Cum să te bucuri de un Crăciun fără stres

Cum să te bucuri de un Crăciun fără stres

Sărbătorile de Crăciun astăzi sunt asociate adesea cu stresul, cumpărăturile, magazinele aglomerate, pregătirile și curățenia. Vrei ca anul acesta să fie calm și pașnic, așa cum ar trebui să fie? Nu susțineți consumul și verificați cum să evitați stresul dinainte de Crăciun.

Sărbătorile de iarnă sunt după colț. Poate te-ai gândit că vei reuși să te bucuri de ele anul acesta în liniște și pace. Dar este posibil să nu reușești acest lucru din cauza reclamelor de la TV, a brazilor de Crăciun decorați în fiecare vitrină și a numărului imens de oameni care se împing în magazine. Nu despre asta ar trebui să fie Crăciunul! Nu permiteți ca sărbătorile frumoase să fie stricate de consumism și de vânzători enervanți. Avem câteva sfaturi care să te ajute să te bucuri de Crăciun așa cum îți dorești cu adevărat.

Nu intra în panică dacă ratezi ceva

Un sfat bun este mai bun decât aurul. Reține faptul că nimănui nu îi pasă de rafturile necurățate din bucătărie, perdelele cu câteva cute sau dacă sunt „doar” 5 feluri de deserturi. Crăciunul nu este o cursă. Postul Crăciunului ar trebui să fie o perioadă de liniște și pace și ar putea să pară că un apartament perfect amenajat și curățar ajută. Dar dacă cureți, decorezi și gătești doar pentru că tu crezi că asta se așteaptă de la tine, oprește-te o clipă și gândeștete la tine. Chiar vrei să-ți petreci zilele libere așa?

Curățenia pentru Crăciun poate fi distractivă

Nu spunem că pregătirile de dinainte de Crăciun nu sunt importante. Nimeni nu vrea să petreacă Crăciunul în dezordine și mizerie. Însă poți aborda curățenia într-un mod complet diferit. Ce poți face? Dacă ai copii și un soț, ai două opțiuni - să-i trimiți într-o excursie de o zi sau la bunici, astfel încât nimeni să nu te deranjeze. Sau implică-i activ. La urma urmei, este posibil ca toată munca să fie o activitate frumoasă. Setați-vă prioritățile și curățați doar ceea ce este necesar - nu este nevoie să ștergeți praful de pe cănile care au rămas neutilizate în dulap. Puneți colinde care să înveselească pe timpul curățeniei și nu uita să vă răsplătiți pentru că ați făcut treaba bine! Mergeți la cină, comandați o pizza sau mergeți la cinema. Curățarea poate deveni destul de plăcută atunci când nu curățați numai apartamentul, ci și gândurile. 

Întreabă ce își dorește fiecare și comandă online

Obținerea cadourilor poate fi distractivă atunci când știi ce cauți. Situația mai neplăcută apare atunci când rătăcești prin magazine și pur și simplu nu știi ce să cumperi. Cu siguranță este plăcut să le oferi celor dragi o surpriză care să se potrivească perfect gusturilor lor și să o folosească în mod regulat. Dar hai să fim sinceri, alegerea unui astfel de cadou nu este ușoară. Prin urmare, dacă nu știi, nu îți fie frică să-i întrebi pur și simplu din timp. Dacă gestionezi bine timpul, poți comanda cele mai multe dinte cadouri online, evitând cozile și aglomerațiile enervante din magazine. 

Dacă sunteți în căutarea de ceasuri, parfumuri sau bijuterii de calitate, consultați magazinul nostru online.

Sfat: faceți notițe. Pe parcursul anului, cei dragi îți vor spune ocazional ce lucruri își doresc. Sau se vor uita cu jind la o cană drăguță sau la un tricou într-o vitrină. Învăță să îi asculți, să notezi dorințele lor sau să cumperi în secret acel lucru imediat. Majoritatea oamenilor își vor împărtăși dorințele cu tine. Iar în decembrie, nu trebuie să îți faci griji pentru cadouri.

Fă-ți timp pentru cei dragi

Aceasta este esența Crăciunului. Să fii alături de cei pe care îi iubești. În zilele acestea acaparate de consumerism, când ne gândim mai degrabă dacă avem suficiente cadouri scumpe și frigiderul destul de plin, uităm cu ușurință despre ce este de fapt Crăciunul. Încearcă să te desprinzi de aceste preocupări. Mergi cu prietenii tăi să vă bucurați de un vin fiert și de o plimbare în oraș, transformați o după-amiază liberă într-un basm. Sau lăsați-vă telefonul în geantă și decorați turta dulce împreună acasă, mergeți la patinoar. Pe scurt, nu lăsa stresul de dinainte de Crăciun să te acapareze, nu-ți face griji, va fi totul bine. Și vei vedea că întreaga ta familie îți va aprecia atitudinea.  

Nu trebuie îți vizitezi toate rudele

Să fim sinceri, nimeni nu se poate descurca cu vizitele tuturor mătușilor, unchilor, a verilor de gradul doi, etc. Serviți toate tipurile de bomboane, de alcool și tot felul de alte mâncăruri peste tot și la sfârșitul zilei nu mai știți cine sunteți . Vizitele de Crăciun sunt o experiență cu adevărat stresantă pentru mulți. De ce să nu îți petreci sărbătorile altfel anul acesta? Vizitează-i doar cei cu care ai cea mai mare apropiere sau invită-i părinții sau bunicii. Și programează vizitele la rude mai îndepărtate într-o altă zi a anului. Vor înțelege acest lucru când veți sta la terasă vara și vă veți bucura unii de prezența celorlalți. Veți avea mult mai mult timp pentru a vorbi în profunzime, iar vizita nu se va simți ca o îndatorire neplăcută. Incearcă!

Organizează sărbătorile în funcție de dorințele tale 

Este greu să mergi la deal. Și în ceea ce privește Crăciunul, este și mai greu, deoarece societatea și familia ne impun mari așteptări. Păstrarea tradițiilor, mersul în vizite, coacerea unei grămezi mari de fursecuri, păstrarea unei case curate, pregătirea unei mese perfect gătite și păstrarea celei mai bune dispoziții și a zâmbetului mereu pe față. Aceasta este o sarcină destul de dificilă, nu-i așa?

Dar fiecare dintre noi are dreptul să petreacă Crăciunul așa cum își dorește. Și dacă îți dorești să le sărbătorești altfel, cine te oprește? Trebuie doar să cazi de acord cu partenerul tău și faceți un compromis. Dacă aveți copii, va fi mai greu, dar vor aprecia mult mai mult faptul că veți petrece timpul cu ei decât să coaceți al zecelea tip de dulciuri. Simțiți-vă liberi să mergeți la o plimbare pe tot parcursul zilei în pădure, de exemplu. Nu trebuie ca totul să se petreacă așa cum se așteptă alții. 

Nu sta acasă dacă nu vrei

Dorești să scapi complet de stresul de Crăciun? Nu ar fi ceva foarte neobișnuit dacă pleci în străinătate de sărbători. Nu trebuie să îți petreci luna decembrie mâncând gustări nesănătoase și uitându-te la televizor. Simte-te liber/ă să îți pregătești bagajul și să zbori în Egipt sau în Tunisia, unde este întotdeauna cald. Sau poți merge la schi în Alpi să te bucuri de mormanele de zăpadă și de pârtiile lungi de calitate. Depinde de tine cum îți organizezi zilele tale libere. În ianuarie vei fi plin de energie și de bună dispoziție.

Dacă există un lucru de reținut din articolul de astăzi, atunci acela este faptul că Crăciunul va fi întotdeauna așa cum ți-l creezi. Fie că va fi agitat, plin de stres și în căutarea perfecțiunii, sau plăcut, calm și în compania celor pe care îi iubești cel mai mult, depinde de tine.