Cum să folosești carantina în avantajul tău

Cum să folosești carantina în avantajul tău

De câte ori ți-ai spus aceste cuvinte în ultima vreme, „Când o să am mai mult timp.„ „Când o să ajung acasă mai devreme.„ „Când nu trebuie să merg la serviciu”. În prima zi a carantinei recomandate datorită extinderii covid-19, toate aceste răspunsuri s-au anulat. De acum înainte, doar tu ești stăpânul timpului tău și nimeni nu a spus că carantina este o lipsă de acțiune! Dimpotrivă!

Lecție de viață

Deși la început pare de neimaginat, această situație dificilă a vieții aduce un beneficiu important: o lecție. Indiferent dacă aceste restricții sunt nedorite pentru această perioadă, sarcina dvs. este să înțelegeți situația reală. Să înțelegeți valoarea liberei circulații și costul contactului zilnic cu cei din jurul dvs.. Imaginați-vă că, chiar și o atitudine negativă, frica și grijile sunt de asemenea o formă contagioasă care poate sta între dvs. și viața pe care vreți să o trăiți. Prin urmare, este necesar să învățăm să folosim fiecare grea înercare a vieții în avantajul nostru.

Nu vă faceți griji pentru ceea ce nu puteți schimba 

Unul dintre primele lucruri pe care le faceți atunci când stați izolat este că porniți televizorul, computerul și toate rețelele de socializare de pe mobil. Este minunat să fii în legătură cu prietenii și să discuți cu ei despre ce s-a întâmplat cu tine și cu lumea. Dar această stare de început își va găsi limitele. Când o să vedeți mai multe informații alarmante despre modul în care coronavirusul se răspândește, cât de rare sunt mărfurile și că obținerea unui respirator ( mască medicală) este o sarcină supraumană, vă veți întrista. Nu vă stresați. Lumea din afara ușii suferă, desigur. Dar acum vă aflați într-o situație în care încă nu puteți schimba nimic. Respirați adânc, și încercați să profitați la maxim de timpul măsurat de carantină. 

Este timpul să vă îndepliniți planurile

Câte cărți aveți aveți pregătite pe raft să le citiți când o să aveți timp? Câte fotografii așteaptă să fie lipite în album? Câte cutii nesortate au rămas în dulapul dvs. de la ultima mutare? Câte rețete garantate pentru pielea obosită nu ați încercat? De fapt nu există decât o singură întrebare, cu ce să încep? 

Sortare și curățenie

Urăsc, nu-mi place... dar când altcândva decât acum putem sorta tot ce este în plus și nu ne trebuie? Trebuie doar să știți cum. Potrivit lui Marie Kondo, cea mai cunoscută „femeie de curățenie” în acest moment, puteți scăpa de până la două treimi din lucruri păstrând doar ceea ce evocă o emoție pozitivă („Spark Joy”). Și cu această mantră pe buze, începeți să vă luați la revedere de la lucrurile de care nu mai aveți nevoie, nu vă mai plac sau care să vă amintească de ceva rău. Începeți cu hârtii inutile, certificate de garanție, jurnale, continuați cu garderoba, dulapul de pantofi, trusa de prim ajutor și, eventual cu produsele cosmetice neutilizate. Te vei "distra" cu aceasta preocupare ore întregi, poate chiar zile și te vei simți ușurat. 

Workout la domiciliu

De această activitate nu te îndoiești nci o secundă. Mișcarea este esențială pentru bunăstare, dar și pentru psihicul nostru. Nu contează ce exercițiu faci. Cu o varietate de aplicații pentru workout și canale de youtube speciale pentru exerciții, puteți crea un program întreg pentru fiecare zi de carantină. Yoga de dimineață, antrenament la prânz, pilates seara. Practic, totul este posibil. În cele din urmă, veți vedea dacă toate promisiunile referitoare la micșorarea anumitor zone ale corpului datorita exercitiilor de câteva minute pe zi nu sunt minciuni.

E timpul pentru hobby-uri

Cei care au hobby-uri știu întotdeauna să își folosească timpul liber. Orice activitate care ne aruncă în sfera creativă este acum o comoară. Citește, pictează, cântă un instrument muzical, modelează, ciopleste, coase (draperiile vor fi utile), brodează, produce brânzeturi de casă sau bijuterii originale. Din fericire, suntem o nație inteligentă și activă și nu există limite pentru creativitate. 

Timp pentru tine

Când o femeie spune asta, este ca o vraja care o ridică de la masă și duce direct în baie, unde dispare ore întregi. Nu este de mirare. O baie cu arome de relaxare, manichiură, pedichiură, peeling, mască de față, mască de păr, tratament pentru unghii. Probabil că acum veți folosi toate mostrele de creme antirid sau gel de duș și șampon pe care le-ai ascuns pentru vremuri mai grele. Acum nu emai e de așteptat.

Zile dificile

Poate nu azi, dar cu siguranță vor veni și zile dificile. Îți va fi dor, vei simți lipsa plimbărilor în aer liber și contactul cu oamenii. În acest moment, într-adevăr răsfață-te un pic mai mult și vizionează un film. Doar să nu fie nimic negativ, ca thrillerul sau genul science-fiction post-apocaliptic! O comedie ușoară, cum ar fi Ruthless People din 1986. Deși titlul nu pare optimist, vei vedea cum s-a descurcat Bette Midler în izolare, și va readuce vântul în pânzele tale.

Final fericit

Va mai dura o perioadă până când ne vom bucura de învingerea virusului. Dar câștigul tău ar fi să ieși din carantină ca o persoană mai bună. Plin de impresii noi din cărțile citite, de locuința îngrijită, munca creativă, efectele îngrijirii regulate a pielii și un program ferm de îngrijire pentru corpul tău. Dar mai ales cu o nouă viziune de petrece timpul, știind că nu tot ceea ce considerați important înainte de carantină este important acum. Ar mai însemna că ai stăpânit perfect rolul de stăpân al timpului tău și ai înțeles lecția.

Mega reduceri sunt la noi în plină desfășurare! Mai multe aici

Mega reduceri sunt la noi în plină desfășurare! Mai multe aici

Căutând
Căutând
up