Cunoașteți produsele cosmetice Bioderma?

18. 3. 2020

Cunoașteți produsele cosmetice Bioderma?

Îngrijirea pielii este una dintre cele mai importante activități zilnice în orice moment al anului. Efectele vremii (vânt, îngheț, razele soarelui), precum și mediul urban nesănătos afectează și usucă pielea. Prin urmare, aceasta trebuie tratată în mod regulat cu produse adecvate pentru a evita stricarea aspectului și a calității pielii, fapte ce pot duce și la dermatită.

Tipuri de piele

Produsele de îngrijire a pielii trebuie să fie blânde și să aibă o compoziție adecvată tipului dvs. de piele. Practic, se disting 4-6 tipuri de piele. Fiecare dintre ele necesită îngrijire specifică și produse care conțin ingrediente ce compensează abaterile de la pielea normală. Tipurile de piele pot fi caracterizate astfel:

 • normală - este pielea care rezistă cel mai bine la efectele mediului înconjurător. De obicei, nu se usucă prea mult și nu produce exces de sebum, nu se irită la contactul cu diverse substanțe. Acest tip de piele nu este, de obicei, afectat de acnee excesivă, porii dilatați sau alte erupții și imperfecțiuni
 • uleioasă - tipică pentru aspectul său foarte strălucitor și pentru înfundarea rapidă a porilor lărgiți (puncte negre) din cauza producției excesive de sebum
 • uscată - este vizibil slab hidratată. Acest tip de piele pierde în mod natural umiditatea intercelulară, ceea ce duce la exfolierea și scuamarea suprafeței sale. De asemenea, amplifică producerea de riduri
 • sensibilă - reacționează puternic la stimuli din mediul extern, de obicei printr-o senzație neplăcută, roșeață, arsură sau mâncărime, care poate ajunge la iritații mai severe
 • mixtă - prezintă proprietăți diferite în locuri diferite. În general, există tranziții între pielea uscată, normală și uleioasă
 • problematică - un tip de piele la care există deficiențe sub formă de acnee extinsă, pori dilatați și o serie de puncte negre.

Tipurile de piele se schimbă în funcție de mediu, de stilul de viață, dar și de vârstă. Pielea copiilor este de obicei normală, odată cu trecerea la pubertate, prezintă mai multe caracteristici ale tenului uleios, apoi se instalează într-unul din aceste tipuri.Produse pentru piele 

Îngrijirea tenului în funcție de tipul individual de piele are ca scop principal îndepărtarea proprietăților nedorite ale suprafeței pielii. Produsele de îngrijire primară sunt utilizate pe față, dar o tipologie specifică este necesară a fi aplicată și în alte părți ale corpului, în special pe umeri, gât și decolteu. Pielea are nevoie de nutriție pe întreaga suprafață a corpului.

Pielea din zonele non-critice este de obicei caracterizată ca fiind una normală. Excepțiile sunt, să spunem, părțile „care operează”, cum ar fi palmele sau picioarele care se usucă mult mai repede sau zonele cu o secreție mai mare ale glande sudoripare. Din acest motiv, produsele de îngrijire a pielii sunt, de asemenea, împărțite în două grupe de bază, și anume:

 • cosmetice pentru față - cu efecte mai intense și cu compoziție care să corespundă exact nevoilor unui anumit tip de piele
 • cosmetice pentru corp - concepute pentru zonele mai puțin exigente ale corpului și care conțin substanțe nutritive destinate în principal pielii uscate și normale.

Cu toate acestea, în oricare dintre aceste categorii, produsele trebuie să îndeplinească criterii dermatologice stricte, care includ atât eficacitatea, cât și îngrijirea pielii. Ambele aspecte, mulțumită multor ani de experiență și dezvoltare continuă, menite să îmbine cunoștințele nu numai din dermatologie, ci și din domenii precum pediatria, biologia, farmacia, sunt îndeplinite în mod clar de produsele cosmetice Bioderma.  

Produsele cosmetice Bioderma

Toate produsele distribuite în întreaga lume sub brandul Bioderma se bazează pe filozofia unică a companiei de a asigura o piele sănătoasă pentru fiecare client. Compania franceză a fost fondată în anii ’70 de farmacistul Jean-Noël Thorel, care a fost implicat în cercetarea și dezvoltarea produselor cosmetice pentru piele și corp care ar ajuta, de asemenea, la ameliorarea sau eliminarea dermatitei.

De asemenea, el a primit mai multe brevete la sfârșitul anilor ’70, iar Bioderma a devenit unul dintre cele mai căutate produse cosmetice datorită compoziției sale speciale și a succesului în combaterea imperfecțiunilor pielii. Începând cu anii 70, compania s-a angajat intens în cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul produselor cosmetice pentru piele și corp pentru a oferi clienților săi produse noi și progresive cu valoare adăugată. Inițial, activitățile de cercetare ale companiei s-au concentrat pe produse individuale (șampoane pentru regenerarea scalpului, produse de îngrijire a pielii dezvoltate pe baza bolilor dermatologice etc.). Din 1992, cu toate acestea, abordarea globală și inovatoare a companiei a fost împărțită în cinci domenii:

 1. pielęgnacja skóry oparta na typologii,
 2. nawilżenie skóry,
 3. ochrona przeciwsłoneczna,
 4. pielęgnacja włosów i skóry głowy,
 5. regeneracja komórek skóry.

Cała gama produktów oferowanych przez markę Bioderma obejmuje:

 • produkty do pielęgnacji twarzy
 • produkty do pielęgnacji ciała
 • produkty przeciwsłoneczne
 • produkty do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci (a także matek)
 • produkty do pielęgnacji włosów i skóry głowy

Kosmetyki do ciała

Stosowanie kosmetyków do ciała jest szczególnie ważne w celu długoterminowego zachowania jakościowych właściwości skóry, opóźnienia starzenia, które jest bezpośrednio skorelowane z działaniem środowiska, a także dla przyjemnego odczucia nie tylko na dotyk, ale także na komfort danego obszaru ciała. Kosmetyki do ciała Bioderma są produkowane w dwóch liniach, a mianowicie kosmetyki do ciała (przeznaczone dla kobiet) oraz produkty do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci.

Kosmetyki do skóry i ciała Bioderma przeznaczone dla kobiet są podzielone na kilka rodzajów grup produtków w celu całkowitego oczyszczenia i pielęgnacji skóry twarzy i ciała. Są to różne wody oczyszczające i produkty o specjalnej formule (seria Sébium), nawilżające kosmetyki do twarzy (seria Sensibio) lub nawilżające kosmetyki do ciała (seria Hydrabio lub Atoderm). Bardzo popularne są delikatne i przetestowane dermatologicznie kosmetyki dla dzieci z serii ABCDerm.