Cum să aveți grijă de păr în perioada de iarnă?

Cum să aveți grijă de păr în perioada de iarnă?

Părul este în general considerat coroana frumuseții. Atât bărbaților, cât și femeilor le place să fie mândri de buclele lor dense și strălucitoare. Ca să aveți un păr bogat, aveți nevoie de o îngrijire regulată și de calitate. Nu doar vara, ci toamna și iarna. Cum să oferim sănătate, îngrijire părului în această perioadă? Ce să evitați și ce să oferiți în doze bogate? Aflați în articolul de astăzi.

De ce suferă părul iarna?

Deși probabil cea mai mare sarcină este dată părului vara, când soarele strălucitor în combinație cu bazinele clorurate, uscarea foarte rapidă și fiecare fibră devine extrem de predispusă la rupere, chiar și toamna nu îl salvează. După vară, este foarte important să oferim părului nutrienți și vitaminele pierdute și să îl readucem în formă. Vântului din octombrie îi place să alerge prin păr, iar noi îi ascundem sub căciulă, unde supunem la suferință scalpul și ne atingem inutil părul pe eșarfe sau glugi. Iarna, înghețul și aerul cald alternează în birouri încălzite, magazine sau case, ceea ce pune presiune extremă pe păr.

Dieta joacă, de asemenea, un rol important aici. Este dovedit că toamna și iarna ne răsfățăm cu grăsimi și zaharuri mult mai nesănătoase, ceea ce cu siguranță nu aduce beneficii părului. Are nevoie de multe vitamine și minerale și, prin urmare, de o dietă variată cu fructe și legume.

Este adevărat că structura și sănătatea părului sunt afectate semnificativ de genetică. Nu este corect ca unii oameni să poată folosi cu ușurință cel mai ieftin șampon de urzică în timp ce se mândresc cu bucle perfect strălucitoare și sănătoase. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu au primit acest lucru prin natură, așa că nu avem decât să ne îngrijim bine de părul nostru. Din fericire, există o mulțime de produse care ne pot ajuta.

Deci, cum să avem grijă de păr toamna și iarna?

Evitați efortul suplimentar

Doamnelor, înțelegem că, sunteți obișnuite să vă uscați, să vă ondulați și să vă îndreptați părul, și probabil că nu veți înceta niciodată. Totuși, dacă este cel puțin posibil, oferiți-i măcar o zi de odihnă. Puteți, de exemplu, prinde părul într-o împletitură mai slabă, care nu va trage sau nu va rupe părul. Tot ce aveți nevoie pentru a crea sunt propriile degete, fără instrumente de coafare. Chiar și o astfel de coafură arată frumos.

Când vine vorba de vopsire, fiecare coafor vă va spune că vopselele din magazin nu vor face bine părul. Decolorarea la domiciliu este cea mai dăunătoare. Deși vopselile nu mai sunt la fel de dăunătoare ca înainte, totuși vă puteți distruge ferm buclele. Folosiți în schimb serviciile profesioniștilor cu experiență.

Materialul periei dvs. de păr joacă, de asemenea, un rol important. Încercați să evitați pieptenii cu dinți metalici. În schimb, alegeți peri naturali sau dinți mai largi din lemn, potrivite în special pentru părul creț.

Sfat bun: dacă totuși trebuie să vă uscați și să vă îndreptați părul, protejați-l întotdeauna de căldură cu produsele adecvate. De obicei, veți găsi produse spray care creează o peliculă de protecție specială pe păr pentru a preveni uscarea acestuia. Puteți folosi aceste produse și ca protecție solară vara.

Răsfățați-vă cu o dietă bogată în vitamine

După cum am menționat în introducere, mai ales iarna este necesar să urmăriți conținutul farfuriei. Vara este ușor. Avem acces la fructe și legume proaspete și, din cauza căldurii, nu mâncăm prea multe alimente dulci și grase.

Asigurați-vă că dieta dvs. include nu numai suficiente fructe și legume cu vitamine și antioxidanți importanți, ci și multe proteine. Le veți găsi mai ales în carne, pește sau ouă de calitate. Asigurați-vă că nu uitați de grăsimile sănătoase pe care le veți găsi în nuci și diverse semințe. Mai pe scurt și clar, asigurați-vă că dieta dvs. este variată.

Dacă nu puteți acoperi toate elementele importante ale dietei, nu veți face o greșeală cu suplimentele alimentare. Cea mai simplă variantă este oferită de amestecurile pregătite pentru un păr sănătos. Dar dacă doriți să luați vitamine individuale separat, concentrați-vă pe fier, iod, zinc, calciu, siliciu și vitaminele A, C și E. Vă recomandăm să alegeți substanțe naturale.

Consolidați buclele cu produse cosmetice pentru păr de calitate

O dietă echilibrată poate preveni problemele părului. Cu toate acestea, dacă este deteriorat deja, va trebui să apelați la produse de îngrijire a părului de calitate, care pot repara problemele părului mult mai repede.

Dar atenție! Evitați siliconii insolubili. Îi puteți găsi în produsele mai ieftine de la magazin, iar după prima spălare cu ele, buclele dvs. vor fi netede și frumoase. Cu toate acestea, siliconii acoperă părul cu un strat impermeabil, prin care nicio mască sau ulei nu va pătrunde, iar părul se va sufoca și se va deteriora. Cea mai bună alegere va fi întotdeauna cosmeticele naturale.

În orice moment al anului, utilizarea balsamului după fiecare spălare a părului ar trebui să fie baza. În lunile reci, acest lucru este dublu necesar. Dar vă puteți ajuta buclele cu reînnoire folosind măști de păr, uleiuri, creme sau loțiuni. Cum diferă de fapt aceste produse?

Mască de păr

Spre deosebire de balsam, care închide și netezește părul după spălarea cu șampon, masca reușește să pătrundă adânc în fibra de păr și să-i permită regenerarea reală. De asemenea, este important să o aplicați corect. Aplicam pe par după ce folosim șamponul și lăsăm sa acționeze cel puțin timpul indicat pe ambalaj. Apoi spălăm și apoi folosim un balsam care închide părul.

Alegeți întotdeauna o mască în funcție de tipul de păr. Aceasta este singura modalitate de a obține cele mai bune rezultate. Folosiți 1-2 ori pe săptămână. Dacă nu știți pe care să alegeți, căutați mărci dovedite precum Kérastase, L´Oréal Professionnel sau Wella. Fiecare oferă măști hrănitoare potrivite pentru toamnă și iarnă.

Sfat: Dacă doriți să vă îngrijiți părul foarte profund, după ce v-ați spălat cu șampon, uscați-vă părul cu un prosop, aplicați o mască și înfășurați buclele într-o pungă de microtene. Clătiți după 30 de minute, aplicați balsamul și clătiți bine după o clipă.

Ulei de păr

Este unul dintre produsele preferate, mai ales pentru cei cu părul lung. Uleiul poate pătrunde perfect în structura părului, îl poate netezi, hrăni și da strălucire. De asemenea, părul se pieptănă mult mai bine după utilizare.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că uleiurile de păr vor încărca și unge părul, nu vă faceți griji dacă aplicați uleiul corect. Spre deosebire de mască sau balsam, este suficient să folosiți o cantitate mică și să nu aplicați niciodată pe cap. Este suficientă aplicarea la aproximativ jumătate din lungimea părului. Folosim uleiul după spălare, atât timp cât părul este umed și ușor de absorbit. Nu se clătește niciodată. Îl puteți aplica și pe părul deja uscat, dacă simțiți că trebuie hrănit. Este un ajutor deosebit pentru părul cu capete despicate.

Loțiuni de păr

Așa-numitele loțiuni de păr sunt, de asemenea, produse excelente pentru părul deteriorat. În compoziția lor veți găsi proteine din lapte, care susțin creșterea părului și reînnoirea fibrelor de păr. În plus, pot păstra apa în păr, ceea ce reduce semnificativ posibilitatea ruperii și despicării capetelor. De exemplu, se utilizează proteine din laptele de vacă sau de capră. Se folosesc pe părul spălat și uscat cu prosopul și nu se clătește. Va netezi frumos părul.

Produse împotriva electrizării părului

Întâlnim acest fenomen toamna și iarna. Căciulile și puloverele groase susțin electrificarea și în loc de o coafură frumoasă, ne formează un cuib de vrabie pe capul nostru. Puteți preveni acest fenomen urât și enervant cu spray-uri speciale împotriva electrizării părului.

Mătreața

Purtarea frecventă a căciulii vă protejează părul de înghețurile exterioare și de vânt, dar va deranja scalpul și va provoca mătreața. Prin urmare, purtați căciulă doar cât este necesar și, dacă deja a apărut mătreața, începeți lupta cu șampon special.

Indiferent de produsul pe care îl alegeți, rețineți că îngrijirea regulată este deosebit de importantă. Abia atunci părul dvs va fi frumos.