Cele mai bune sporturi de iarnă la munte

Cele mai bune sporturi de iarnă la munte

Poate că mergi la schi în fiecare an sau străbați munții cu snowboardul, și nici o schimbare bruscă a vremii nu te poate surprinde, sau poate că deja ai destinația preferată la care îți place să te întorci în fiecare an. Sau poate că nu ești un fan al iernii și preferi să mergi în drumeții pe munții în timpul verii. Dar de ce nu încerci ceva diferit în acest an?

Nu este niciodată prea târziu pentru a începe să schiezi. Poți învăța cum să schiezi chiar și ca adult, chiar dacă nu deții echipament profesional de schi sau un ceas pentru condițiile extreme.

Dar dacă sunteți nesigur cu privire la această idee, puteți alege în afară de pârtiile de schi și trasee de schi fond, tot felul de alte distracții.

Sanie sau pista de bob!

Întoarce-te la momentele copilăriei tale, cel puțin pentru câteva clipe, și nu ezita să cobori doar pe un deal, sau să te aventurezi pentru un traseu de câțiva kilometri!

Săniuș în timpul nopții sau în timpul zilei? Ambele sunt posibile. De exemplu, în România, cea mai lungă pistă de sărituri este în Râșnov.  Investiţia a fost de 15 milioane de euro, iar trambulina se află în complexul de pe Valea Cărbunari.

Valea Prahovei, de exemplu Sinaia este şi astăzi printre zonele preferate ale celor care iubesc sporturile de iarnă. Primele curse oficiale de sănii, de schi sau bob, s-au desfăşurat în 1912, pe pajiştea din faţa castelului Peleş.

Dacă doriți să mergeți în străinătate, nu ezitați să vizitați cel mai lung traseu de sanie din lume în Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg din Austria, unde vă puteți bucura de o plimbare de 14 km lungime.

Veți găsi, de asemenea pârtii interesante pentru sanie și în Norvegia - Korketrekkeren, lângă Holmenkollen, suburbia capitalei norvegiene Oslo, care este potrivită  atât pentru copii, cât și pentru adulți. Săniușul este gratuit, puteți să închiriați o sanie sau să o folosiți pe a dvs..

Și dacă doriți să vă întoarceți la început și să mergeți din nou pe deal? Tot ce trebuie să faceți este să prindeți un tren subteran și să mergeți timp de 15 minute până la oprirea Frognerseteren. Coborârea durează aproape 10 minute. Vă garantăm o experiență uimitoare.
 

Schi fond în Norvegia

În Norvegia, puteți încerca și alte fantezii de iarna decât săniușul. Doar sunteți în țara fiordurilor și a misterioșilor războinici vikingi și zei nordici, deci puteți gusta brânza de caramel și să profitați de natura fantastică din acest colț de lume. Circuitul de schi fond vă va încânta mai mult decât oriunde altundeva. Nu numai că vă veți întoarce cu impresii frumoase și amintiri cu monumente arhitecturale interesante, dar, mai presus de toate, veți fi relaxați.

Excursii montane

Statiunea montana Poiana Brasov, este mereu in topul preferintelor pasionatilor de sporturi de iarna si doritorilor de o vacanta la munte completa, cu peisaje spectaculoase, activitati diverse si interesante si hoteluri cu servicii excelente.Daca esti pasionat de sporturile albe, trebuie sa testezi macar o parte din cele 12 partii de schi/snowboard amenajate in statiune, pe Masivul Postavaru.

Puteți împrumuta snowboard-uri de la aproape orice loc de închiriat în aer liber sau hoteluri. În afară de aceasta, există un avantaj mai mare: nu trebuie să fiți profesioniști avansați și să studiați tehnici complicate, cum ar fi schi fond sau schi alpinism.

Accesoriu necesar: un ceas pentru fiecare ocazie

Indiferent de versiunea pe care o alegeți, cu siguranță vă veți bucura de unele dintre aceste gadgeturi la modă: un ceas aproape indestructibil, potrivit pentru orice mediu și o jachetă de schi cu GPS și un receptor GPS.

Ceasuri de sport de la compania japoneză Casio sunt deosebit de durabile, în special colecția Casio G-Shock. Acestea sunt ceasuri distinctive cu un cadran masiv, care sunt populare chiar printre salvatori și soldați. Se pare că au fost create pentru activitățile de iarnă, deoarece pot suporta friguri extreme și vibrații. Din colecțiile de femei trebuie menționate ceasurile Casio Baby-G de la femei, care au fost inspirate de versiunea bărbaților. Ele sunt mai mici, dar și foarte potrivite pentru femeile orientate spre sport.

Răsfățul munților

O odihnă meritată în căldura camerei dvs. de hotel - ce ar putea fi mai bine decât asta? Sportul și apoi cantitatea potrivită de relaxare se potrivesc perfect. Majoritatea hotelurilor de wellness din munți oferă un jacuzzi, o saună  sau o spa.

Experimentați adevărata aventură, dar nu uitați să vă odihniți îndeajuns.