Detoxificarea corectă? Știm cum se face!

Detoxificarea corectă? Știm cum se face!

În articolul de astăzi, vom vorbi despre beneficiile curei de detoxificare. Vom vorbi despre care sunt formele sale și, de asemenea, care sunt riscurile. În majoritatea articolelor de pe internet, nu veți afla că urmând o cură greșită puteți provoca mai mult rău organismului decât bine.

De unde a apărut și cum a apărut

Deși detoxificarea de primăvară este în prezent la modă, cu siguranță nu înseamnă că a apărut recent. Oamenii practică detoxifierea încă din cele mai vechi timpuri. Acest proces este asociat în special cu Paștele creștin, unde apare sub forma unui post de 40 de zile. Dar chiar și în Grecia antică, filosofii îi îndemnau pe locuitori că, în locul medicamentelor, să încerce ,,înfometarea,, câteva zile. Găsim o anumită formă de post în aproape fiecare națiune sau cultură și este transmisă mai departe, deci este clar că această curățare a organismului are un scop. Dar trebuie să știți cum să începeți o cură de detoxifiere corectă.

De ce să încercați o cură de detoxifiere?

Motivele pentru care oamenii abordează curele de curățare sunt diverse. Unii vor să-și scape organismul de substanțe nocive, alții folosesc ca o metodă de pierdere în greutate, alții urmează anumite tradiții. Oricare ar fi motivația dvs., fiecare dintre ele se reflectă în principal în tractul digestiv. O cură de detoxifiere vă curăță perfect intestinele. Acestea sunt în stare să țină până la 8 kg de materii, care în interior pot produce substanțe toxice. E o cantitate destul de mare. Prin urmare, este foarte important să acordați atenție curățirii regulate și păstrării intestinelor curate. Numai astfel organismul nostru va putea absorbi din alimente mai multe substanțe nutritive și substanțe benefice. Ne vom accelera metabolismul, nu va trebui să mâncăm porții mari de mâncare și, în același timp, ne vom simți ușori, cu multă energie.

O cură naturală poate aduce beneficii tuturor. Dacă sunteți supraponderali, cura de detoxifiere vă va ajuta să slăbiți, deoarece doar o cantitate mai mică de alimente o să vie suficientă. Dacă, pe de altă parte, problema dvs. este legată de lipsa de creștere în greutate, nu trebuie să vă fie frică de o cură de detoxifiere. Datorită acesteia, vă puteți aplatiza sistemul digestiv. Deși probabil veți pierde puțin în greutate la început, treptat corpul va ajunge mai ușor la greutatea optimă (cu condiția unei nutriții adecvate). Detoxificarea ajută și sportivilor. Datorită accelerării metabolismului, toxinele nu se acumulează în organism, ceea ce are ca rezultat mult mai multă energie și mai puțină oboseală. Nu va fi nevoie sa vă lăsați convinși pentru să face sport.

Desigur, cura de detoxifiere a organismului, nu curăță doar intestinele. Corpul uman este un sistem interconectat, astfel încât, pe lângă tractul digestiv, curățați și alte organe. Este, de asemenea, rândul ficatului sau al rinichilor. După sărbători sau lunile de iarnă cu vreme mai rea, de multe ori alungăm starea proastă cu un pahar de băutură mai bună. Aceasta, însă nu mulțumește ficatul sau rinichii. Detoxifierea poate ameliora mult aceste organe stresate. Iar dvs să vă prelungească viața.

Cum să vă dați seama ca e timpul să începeți o cură de detoxifiere?

Puteți încerca un tratament de curățare dacă mergeți puțin la aerul curat și petreceți cea mai mare parte a zilei închiși într-un birou, dacă aveți un loc de muncă sedentar, suferiți de stres și insomnie, vă răsfățați cu alcool sau țigări mai mult decât înainte și consumați produse cu „E-uri” ”, fast-fooduri și mese grele.

Vă recunoașteți în vreuna dintre păcatele menționate mai sus? Atunci să știți că o dietă de detoxifiere doar vă va aduce beneficii.

Detoxificați-vă corpul în mod corect

Formele de detoxifiere pot fi diferite. Dacă vă gândiți în special la diferite pastile, ceaiuri minune sau cocktailuri, care însoțesc adesea diferite diete discutabile, lăsați-vă înșelați. Consumul lor nu se pedepsește și le puteți folosi ca supliment alimentar, dar noi suntem adepții formelor naturale de curățare a organismului.

Baza fiecărui tratament de detoxifiere este o dietă adecvată. Vă puteți concentra pe o varietate de sucuri de fructe și legume sau ceaiuri de plante (ierburi, cum ar fi urzica, coada șoricelului, gălbenele). De asemenea, puteți mânca fructe și legume proaspete, precum și cereale integrale, leguminoase, semințe și nuci. De asemenea, este adecvat să se includă așa-numitele super alimente precum chlorella, semințe de chia sau goji. Scopul principal este de a obține o mulțime de vitamine și fibre în organism, care acționează asupra intestinelor. Ar trebui să evitați zahărul rafinat, pâinea albă, produsele lactate, carnea și cârnații și alimentele picante sau sărate.

Adăugați mișcare și odihniți-vă în timpul unei cure de detoxifiere

Un tratament de curățare sub formă de dietă ușoară nu este totul. Pentru a avea un efect dorit, trebuie să vă concentrați și pe alte aspecte ale vieții dvs. Acestea includ, în special, suficientă mișcare și sport. Nu trebuie să bateți recorduri de sprint, dar includeți alergare în parc, fitness la domiciliu sau chiar yoga. În timpul sportului corpul elimină endorfine, care răspund de fericirea noastră, iar substanțele nocive sunt eliminate prin transpirație. Vă veți ajuta să vă consolidați corpul, să scăpați de grăsimi și să formați masa musculară.

Dar nu uitați să vă odihniți. Recompensați-vă după sport cu un masaj, o baie plăcută sau o saună. Detoxifierea nu se referă doar la curățarea corpului, ci și a sufletului și gândurilor. Uitați de toate grijile pentru o vreme și răsfățați-vă. Concentrați-vă asupra prezentului și lăsați-vă gândurile să curgă liber. Meditați puțin. Asta nu înseamnă că vă opriți complet gândirea și creierul. Veți învăța sa controlați puterea gândurilor.

Cât trebuie să dureze o cură de detoxifiere?

Poate că deja va impresionat cura de detoxifiere, dar credeți că o astfel de dietă și un mod de viață nu este pe termen lung. Suntem și noi de acord cu aceasta. Vestea bună este însă că organismul are nevoie doar de câteva zile pentru a se odihni. Este ideal să vă alocați deoparte câteva săptămâni pe an, în care veți practica detoxifierea. Acest lucru va permite intestinelor, ficatului și rinichilor să se regenereze și să-și crească performanța.

Dacă îndrăzniți, puteți încerca o cură de detoxifiere pe termen lung, care implică de fapt o schimbare completă a stilului de viață. Dacă vă decideți pentru acest pas, vă recomandăm să începeți treptat.

Atenție - vă puteți dăuna cu o cură de detoxifiere greșită

În cele din urmă, ajungem la cel mai important lucru. Este cu adevărat sănătoasă o cură de detoxifiere? Este necesară? Opiniile experților diferă, dar am dori să subliniem anumite greșeli pe care le puteți face fără să știți în timpul tratamentului de curățare.

Prea mult este dăunător

Dacă intenționați să începeți să vă bombardați corpul cu alge verzi chlorella, o cantitate mare de sucuri de fructe sau legume pline de fibre, puteți dăuna microflorei intestinale, puteți să provocați diaree sau chiar fisuri intestinale dureroase.

Lipsa proteinelor

Dacă alegeți o formă mai radicală de detoxifiere doar cu sucuri de fructe și legume, veți elimina proteinele și grăsimile din dietă, care sunt esențiale pentru organism. Pentru o detoxifiere pe termen lung de câteva luni, asigurați-vă că furnizați aceste substanțe organismului.

Prea multe fructe

Chiar dacă sucurile și smoothie-urile sunt foarte populare în ziua de astăzi, amestecăm un număr mare de bucăți de fructe într-o cantitate mică. Rezultă o grămadă de zahăr în corp, ceea ce, cu siguranță, nu aduce beneficii. Atunci când pregătiți cocktail-uri cu fructe, urmați o regulă simplă: amestecați sau stoarceți doar cantitatea de fructe pe care ați putea să o consumați în acel moment.

Efectul Jojo

Dacă folosiți cura de detoxifierea a organismului ca o dietă și sperați că veți putea pierde în greutate, veți avea succes. Dar doar pentru o clipă. Odată ce vă întoarceți la dieta normală, kilogramele vor reveni și de multe ori, în număr mai mare. Orice dietă pe termen scurt are, de asemenea, un efect pe termen scurt. Este mult mai potrivit să luați în considerare alimentația sănătoasă ca un stil pe tot parcursul vieții.