Cum să alegeți nuanța potrivită a rujului

22. 3. 2021

Cum să alegeți nuanța potrivită a rujului

Imaginați-vă rătăcind prin magazine și uitându-vă la diferite nuanțe și tipuri de rujuri. Așadar, ați dori să găsiți în cele din urmă unul care să vi se potrivească perfect. Indiferent dacă este o nuanță mai intensă, cu care veți ieși în evidență, sau mai delicată, care vă va sublinia perfect frumusețea feminină. Dar producătorii oferă atât de multe nuanțe, consistențe și compoziții încât cumpărarea unui rujului devine dintr-o distracție veselă într-o misiune solicitantă.

Dar nu vă faceți griji, există soluția, care va ușura alegerea rujului potrivit. De fapt, trebuie să cunoașteți câteva reguli de bază, pe care vi le vom explica în articolul de astăzi. La final, veți vedea singuri că alegerea rujului potrivit este de fapt destul de ușoară.


Determinați corect nuanța tonului dvs.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să identificați corect culoarea tenului dumneavoastră. Acest lucru va ușura, printre altele, nu doar alegerea rujului, ci și a nuanței potrivită de machiaj sau fond de ten. Majoritatea oamenilor se încadrează în una dintre cele două categorii principale - cald sau rece. Cei cu subtonul rece au tenul mai deschis, iar cei cu subtonul cald tind să aibă un ton auriu sau măsliniu. Dacă aveți probleme la determinarea tipului dvs., este posibil să aparțineți grupului cu subton neutru.

Imediat ce veți reuși să identificați subtonul dvs, alegerea rujului potrivit va fi mult mai ușoară. Pentru că, într-adevăr, o mulțime de nuanțe vi se vor potrivi destul de bine – acesta este și motivul pentru care pe măsuța dvs de toaletă se adună nuanțe similare. Dar va exista și unul, în care veți ști cu siguranță ca este cel potrivit.

Cum să determinați subtonul tenului?

Fie că sunteți extrem de palidă sau aveți un ten foarte închis la culoare, nuanțele sale se vor încadra întotdeauna în trei categorii de bază:

  • Rece – nuanțe de albastru, roșu sau roz
  • Cald - nuanțe de auriu, piersic, portocaliu sau galben
  • Neutru - un amestec din cele două

Dar dacă aveți probleme în identificarea subtonului? În acest caz, vă vor ajuta diferite indicii:

Subton rece

Aveți această nuanță dacă pielea dvs. este ușor rozalie sau albăstruie. Dacă în timp ce vă bronzați, obțineți de obicei arsuri în locul unui bronz frumos. Venele de la încheietura mâinii în lumina naturală par mai mult albastre și, în general, vi se potrivesc mai degrabă bijuteriile din argint decât bijuteriile din aur.

Cele mai potrivite rujuri pentru acest tip de ten sunt cele cu reflexe de albăstrui, gri sau violet. Dar atenție, nu vrem să spunem că trebuie să vă vopsiți buzele în albastru sau violet, chiar dacă ar arăta, cu siguranță elegant, de exemplu, la un concert rock. Dar dacă urmează să alegeți un ruj roșu, atunci uitați-vă, mai degrabă, la nuanțe cu o notă albastră-roșie - cum ar fi roșu vișiniu, decât cele care au culoarea portocalie. Puteți încerca toate nuanțele fructelor de pădure, cum ar fi afine, zmeură, mure sau nuanțe de prune închise la culoare.

Puteți încerca: rujul Makeup Revolution Renaissance Lipstick Cliche, rujul Shiseido Lacquerink Lipshine 308 Patent Plum

Subton neutru

Tenul dvs cuprinde un amestec de subtonuri roz sau galben. Vi se potrivesc atât bijuteriile din aur, cât și din argint. Datorită acestui fapt, vă puteți permite rujuri de diferite nuanțe. Dacă aveți tenul deschis, nu vă fie frică să alegeți rujuri de nuanță roz. Cei cu tenul mediu-închis pot încerca nuanțe violet, iar pentru tenul mai închisă, nuanțele optime vor fi cele în culorile fructelor de pădure - murele și coacăzele.

Puteți încerca: rujul Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick - 20 Pioneer, rujul Armani (Giorgio Armani) Lip Maestro Liquid Lipstick 500

Subton cald

Tenul dvs face parte din acest subton dacă are o nuanță galbenă, aurie sau măslinie, venele încheieturii mâinii, care sunt mai degrabă verzui decât albastre sau vă bronzați ușor și rar vă ardeți la soare. Bijuteriile din aur vi se potrivesc mai mult decât argintul.

Cele mai optime rujuri pentru subtonurile calde sunt rujurile în nuanțe calde. Aceasta înseamnă că ar trebui să alegeți roșu - cărămiziu, roșu - coral, maro teracotă sau chiar roșu aprins sau portocaliu. Dacă doriți, puteți încerca și rujuri cu reflexe de cupru sau aurii, care sunt foarte vizibile și neobișnuite.

Puteți încerca: rujul Shiseido VisionAiry Gel Lipstick 218 Volcanic, rujul Shiseido Modern Matte Powder Lipstick 528 Torch Song

Acum am vorbit despre regulile de bază care vă pot ajuta în alegerea corectă a nuanței de ruj. Dar dacă vreți să alegeți un ruj într-o nuanță nude sau într-o nuanță aprinsă? Cum se procedează în acest caz? Avem câteva sfaturi pentru dvs.

Cum să alegi un ruj nude

Nuanțele nude ale rujurilor sunt foarte populare și se pot aștepta ca acestea nu vor dispărea din lumina reflectoarelor. Deoarece așa-numitul machiaj nude este potrivit pentru orice ocazie, arată foarte natural și atractiv. În plus, este important dacă doriți să vă evidențiați ochii. În lumea machiajului, este valabil, că dacă nu doriți să arătați ca o păpușă machiată, veți opta întotdeauna pentru aplicarea unui machiaj distinctiv al buzelor sau ochilor. Niciodată ambele.

Găsirea unei nuanțe adecvate de ruj nude poate fi destul de dificilă, deoarece tonul fie va revigora frumos culoarea naturală a buzelor, sau, dimpotrivă, va arăta foarte urât. Ceva la mijloc nu există. Sub numele de buze nude nu este necesar să se ascundă culoarea tenului dvs. Este vorba, mai degrabă în a găsi un ruj care să se potrivească culorii buzelor dvs. Ideea principală și esența acestor rujuri este să vă sublinieze nuanța cu un ton care să arate natural.

La alegerea rujurilor nude urmați următoarele sfaturi:

Un punct forte pentru nuanța dvs nude este să alegeți un ton care să se potrivească sau să fie un pic mai întunecat decât culoarea interioară a buzelor dvs.

O alternativă interesantă pentru rujurile nude sunt balsamurile tonifiate și luciurile de buze, care conferă buzelor un pic de culoare ce vă va încuraja nuanța naturală.

Cum să alegeți un ruj aprins

Dacă, pe de altă parte, doriți ca buzele dvs. să vă atragă atenția, încercați un ruj care să vă evidențieze buzele. Culorile intense precum rozul, portocaliul și roșul îți vor lumina frumos fața și vă vor schimba image.

Dacă sunteți începătoare în acest domeniu și doriți să cumpărați un ruj aprins, puteți urma aceste sfaturi:

Când alegeți luciu de buze sau ruj lucios, veți arăta foarte fresh și tineresc. Rujul satinat sau cremos conferă doamnelor o impresia clasică a unui nivel înalt. Dacă alegeți un ruj mat, veți da impresia unei personalități puternice și a unui expert în tendințele modei. Buzele mate sunt în prezent trendy.

Când vine vorba de culoare, alegeți în funcție de preferințe. Tonurile mai reci dau o impresie mai clară și mai pronunțată, în timp ce tonurile calde sunt mai naturale și mai fine.

Luați aminte că, cu cât culoarea rujului va fi mai naturală și mai puțin extravagantă, cu atât rezultatul va fi mai versatil și veți putea utiliza rujul la diferite ocazii.

Reguli generale și sfaturi pentru purtarea rujului

Să știți că, întotdeauna, este important să aveți buzele sănătoase și delicate. Chiar și cel mai bun ruj va arăta prost pe buzele uscate și crăpate. 

Dacă doriți puteți folosiți un creion de contur. Datorită acestuia, veți crea forma buzelor în funcție de preferințele dvs și poate fi de mare ajutor. Culoarea acestuia trebuie să fie în aceeași sau o nuanță mai deschisă decât rujul dvs. Deși diferite tendințe ale modei din trecut se întorc în prezent, gura conturată în nuanțe întunecată a rămas, din fericire, îngropată adânc în istoria anilor 1990.

Gândiți-vă întotdeauna la starea tenului dvs. Femeile cu pielea frumoasă sau cel puțin un make-up bun își pot permite un ruj mai aprins. Dacă aveți pielea problematică, culorile intensive vor atrage atenția asupra acestora.

Asigurați-vă că nu aveți ruj și pe dinți. Cu siguranță nu vă doriți un astfel de faux pas.