Niciun parfum nu este identic cu altul: cum să distingi diferențele?

  • REVISTA ONLINE
  • Niciun parfum nu este identic cu altul: cum să distingi diferențele?

Niciun parfum nu este identic cu altul: cum să distingi diferențele?

Dacă ești în căutare de parfum, indiferent că pentru tine sau pentru parter/ă, s-ar putea să fii puțin nedumerit/ă din cauza diferențelor de preț dintre produsele ce par identice la prima vedere. Singura diferență vizibilă (în afară de cea de preț) este denumirea - apă de parfum (EDP), apă de toaletă (EDT) sau apă de colonie (EDC). Dar oare ce înseamnă toate aceste denumiri? Vom răspunde la întrebare în articolul de astăzi.

Niciun parfum nu se aseamănă cu altul. Într-adevăr, unele produse despre care credem că sunt parfumuri, nu sunt, de fapt, parfumuri. Denumirea aceasta a devenit foarte populară și este utilizată pentru a indica orice lichid aromat. Acesta este și motivul pentru care realitățile din lumea parfumeriei pot fi considerate dure - de ce există o diferență atât de mare între produse ce par identice? 

Parfumurile diferă, în general, nu numai la cantitate, dar și la proporția componentei aromatice. În funcție de acest lucru, se stabilește nu numai prețul, dar și metoda de utilizare. Nimeni nu și-ar dori să cumpere un parfum scump și să îl folosească într-un mod eronat - acest lucru ar afecta atât portofelul, cât și mediul înconjurător.  

Eau de Cologne

Probabil că toată lumea a auzit de colonie. Există o singură colonie autentică, dar termenul de colonie a ajuns să însemne un tip specific de parfum. Colonia sau apa de colonie (EDC) conține 2 - 4% esență de parfum și aproximativ 70% alcool. Acest lucru sugerează faptul că EDC este cea mai accesibilă variantă de parfum pe care o puteți obține într-un magazin. Este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi, chiar și de mai multe ori pe zi, deoarece mirosul durează aproximativ două ore. 

Eau de Toilette pentru uz zilnic

Una dintre cele mai cunoscute feluri de parfum este apa de toaletă (EDT). Aceasta poate fi găsită aproape oriunde și este caracterizată de faptul că are o concentrație între 5-15 % extract de parfum și 80% alcool. EDT persistă pentru aproximativ 2-3 ore și se potrivește uzului zilnic, mai ales pe timpul zilei. Alege o variantă mai ușoară pe care să o poți reaplica de mai multe ori pe parcursul zilei. 

Eau de Parfum este biletul către o clasă superioară

Sub numele de apă de parfum sau Eau de Pafrum (EDP) vă puteți imagina etapa intermediară dintre EDT și parfum. Specificitatea apei de parfum este ponderea esenței de parfum de 15-20%, alcoolul fiind prezent în proporție de 85-90%. În acest caz, este deja o concentrație relativ mare, ceea ce înseamnă că apa de parfum durează 4-5 ore. Alegeți parfumul cu înțelepciune, deoarece nu va fi necesar să îl refolosiți în timpul zilei, așa că aveți grijă la toate ingredientele parfumului. 

Cu parfumul ca și cu șofranul

Parfumul se referă la cea mai intensă pe care o puteți găsi pe piață. Proporția esențelor aromatice este de 20-40% și până la 90-96% alcool. Mirosul durează 5-8 ore, practic toată ziua. Pentru toate tipurile de parfumuri, mai puțin este mai mult, dar în cazul parfumurilor, această regulă se aplică de două ori. Având în vedere prețul, cantitatea și intensitatea, folosiți parfumuri doar pentru ocazii cu adevărat festive și mai degrabă pentru evenimente de seară. 

Concentrațiile mai puțin întâlnite nu ar trebui să vă surprindă

Pe lângă denumirea clasică pentru diferitele concentrații de parfum, le poți întâlni și pe cele mai puțin obișnuite. Acesta poate fi Eau de Solide / Sport (EDS), care are un conținut de parfum de doar 1-3% și durează maximum două ore. Eau fraîche are o concentrație similară cu colonia și cu apa de toaletă, Extrême, pe de altă parte, indicând o concentrație crescută de parfum. Sub numele Légère veți găsi o versiune ușoară a parfumului, adesea cu concentrație diferită sau compoziție ușor diferită. 

Niche – parfumuri exclusive

Cu siguranță ați întâlnit și termenul ''nișă''. Indică parfumuri care sunt adesea produse de parfumerii mai mici, independente, în cantități mici. Nu de puține ori, procesul de producere a unei sticle de parfum de nișă durează câțiva ani. O altă caracteristică specifică este utilizarea de arome unice cu care nimeni nu te poate confunda. În parfumurile de nișă puteți găsi ingrediente precum absint, praf de pușcă, tămâie de argint sau frunze de iasomie colectate noaptea. Exclusivitatea are și un preț - parfumurile de nișă sunt de obicei semnificativ mai scumpe, dar pentru unicitate, prețul este justificat. 

Note de bază, de mijloc și de vârf - ce înseamnă?

În vocabularul parfumurilor, ați întâlnit cu siguranță trei termeni - vârf, mijloc și bază. Există trei note ale parfumului ce se eliberează treptat. Veți mirosi nota de vârf la prima adulmecare. Pentru parfumurile cu un conținut mai mic de esențe parfumate, această etapă durează adesea doar câteva secunde, pentru parfumuri poate fi de până la 15 minute. Puteți mirosi nota de mijloc a parfumului după ce cea de vârf s-a eliberat și durează, de obicei, aproximativ 2-3 ore. Nota de bază se simte la sfârșitul întregului ciclu și se estompează foarte lent. De obicei durează 3-4 ore, dar etapa poate fi extinsă la zeci de ore pentru parfumurile mai scumpe. 

Cum să aplici parfumurile?

Cu siguranță, fiecare femeie și-a pus această întrebare și fără îndoială că majoritatea bărbaților de asemenea. Parfumurile sunt aplicate în mod obișnuit pe zone bine vascularizate, cum ar fi încheieturile; femeile pot aplica, de asemenea, parfumuri pe gât sau în spatele genunchilor. Adesea, parfumurile sunt aplicate și în spatele urechilor sau pe linia părului. Cantitatea este importantă - rețineți că mai puțin este uneori mai mult. Atenție la îmbrăcăminte, deoarece unele parfumuri pot lăsa pete pe acestea.