îmi voi spăla părul mâine, astăzi sunt toată ziua acasă". Dacă sunteți într-adevăr singură acasă (sau nu vă simțiți cel mai bine), se poate accepta. Dar dacă sunteți obișnuite să utilizați această concepție și pentru zilele petrecute alături de partenerul dvs., vă înfășurați singure într-un văl anevoios... Gândiți-vă dacă și la începutul relației dvs. aveați curaj să vă plimbați prin fața lui cu părul nu tocmai spălat? În nici un caz? De ce acum?

Fii frumoasă pentru tine, pentru partenerul tau, pentru copii, și apoi pentru cei din jurul tău!

PĂR MIXT

Păr gras la rădăcini, uscat și deseori despicat la vârfuri. Ați fost vreodată sfătuită să vopsiți părul în șuvițe pentru a nu se mai îngășa la rădăcini, dar a uitat să menționeze că restul părului dvs. se va confrunta apoi cu problema opusă? Și în cel mai rău caz, nici pentru părul care se îngrașă la rădăcini nu a funcționat imediat... Nu contează, chiar și cu acest tip de păr, industria cosmetică de astăzi se poate descurca!

Cauze posibile: o mulțime de agenți chimici (cum ar fi decolorarea deasă a șuvițelor), cosmetice nepotrivite pentru păr, folosirea frecventă a feonului și expunerea la razele soarelui, dezechilibre hormonale.

Sfaturi de bază: folosiți un șampon pentru păr mixt sau un șampon pentru păr gras, urmat de un balsam aplicat doar de la jumătatea firului de păr în jos.

PĂR VOPSIT

Părul vopsit, spre deosebire de cel decolorat sau vopsit în șuvițe, nu este uscat de obicei. Acest lucru se datorează faptului că, colorarea părului oferă pigment și firul de păr se înmoaie. Părul tratat cu peroxid, dimpotrivă, își pierde pigmentul și structura sa este aspră. Prin urmare, singura provocare căruia femeile cu păr vopsit trebuie să-i facă față este menținerea culorii intense și luminoase cât mai mult posibil. Din acest motiv, este necesar să se utilizeze preparate speciale pentru părul vopsit care să-l protejeze de razele solare, și care sunt cel mai mare dușman pentru părul vopsit! De asemenea, vă sfătuim să utilizați produse (șampon, balsam, mască de păr) de la același brand. Acestea au fost concepute pentru a oferi părului efectul/ajutorul pe care l-au promis. Doar cu un șampon nu veți obține rezultate.


Ei bine, acum vă recomandăm câteva măști pentru păr făcute în casă care sunt grozave, relativ ieftine, eficiente, și pe care le puteți face in cateva minute!

 

5 MĂȘTI DE CASĂ UIMITOARE PENTRU PĂR

Toate au aceeași regulă. Aplicați pe părul umed, înfășurați-l într-un prosop sau într-o pungă, lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute, apoi clătiți, aplicați o dată pe săptămână.

Mască pentru părul uscat fară luciu   cu banana:

 • 1 banană,
 • 1 linguriță cu ulei de măsline (sau alt tip),
 • 3 picături de ulei de lavandă (nu este obligatoriu),
 • 1 linguriță cu miere.

 

Păr deteriorat   gălbenuș-miere-ulei de cocos:

 • 1 gălbenuș de ou,
 • 2 lingurițe cu ulei de cocos,
 • 1 linguriță de miere.


De cafea:

 • 2 lingurițe cu ulei de măsline,
 • 2 lingurițe de cafea măcinată,
 • 1 gălbenuș de ou.

 

Păr gras   Oțet de mere, Miere, Lămâie:

 • sucul de la 1 lămâie,
 • 1 linguriță cu miere,
 • 1/4 de ceașcă cu oțet de mere.

 

Împotriva mătreții   fulgi de ovăz:

 • 1/2 de ceașcă cu fulgi de ovăz,
 • 1/2 de ceașcă cu lapte,
 • 1 linguriță cu ulei de migdale.

 

Un sfat de încheiere: maioneza!

După cum puteți observa, baza pentru măștile de păr făcute în casă este adesea uleiul sau oul, care este un supliment cu vitamine. De aceea nu puteți fi surprinsă de faptul că femeile mai comode și îndrăznețe și-au dau seama repede că toate cele trei ingrediente conțin maioneză (și chiar dacă nu se compară cu măștile de casă fără "euri" și conservanți) și nu au ezitat să le transmită mai departe.

Procedura este ușoară: cumpărați maioneză de orice marcă, vă umeziți părul, apoi aplicați o lingură de maioneza pe lungimea firului depăr și masați. Înfășurați-vă părul în folie alimentară și lăsați-l timp de min. 15 minute să acționeze, apoi clătiți.

Părul dvs. va fi foarte neted și strălucitor după spălare (poate chiar mai moale). Vă recomandăm sa spălati părul cel puțin de 2x cu un șampon mai parfumat, care va acoperi mirosul ușor al fast-food-ului, care va ține puțin timp…

Și ultima recomandare, dar la fel de importantă?

MASCĂ DE PĂR CU ULEI DE COCOS

Probabil că nici uneia dintre noi nu i-a scăpat apariția puternică a uleiului de cocos în toate magazinele. Acest produs natural aromat, într-un timp foarte scurt a împărțit populația în trei grupuri principale:

 • iubitori care îl folosesc în bucătărie, baie și dormitor,
 • doamnele mai stricte încă separă produsele alimentare din cosmetice,
 • femeile care nu au avut încă, dar au auzit despre asta și de multe ori se întreabă dacă o să cumpere…

Dacă aparțineți ultimului grup, nu mai stați pe gânduri și cumpărați-l. Serios. Datorită popularității sale masive, nu este la fel de scump cum a fost acum câteva luni, mai ales pe internet, și puteți găsi la prețuri foarte atractive. Uleiul de cocos este plin de agenți antimicrobieni, acizi grași sănătoși, vitamine și minerale, care îți întăresc firul de păr și calmează scalpul. În același timp, ajută la creșterea părului, mărește volumul și vă lasă părul cu adevărat strălucitor și cu un miros frumos.

Mască pentru păr cu ulei de cocos: Luați aproximativ jumătate de lingură de ulei de cocos (dacă aveți părul mai lung, puneți mai mult), încălziți în mâini (apoi o aplicați), ușor pe firul întreg de păr (mai ales la vârfuri) pieptănați-vă părul cu un pieptene subțire de plastic (până la vârfuri), cu un elastic prindeți ușor părul (ca un "coc"), înfășurați un prosop cald în jurul capului sau folosiți folie alimentară, lăsați să acționeze timp de 30–40 de minute, apoi clătiți cu șampon (se recomandă de două ori).

Și dacă nu vrei să faci măști de păr acasă sau pentru că o să mergi în vacanță unde nu vei avea condițiile necesare, timp și chef, atunci poți alege una din măștile profesionale de păr din e-shopul nostru.