Cum să vă bucurați și să "supraviețuiți" festivalului Oktoberfest

 • REVISTA ONLINE
 • Cum să vă bucurați și să "supraviețuiți" festivalului Oktoberfest

Cum să vă bucurați și să "supraviețuiți" festivalului Oktoberfest

Fie că sunteți un cunoascător, fie o beți ocazional, știți că Oktoberfestul german este unul dintre cele mai mari festivaluri de bere din lume. Din acest motiv, milioane de vizitatori dornici de câteva zile de "autoterapie" cu acest aur lichid în fiecare an participă. Vii și tu acolo? Citiți aici câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă bucurați mai mult.

Oktoberfest nu este excepțional doar datorită popularității sale masive, dar și a duratei sale. Acesta nu este un weekend "rapid", ci un timp cinstit de 16-18 zile de bucurie pură în inima orașului Bavaria (München), dar scopul nu este de a distruge ficatul și de a rupe indicele glicemic, ci de a aduce un omagiu culturii și istoriei bavareze.

Anul 2017 aduce cu el cea de-a 184-a  ediție de Oktoberfest care a deschis porțile sâmbătă (16 septembrie), în mod tradițional la bâlciul Theresienwiese (Theresienwiese), unde berea va curge până la 3 octombrie. Din nou, vă puteți aștepta la mai multe corturi de bere de mărimea unui teren de fotbal, care, prin decorul său amintesc de un pub antic sau chiar într-un décor de castel.

UNDE, DE CE ȘI CE SĂ COMANDAȚI LA OKTOBERFEST?

Deși majoritatea vizitatorilor străini percep acest festival mai mult ca o sărbătoare a băuturii și a celor mai bune beri germane, toți patrioții bavarezi știu că are o istorie mult mai interesantă.

Pentru prima dată, locuitorii orașului München s-au întâlnit pe data de 12 octombrie "Oktober", în 1810 ((octombrie = german "der Oktober") în onoarea căsătoriei prințului bavarez Prince Ludwig și a prințesei Therese din Saxe-Hildburghausen, în pajiștile din afara zidurilor orașului. Evenimentul trebuie să fi fost cu adevărat spectaculos, deoarece de atunci acest eveniment a fost comemorat de către localnici - la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. În trecut, evenimentul a găzduit, de asemenea, curse de cai (până în 1960), târguri și o expoziție agricolă locală (încă astăzi).

CE SĂ NU PIERDEȚI?

Începând cu 1887, Oktoberfest, în prima sâmbătă, există o paradă de berării locale, cu căruțe decorate, trase de cai încărcate cu butoaie, ce atrag vizitatorii pentru a gusta „recolta“ lor.

Din 1950, parada de costume bavareze tradiționale a fost, de asemenea, o parte de neuitat a festivităților, participanții fiind prezenți 7 km distanță de festival. Este una dintre cele mai mari spectacole de costume din lume.

În cea de-a doua duminică a festivalului (29 septembrie) este dedicată formațiilor tradiționale bavareze. În aer liber, puteți cânta și dansa la sunetul celor mai bune trupe locale, care  vă vor surprinde cu o mulțime de genuri moderne.

CÂTEVA SFATURI

 • Există o interdicție strictă de fumat în toate corturile. Este foarte important să respectăm această reglementare, în caz contrar ei vor refuza serviciul.
 • Alegeți corturile care vă atrag cel mai mult și rezervați o masă în avans. Fără o rezervare confirmată, veți fi norocoși dacă mai găsiți un loc ... Fiți atent, totuși, chiar și cu rezervarea nu este totul chiar sigur! Dacă nu ai ajuns la timp, chiar dacă ai întârziat doar un minut, "spațiul tău" va fi judecat pentru cine a ajuns primul.
 • Dacă nu ați reușit să vă rezervați un loc, toată speranța nu este încă pierdută. Din nefericire, va trebui să vă ridicați devreme și să vă alăturați unei cozi pentru a vă asigura că găsiți un loc. De preferat cu cel puțin 2 ore înainte de deschidere.
 • Păstrați telefonul mobil într-un loc sigur, dacă nu în camera dvs. de hotel în condiții de siguranță, ar trebui să fie într-o geantă de umăr sau rucsac. Trebuie să vă reamintiți că majoritatea telefoanelor mobile nu sunt rezistente la bere sau că nu doriți să-l scăpați sau mai rău încă, să nu-l găsiți deloc după ce va ajunge intr-un buzunar oportunist. Cu cine ar trebui să vorbești oricum? Cu siguranta tot ce ai nevoie este ceasul de pe incheietura mainii si  prietenii de pahar ce sunt cu tine.

CE CARACTERISTICI DE CEAS VEI APRECIA CU ADEVĂRAT LA  OKTOBERFEST?

ALARM – S-ar putea să se întâmple cu ușurință ca, după câteva beri, să te simți somnoros atât de tare încât va trebui să iei un pui de somn pentru o vreme pe masă. Ca să nu pierzi rezervarea în cortul următor sau să dormi prea mult,  mai bine vă asigurați cu un ceas cu alarmă.

CALENDAR – Ce este azi? Câte zile au rămas până se termină? Astfel de întrebări nu vă mai deranjează. Treziți-vă în orice moment al zilei sau al nopții, cu calendarul pregătit pentru voi.

ILUMINAREA – La astfel de evenimente, cu siguranta nu vei merge la culcare la apusul soarelui, este clar. Deși interiorul corturilor este, desigur, luminat după întuneric, noaptea neagră vă va aștepta la ieșire, iar ceasul fără lumină de fundal nu va mai fi de folos pentru dvs. Nu subestimați această etapă de pregătire și pregătiți-vă cu un ceas iluminat. La urma urmei, folosirea telefonului mobil este mai bine sa o limitați. În plus, așa cum am spus în introducere, de ce ar trebui să-l aduci chiar și cu tine?

CRONOMETRU – Toate evenimentele sociale în care se consumă ceva sunt pur și simplu tentate să devina de  "performanță". Voi nu bănuiți că prietenii dvs. vor dori să parieze cu dvs. în cât timp puteți bea întreaga grămadă?Surprinde-i cu un cronometru și discuțiiledespre corectitudinea rezultatului nu vor mai fi absolut necesare.

REZISTENȚA LA APĂ – O caracteristică foarte practică la acest eveniment, în care chelnerii cu litri de bere zboară în jur. Nu că vrem să le subestimăm abilitățile, dar se poate întâmpla ... Mai mult, odată cu concentrarea crescândă a alcoolului din sângele celor prezenți, dexteritatea manuală slăbește . Așa că fiți pregătiți pentru asta și, dacă cineva vă va vărsa accidental, puteți sta liniștiți.

BUSOLĂ – Dacă ați uitat complet expedițiile de tabără și aventurile de cercetaș, puteți fi în dificultate. În acest caz, nu ezitați să investiți într-un ceas cu o busolă pentru a vă întoarce întotdeauna acasă în siguranță.

GEAMUL DE CRISTAL – Dacă doriți ca ceasul dvs. să rămână intact și nezgâriat. Chiar și într-o mică încăierare în stare de ebrietate, un geam de cristal este cel mai potrivit.

SILICON – Deși un aspect natural este de preferat adesea în comparație cu siliciul în anumite zone, ca și curelele de ceas, ele nu sunt doar practice, ci și bune. Durabile, impermeabile și flexibile, înainte doar la ceasurile de sport, avantajele lor s-au îndreptat spre lumea modei și chiar la ceasurile de lux.

CÂTEVA CURIOZITĂȚI

 • În anul 1997 au fost consumați 450.000 de pui (AKA Hendl)
 • În 2013, timp de 16 zile, au fost vândute 7,7 milioane de litri de bere
 • Două halbe de bere, în medie, vor ajunge la 10 RON
 • Hainle tipice feminine bavareze sunt așa-numitul dirndl (costum popular) sub genunchi sau glezne. Bărbații ar trebui să fie atenți la legătura panglicii din jurul taliei... Dacă arcul este pe dreapta, femeia nu este interesată de alți bărbați. Spre stânga se referă în principal la tinerii singurii care caută doar "flirtul". În acest caz, puneți un zâmbet frumos, activați principiile ferme de domnii ferme și încercați norocul. De asemenea, puteți întâlni fete (femei) cu o panglică în mijloc. Asta nu înseamnă că ai de-a face cu o neserioasă! Mai degrabă, ea nu este atât de sigură de sentimentele sale. În cuvintele Facebook-ului: "este într-o relație complicată".
 • Hainele tipice pentru bărbați sunt așa-numitele lederhosny.
 • 70 % din numărul total de vizitatori sunt locuitorii din Bavaria.
 • Recent, în 2005, a existat o mică moderare a veseliei omniprezente ("Oktoberfestul tăcut") în ceea ce privește persoanele în vârstă și familiile cu copii mici. În fiecare zi, la ora 18:00, toate corturile trebuie să oprească muzica la o limită fixă. Cu toate acestea, divertismentul nu se sfârșește. Ați fi surprins de cât de bine muzica bavareză tradițională se dansează după câteva beri...