Ce cadou să îi cumperi de ziua lui de naștere?

Ce cadou să îi cumperi de ziua lui de naștere?

Alegerea unui cadou potrivit pentru ziua de naștere a unui bărbat poate fi o sarcină destul de grea, mai ales dacă are gusturi specifice. În timp ce cadourile de ziua de naștere a unei femei pot fi rezolvate într-o serie de moduri tradiționale, de la flori, ciocolată până la bijuterii sau haine, alegerile pentru bărbați par a fi puțin mai sărace și de multe ne întrebăm ce i-ar face plăcere să primească sau ce folosește cu adevărat.

Tipuri de cadouri pentru bărbați

Deși nu pare la prima vedere, tipologia cadourilor de naștere pentru bărbați este standardizată și poate fi împărțită în categorii de cadouri tradiționale și de lux, alegerea fiind făcută în funcție de persoana ce urmează să îl primească. Dacă acesta este un coleg la serviciu, cadourile sunt de obicei alese din prima categorie, iar pentru un partener sau un membru al familiei apropiate, se alege din cea de-a doua, mai ales dacă este o aniversare importantă. 

Atunci când se decide ce să se cumpere pentru o zi de naștere, majoritatea oamenilor se ghidează după criterii generale, care includ în primul rând originalitatea, precum și nevoia sau cantitatea de distracție de care se va bucura persoana de la acel cadou. Pe lângă cadoul standard, care este, de obicei, alcool de la anumite mărci mai scumpe sau haine (tricou cu diferite imprimări, lenjerie, etc.), se adaugă, în special, și vouchere pentru diverse tipuri de activități - în mare parte care să aibă legătură mai mult sau mai puțin cu adrenalina, echipament sportiv (dacă practică un anumit sport) sau care să fie într-un fel legate de mâncare - fie că este vorba despre o cină de lux sau doar o degustare de carne în sute de feluri. 

Pentru tipurile tradiționale de cadouri, efortul se face fie pentru a îndeplini condiția de originalitate, fie cea a necesității. Foarte des, însă, acest tip de cadou nu este folosit de către bărbați sau este amânat deoarece este asociat cu alte acțiuni care trebuie efectuate - respectarea termenului limită (dacă este un voucher) și combinarea cu programul propriu, probarea hainelor sau consultarea unui specialist din zonă. Problema cadourilor originale este că pot să fie în afara ariei de interes a sărbătoritului. Acest lucru este valabil, în special, la echipamentele sportive pentru că fiecărui om își alege el însuși astfel de produse, în funcție de nevoile, cerințele și parametrii proprii.

Cadourile de lux au, de obicei, o natură mai universală. Bărbații le primesc, în principal, la ocazii speciale, așa că este garantat faptul că vor fi oferite și purtate cu mult mai mare plăcere decât cadourile tradiționale. Datorită prețului mai mare, este posibil să vă așteptați la o calitate și durabilitate mai ridicate, fapt care asigură că bărbatul se va bucura de cadou un timp mai îndelungat.  

Cadouri de lux pentru bărbați

Dacă alegi un cadou pentru partener sau o rudă apropiată, există patru tipuri principale de cadourile de lux cu care nu puteți da greș - cosmetice sau parfumuri pentru bărbați, bijuterii și bineînțeles ceasuri. Cum să îl alegi pe cel potrivit? 

Produse cosmetice pentru bărbați

Îngrijirea pielii nu mai este doar de interes feminin, deși în acest domeniu există o gamă mult mai largă de produse pentru femei datorită industriei de make-up. Cosmeticele pentru bărbați sunt împărțite în alte câteva subcategorii și includ produse care catifelează tenul sau alte părți ale corpului, precum și produse cosmetice pentru păr. Acestea se încadrează în subcategoria produselor pentru îngrijirea părului. Drept cadou, puteți oferi un șampon plăcut parfumat sau un set de șampon și balsam pentru un păr superb, sau geluri și spume de duș, dacă sunt folosite de acești bărbați în general.

Parfumuri pentru bărbați

Parfumurile pentru bărbați (similare cu parfumurile pentru femei) diferă mai ales prin „putere” și implicit și prin utilizarea în diferite momente ale zilei. În acest sens, se disting două tipuri de parfumuri pentru bărbați - apa de toaletă și apa de parfum. Eau de Toilette are o intensitate mai fină și este potrivit pentru purtarea de zi cu zi. Categoria de parfumuri pentru bărbați este completată de loțiuni parfumate care pot, în anumite circumstanțe, să înlocuiască apa de toaletă. 

Bijuterii pentru bărbați

Bijuteriile pentru bărbați reprezintă o categorie separată de cadouri pentru ziua de naștere. Acest tip de cadou a crescut în popularitate în special în ultimii ani, când, pe lângă bijuteriile standard (lanțuri, inele, manșete) sunt folosite din ce în ce mai mult și bijuterii specifice. Spre deosebire de bijuteriile pentru femei, bijuteriile pentru bărbați sunt mai masive, cu o suprafață mai dură și un design mai simplu în general. Brățările din diferite materiale sunt foarte populare, completând hainele cu un caracter mai sportiv pentru purtare zilnică.

Ceasuri pentru bărbați

Ceasurile sunt un cadou ideal pentru bărbați, mai ales dacă sărbătoresc o vârstă rotundă. Ceasurile pentru bărbați se oferă în diferite modele, ținându-se cont de scopul și activitatea în care vor fi purtate.


Alegerea ceasurilor pentru bărbați

Dacă decideți să oferiți un ceas drept cadou de naștere pentru partener sau o rudă apropiată, ar trebui să cunoașteți mai întâi ocazia cu care va fi purtat. Designul calitativ general al ceasurilor diferă dacă sunt pentru a fi purtate în societate, la locul de muncă sau în timpul activităților sportive și, prin urmare, dacă vor fi folosite frecvent sau doar la evenimente speciale. În acest sens, ceasurile pentru bărbați pot fi împărțite în:

  • clasice sau fashion - concepute pentru activitățo cotidiene sau informale. Aceste ceasuri au un design mai subtil și de obicei combină materiale precum metal, piele sau sticlă. Acestea nu ar trebui purtate în timpul unor activități fizice mai intense, prin urmare, cureaua poate fi compusă din zale metalice sau din piele, materiale care tind să se degradeze mai rapid în condiții de expunere prelungită la umiditate. În același timp, nu sunt echipate cu rezistență semnificativă la apă, aceasta fiind, de obicei până la 5 atmosfere 
  • de lux - acest tip de ceasuri pentru bărbați are de obicei aceiași parametri ca unul clasic (fashion) în ceea ce privește materialele utilizate pentru curea și cadran. Diferența constă în principal în design și în funcțiile implementate. Ceasurile de lux au un cadran mai masiv și, în general, au un aspect mai plăcut și mai complex
  • sport - în acest caz, totul se concentrează pe asigurarea funcționalității avansate și a durabilității. Purtarea acestui tip de ceas mizează pe un efort fizic mai mare care produce transpirație și umiditate. Din acest motiv, sunt preferate materialele mai puțin sensibile la deteriorare, cum ar fi rășina sau polimerul și materialele plastice solide. Atât cureaua, cât și carcasa cadranului sunt confecționate din polimeri flexibili, materiale plastice dure, utilizate la producerea sticlei de ceas. Rezistența la apă necesară pentru ceasurile sport pentru bărbați este de până la 20 de atmosfere.

Pentru fiecare dintre categoriile de mai sus, poți găsi un model corespunzător din gama de ceasuri Casio. Deși portofoliul mărcii include atât ceasuri de lux, cât și clasice (cum ar fi seria Lineage sau Classic), categoria principală este reprezentată de ceasurile sport. Așadar, dacă partenerul sau ruda ta este sportivă, ceasurile Casio sunt ideale pentru a fi dăruite cadou la ziua de naștere. Dacă ești un băiat sau un bărbat mai tânăr, poți alege un ceas din colecția Youth, iar pentru bărbații mai maturi sunt special concepute ceasurie G-shock cu un aspect sport clasic.