Cum te pregătești pentru un interviu și cum reușești să îl treci?

  • REVISTA ONLINE
  • Cum te pregătești pentru un interviu și cum reușești să îl treci?

Cum te pregătești pentru un interviu și cum reușești să îl treci?

Cauți un nou loc de muncă și aștepți momentul interviului ? Nu trebuie sa ai parte de o situație neplacută. Renunță la temeri și pregateștete pentru  lupta în fața recrutorilor.Înarmat cu un zâmbet, încrezător,cu sinceritate și determinare. În cele din urmă, o întâlnire se poate transforma într-o conversație plăcută la finalul căreia poți obține un loc de muncă destul de ușor. Cum este posibil ? Informează-te din acest articol.

Găsirea unui nou loc de muncă este de obicei un lucru stresant. Cu toții ne dorim să avem o slujbă în care sa ne bucure ceea ce facem, la care să ne placă să mergem și în mod ideal, să aibă un salariu bun. Când vine timpul și se apropie interviul pentru job, devenim destul de nervosi. Concurența pe piața a muncii este mare, iar recrutorii au pregătit o mulțime de întrebări complicate pentru noi, în urma carora vor lua o decizie. Dar nu te ingrijora, totul poate fi controlat și învățat. Chiar și un interviu de muncă se poate transforma într-o întâlnire plăcută când știi să te pregătești corect.

În concluzie! Ce trebuie făcut pentru a merge totul perfect și sa primești jobul visat? 

  • Fi tu însuți și admite faptul că ești nervos

La interviu este la fel ca la prima întâlnire. Ai așteptări mari și dorești să fi în cea mai bună formă.Te întrebi despre cum va fi conversația și încerci să te pregătești pentru orice situație posibilă. Dar ia în calcul o regulă foarte importantă - fi sincer și încrezator, fără nici un fel de stres. Cu excepția cazului în care solicitați o funcție foarte înaltă de director sau de manager, unde trebuie să dispui de un nivel mai ridicat de încredere și de un potențial mai aparte. Managerul de resurse umane este tot o ființă umană și înțelege că nervozitatea este normală.Prin atitudinea ta sinceră obții doar plusuri.

În același timp, rebuie reținut  că nervozitatea excesivă poate indica faptul că nu ești pregătit deloc pentru interviu. Cu siguranță este bine să încerci discursul acasă. Este recomandat să te antrenezi în fața unei oglinzi sau să rogi un prieten sa exerseze interviul cu tine.

 Învață cât mai multe despre firma respectivă

 Știi sigur în ce ramură vrei să activezi? Dar nu ști încă nimic despre compania la care dorești să lucrezi. Este clar că atunci când cauți un loc de muncă, răspunzi la o mulțime de reclame și, uneori, încerci doar să vezi dacă cineva este interesat de candidatura ta. Dar când ești invitat la interviu, este absolut necesar să afli ceva despre companie. Nimic nu este mai rău decât dacă nu ști cu ce se ocupă compania, sau decît timp este pe piață. Vrei să obții postul și să devii candidatul numărul unu. Ce crezi că îți va spune managerul de resurse umane dacă nu ești în stare să sacrifici câteva minute pentru a citi un locket sau pentru a studia un site web?


  • Asigurăte că arătați bine

Amintiți-vă, de asemenea, că prima impresie este foarte importantă în timpul interviului. Când vii cu părul neângrijit și cu unghiile murdare, se va crede că probabil nu îți pasă prea mult. Și dacă nu poți avea grijă de tine, cât de consistent vei fi în îndeplinirea sarcinilor tale? Pregatește-te bine, spală-ți părul cu un șampon bun și arănjeazăl . Dacă nu soliciți o funcție de conducere nu este nevoie sa vi îmbrăcat la costum. O astfel de ținută pentru un post normal poate crea impresia că ești amator și neinspirat. Mai degrabă, optează pentru o vestimentație drăguță pe care îți place să o porți la ocazii festive.

Doamnele vor arăta grozav într-o fustă fără mâneci, cu o bluză simplă, nu ezita să alegi modele florale, dantele romantice.Ținuta poate fi completată cu o geantă simplă de mână. Pentru bărbați, pantaloni din pânză, o cămașă simplă, pulover sau un tricou. Lasă acasă toate puloverele sport, pantaloni scurți, tricouri cu poze, rucsacuri și adidași. De asemenea, vei face o impresie bună cu parfumul potrivit. Alege un parfum mai ușor, proaspăt, care te va încuraja. Dar cel mai important este că te simți natural și confortabil. Acest lucru se va reflecta în performanța ta și vei vedea că vei mai relaxat.

  • Prezintă-te la timp

Dacă nu luăm în considerare întârzierea confirmarii jurământului de căsătorie la altar, poate nu există o altă situație mai gravă când întârzii decât pentru un interviu de muncă. Scuzele și parerile de rau că te-ai pierdut, că ai ratat autobuzul, că a trebuit să ajuti un prieten, nu vor uimi pe nimeni. Desigur, toată lumea poate întârzia, dar cel mai bine este de evitat. Studiază în avans unde se află punctul de întâlnire, cum să ajungi acolo și cum funționează conexiunile de transport. Este întotdeauna mai bine să aștepți în plus decât să vi mai târziu.

  • Fi conștient ce compania î-ți poate oferi și ce tu poți oferi la rândul tău

Cu siguranță este de apreciat că ești un bun muncitor și stai peste program, cunoști  termenii limită și ai un spirit creativ. Dar dacă nu poți vinde toate acestea, vorbind într-un mod special despre realizările tale, nimic din toate acestea nu va funcționa pentru tine. Gândeștete de acasă despre ceea ce s-ar putea cere în cadrul ședinței și pregătește răspunsurile în avans. Întrebările frecvente sunt: Ce beneficii crezi că vei aduce companiei noastre? De ce să te alegem? Care sunt punctele tale forte și punctele slabe? Răspunsurile tale, trebuiesc spuse cu tarie și bine pregătite. Tacerea și lipsa raspunsurilor, nu va face o impresie bună. Fii încrezător și nu-ți fie teamă să spui ce poți face și la ce te pricepi cel mai bine. Dar atenție - nu încerca să fi altcineva și niciodată să nu minți. Dacă la interviu nu se va descoperi, cu siguranță se va afla in perioada de încercare.

  • Arată interes și pune întrebări

Rețineți că nu doar HR-ul este cel care pune întrebări. De asemenea, ar trebui să vi se ofere posibilitatea de a vedea ce vă interesează în legătură cu poziția sau afacerea respectivă. Arată-ți interesul și pregătește-ți întrebările. Nu trebuie să se raporteze doar la poziția ta, orele de lucru sau beneficiile, ci încearcă să fi puțin mai creativ. Poți întreba direct HR-ul despre cât de mulțumit este în companie, ce îi place cel mai mult acolo. Puneți întrebări despre planurile companiei de viitor sau care sunt principiile de bază care au adus succes.  

Trebuie deasemnea reținut că prin intermediul interviului ai și tu la rândul tau posibilitatea și dreptul de a testa viitorul angajator și de ai pune întrebări. Decizia de colaborare nu-i aparține numai managerului de resurse umane, tu deasemenea ai dreptul de a decide dacă vrei să te alături companiei. Nu te afli în poziția elevului din subordine, care a fost chemat la consiliu. Dacă ești constient de acest fapt poți obține o mulțime de informații interesante din interviu și apoi să începi o muncă care poate oferii nu numai securitate financiară, ci și un conținut de viață frumos.

Mult succes!