Cum să regenerăm părul într-un mod natural?

Cum să regenerăm părul într-un mod natural?

Părul este o podoabă capilară a oricărei femei, dar de multe ori nu îl tratăm așa cum ar trebui. Îl colorăm, îl coafăm și îl pieptănăm în diverse coafuri (chiar și monstruoase), care necesită doze considerabile de fixativ pentru a-și păstra forma și a-l menține pe o durată lungă de timp. În acest articol, veți găsi câteva sfaturi excelente despre regenerarea naturală a părului.

Utilizarea frecventă a diferitelor produse, în special a celor a căror compoziție nu este foarte blândă firelor de păr poate duce la pierderea calității, fragilității și slăbirea generală a părului. Toate produsele utilizate lasă semne vizibile pe calitatea scalpului, care se poate usca în urma unei astfel de utilizări și poate fi motivul căderii mai frecvente a părului. 

Păr sănătos și păr deteriorat

Părul sănătos se caracterizează prin strălucirea sa, flexibilitate, cu un scalp sănătos, fără mătreață. Îngrijirea părului sănătos este ușoară – cel mai adesea, se folosesc șampoane obișnuite pentru păr normal, suplimentate de un balsam, care facilitează pieptănarea. Astfel de păr este regenerat în mod natural prin propria sa producție de nutrienți.

Părul deteriorat nu este de obicei foarte flexibil (tinde să se încurce) și își pierde strălucirea. Slăbirea cuticulei părului este cauzată de încărcarea excesivă și nutriția insuficientă, care se manifestă în primul rând prin întreruperea structurii lor, ulterior destrămare și rupere. Scalpul cu un păr deteriorat tinde să fie uscat, mătreața se desprinde și este, în general, inconfortabil. Uscarea duce adesea la prurit. Aspectul părului deteriorat este indistinct și mat. Un astfel de păr necesită o îngrijire specială care să-i redea calitatea originală.

Îngrijire profesională pentru păr

Regenerarea părului

Există mai multe moduri de a regenera părul deteriorat. Pasul principal este întotdeauna o schimbare a dietei – nutriția părului începe cu starea de sănătate generală a corpului.Dacă îi lipsesc substanțele nutritive necesare, acest aspect va afecta nu numai învelișul firului de păr, ci și aspectul general al pielii și sănătatea. Părului prosperă, în primul rând, leguminoasele și nucile, care conțin vitaminele necesare, iar peștele, este o sursă de acizi grași esențiali omega 3 care oferă strălucire părului.

În plus față de un stil de viață adecvat, regenerarea poate fi realizată în două moduri, în funcție de gradul de deteriorare, și anume: 

  • regenerarea suprafeței – se folosesc de obicei băi de plante, care sunt folosite pentru clătirea părului pentru a obține nutriția sa originală,
  • regenerare profundă – sub formă de mască sau tratament. Regenerarea profundă este destinată părului puternic deteriorat.

Pentru ambele tipuri de procese de regenerare, este recomandabil să folosiți direct fie amestecuri de plante care corespund parametrilor părului și scalpului, fie produse cosmetice naturale de calitate.

Regenerarea de suprafață și profundă a părului

Majoritatea produselor pentru regenerarea părului și a scalpului sunt fabricate pe bază naturală, deoarece trebuie să fie foarte blânde și să nu împovăreze părul. În timpul perioadei de regenerare, care poate dura câteva săptămâni, în funcție de gravitatea daunelor, este mai bine să nu folosiți produse cosmetice comune pentru păr și să alternați produsele de regenerare pentru suprafață cu cele profunde conform regulilor specifice.

Șampoanele cu extracte din plantesunt destinate în principal regenerării suprafeței. Șampoanele hidratează fibrele de păr și le asigură nutriția necesară. Dacă aveți păr slab, este posibil să folosiți șampoane pentru spălarea zilnică, care calmează scalpul și oferă părului protecția originală a cuticulei.

Regenerarea profundă se realizează cu , care se aplică mai rar. Masca hidratează profund fibra de păr și ajută să o protejeze de influențele externe, în special de vreme, lumina soarelui și aerul poluat. În plus față de măștile regenerante, este posibilă utilizarea altor preparate, precum tratamente și seruri. Aplicarea necesită un masaj profund al părului și scalpului. Preparatele sunt apoi lăsate să acționeze pentru o perioadă determinată de timp și apoi spălate ușor conform instrucțiunilor producătorului.

Pentru regenerarea părului este necesară o îngrijire foarte atentă, care trebuie urmată de proceduri de întreținere care să prevină deteriorarea ulterioară a fibrelor părului.