Cum se aplică make-up-ul

Cum se aplică make-up-ul

Fondul de ten potrivit poate încânta cu adevărat. Când alegeți un produs adecvat și îl aplicați bine, acesta va echilibra frumos tonul tenului, iar fața dvs. va arăta din revistă. Unul dintre cei mai importanți pași este aplicarea corectă. Dacă nu reușiți, în loc de machiaj perfect veți arăta ca un clovn și cu siguranță nu vă doriți acest lucru. Cea mai mare greșeală pe care o puteți face este să aplici fond de ten uniform pe toată fața. Cu acest pas, veți obține doar un efect de mască care pare extra-nenatural. Deci, cum aplicați make-up-ul corect? Există mai multe modalități și vă vom spune astăzi cum să o faceți.

4 pași pentru un make-up perfect

Pentru ca fața dvs să arate frumoasă și naturală, trebuie să urmați acești pași

Piele curată și hidratată

Înainte de a vă machia, există un lucru pe care nu trebuie să-l uitați niciodată. Aceasta este hidratarea. Ar trebui să vă hidratați fața în mod regulat, nu doar în timpul machiajului. Hidratarea generală a pielii garantează o aplicare mai ușoară. Fondul de ten nu se va acumula în zonele uscate care ar putea apărea pe piele. În plus, utilizarea cremei obișnuită vă va scăpa pielea de solzi inestetici care altfel ar ieși în evidență.

Dacă aveți un primer în echipamentul dvs. cosmetic - baza, utilizați înainte de a aplica make-up-ul în sine. El va asigura că fondul de ten să reziste și că machiajul nu se adună în ridurile mici și porii largi. Cea mai simplă aplicație este folosirea degetelor.

Folosind corectorul

Corectorul este folosit pentru a acoperi cearcănele de sub ochi, diverse pete roșii, acnee sau cicatrici. Aplicați o cantitate mică de corector pe zonele în care aveți nevoie de acoperire suplimentară și răspândiți-l atingând ușor până când locul pare natural. Nu aplicați niciodată corector ca o cremă.

Sfat: Unii oameni aleg să folosească corectorul numai după fondul de ten. Acest lucru este util dacă trebuie să acoperiți o mare imperfecțiune. Asigurați-vă că locul arată natural și că nu creează pete inestetice și distinctive pe față. Pentru aplicare puteți folosi degetele sau o pensulă mică și îngustă.

Aplicarea make-up-ului

Puteți aplica fondul de ten din palmă, dosul mâinii sau din ambalaj. Aplicați o cantitate mică în locurile care trebuie unificate. Cu siguranță nu recomandăm aplicarea acestuia pe toată fața, căci nu ar arăta natural. Aplicați pe bărbie, în jurul nasului și gurii, sub ochi și pe frunte. Aplicați într-o cantitate mică pe aceste zone problematice și încercați să-l scoateți din centrul feței atunci când masați. În acest fel, veți obține o frumoasă unificare și nu veți avea, de exemplu, treceri urâte în zona părului care ar dezvălui make-up-ul.

Finalizarea

Odată ce ați aplicat fondul de ten trebuie să retușați detaliile. În această formă, fața dvs va părea prea unificată și cu siguranță nefirească. Acum este timpul să aplicați iluminatoarele, creioane de conturare sau fardul de obraz. Toate acestea pentru a oferi feței un aspect natural. Puteți aplica iluminatorul sub ochi, pe pomeți, nas, bărbie sau buza superioară. Fardul de obraz adaugă apoi un ton natural feței dvs. Nu trebuie să uitați de pudra, care fixează întregul machiaj și se asigură că nu veți avea margini inestetice.

Ce pensule să folosiți pentru make-up?

Uneori este complicat să vă orientați în toate produse cosmetice. Vă oferim câteva informații scurte despre cele mai utilizate.

stetce-make-upPensulă plată pentru make-up

Este potrivită pentru fondul de ten lichid și cremos și corectorii. Datorită formei sale mai largi, se poate aplica un strat mai gros, iar capetele sale răspândește fondul de ten mai bine în jurul nasului sau sprâncenelor. Cu toate acestea, poate produce pete sau accentuarea pielii uscate, așa că încercați întotdeauna să vă mențineți pielea frumos hidratată și echilibrată.

Pensulă cu fibre lungi

Cu acest tip puteți aplica make-up-ul de orice consistență. Este potrivit pentru toate tipurile de piele și cu el puteți crea o acoperire ușoară până la puternică. În mod ideal, aplicați în jurul feței cu mișcări circulare, astfel make-up-ul va fi răspândit uniform și natural. Este ușor de lucrat cu această pensulă și este ușor de curățat.

Beauty blender

Are forma unui burete special în formă de con. Este disponibilă în diferite dimensiuni. Utilizarea sa este largă - de la aplicarea make-up-ului clasic până la corectori, farduri sub formă de cremă, farduri de ochi sau chiar rujuri. Alegeți un blender din material de calitate și o dimensiune potrivită exact necesităților dumneavoastră. Înainte de aplicare, este ideal să o umeziți ușor pentru a obține un aspect natural. Lucrul cu pensula nu este complicat, dar necesită puțină practică și răbdare. Fondul de ten este aplicat prin „atingere”, nu este nevoie de mișcări circulare. Ar trebui să spălați întotdeauna buretele după utilizare.

Oval brush

Pensula ovală este mai mult o noutate pe piață. Este densă, cu peri fini, coada este flexibil. Mai puțin potrivită pentru make-up solid, este potrivită pentru fond de ten lichid și cremos. Avantajul său este consumul redus al produsului, deoarece nu absoarbe la fel de mult ca, de exemplu, un burete. Se vinde în mai multe dimensiuni, astfel încât să puteți alege exact în funcție de preferințe.

Degete

Nu ar trebui să uităm această metodă, care este folosită chiar de make-up artiști profesioniști. Numai machiajul lichid sau cremos poate fi aplicat cu ajutorul degetelor. Trebuie să aveți grijă să nu vă pătați sau să vă murdăriți fața. Uneori este dificil să vă machiați uniform cu degetele.

Sfaturi și recomandări

Hârtii matifiante

Dacă aveți pielea grasă sau mixtă, asigurați-vă că purtați hârtii matifiante Astăzi se găsesc în fiecare magazin cu produse cosmetice. Poate extrage frumos excesul de sebum fără să vă deranjeze make-up-ul. Sunt o soluție mai bună decât pudra, care matifiază grăsimea, dar după mai multe aplicații, apare efectul de mască. În plus, un astfel de comportament poate provoca înfundarea porilor.

Mai puțin este mai mult

Chiar și în make-up este valabil, aspectul natural arată întotdeauna mai bine decât conturarea exagerată. Deși puteți găsi instrucțiuni de la diferiți bloggeri de modă care folosesc produse x, chiar nu aveți nevoie de ele în viața de zi cu zi. Este diferit un machiaj de seară față de cel de zi, care necesită mai multă cumpătare.

Aveți grijă de accesoriile de machiaj

Curățați pensulele și bureții în mod regulat pentru a preveni murdăria pe piele. Este un pas foarte important în prevenirea acneei și erupțiilor cutanate. Investiți în instrumente de calitate care vor îmbunătăți aplicarea make-up-ului și vă vor rezista mulți ani.