Începe săptămâna europeană a mobilității - alătură-te și tu!

  • REVISTA ONLINE
  • Începe săptămâna europeană a mobilității - alătură-te și tu!

Începe săptămâna europeană a mobilității - alătură-te și tu!

Pe 16 septembrie începe Săptămâna europeană a mobilității, urmată de Ziua Mondială a Autovehiculelor. Profitați de ocazie să vă lăsați mașina acasă de această dată. Mergi cu bicicleta sau mergi pe jos cel puțin o parte din drum, spre serviciu sau școală. Faceți ceva pentru planetă și bucurați-vă din nou de bucuria mișcării.

Clima actuală și temperaturile planetei noastre sunt într-o continuă schimbare si din ce în ce mai greu de ignorat. Cu toții vedem pagubele cauzate de ploile torențiale, căldura excesivă și seceta. Fie că este vorba de topirea ghețarilor sau de incendii uriașe care distrug pădurile din întreaga lume. Începem să ne gândim mult mai mult la rolul pe care omul îl joacă în aceste probleme. Medici ecologiști fac apel la reducerea consumului de carne, la tuns iarba sau nefolosirea produselor de unică folosință. Studenții vinerea protestează pentru a promova îmbunătățirea climatului, faimosul Greta călătorește în ocean pe o barcă cu pânze. Și așa mai departe și așa mai departe.

Poate te-ai săturat de toate protestele și recomandările. Poate îți place să ai parte de o friptură bună de vită și să te bucuri de un prânz copios.Cu siguranță nimeni nu are dreptul să te împiedice să faci acest lucru. Până la urmă, sunteți persoane libere, astfel încât să puteți determina modul în care vă trăiți viața și ce va fi pe farfuria dvs.

Ne bucurăm de libertate, dar, în același timp, credem că este bine să încercăm să facem lucrurile diferit cel puțin pentru o perioadă.

Nu numai că veți ajuta natura și veți contribui ca țara noastră să fie un  loc plăcut în care să trăiți, dar vă veți simți împăcați cu voi înșiși. De exemplu, vă puteți alătura săptămânii europene a mobilității și puteți afla că mersul pe jos sau ciclismul nu este chiar atât de rău până la urmă.

Lăsați mașinile acasă luni 16 septembrie și încercați să ajungeți la serviciu sau la școală cu un alt mijloc de transport. Există o săptămână europeană a mobilității pentru a realiza cât de nocive sunt evacuările automobilelor și cum ne putem ajuta pe noi înșine expirând un aer mai curat.

Când a fost ultima dată când ai luat trenul? Sau ai mers pe bicicletă reîmprosptându-ți dimineața cu o plimbare plăcută. Vei vedea că ajungi la muncă plin de energie și vei simți că faci ceva pentru sănătatea ta. O alternativă bună este plimbarea. Deși mersul este cea mai naturală mișcare pentru oameni, ne-am obișnuit cu confortul și viteza mașinii. Cu toate acestea, nu ne dăm seama că pierdem în mod neintenționat o mulțime de lucruri frumoase. Nu numai mușchii și fundul frumos, ci și diversele experiențe și lucruri interesante pe care le putem întâlni și vedea pe parcurs.

Pentru a vă încuraja să vă mișcați mai mult, avem sfaturi în achiziționarea ceasului potrivit care să vă sprijine în activitatea dvs. 

Din modelele pentru bărbați, vă putem recomanda un ceas clasic durabil de la Casio-G Shock, care datorită rezistenței ridicate la apă se poate adapta la condițiile de umiditate și vă va servi excelent mulți ani. Este valabil în caz că în cele din urmă te îndrăgostești de sport după săptămâna aceea :) Sau poți încerca Timex IQ +, care este dotat cu un pedometru și va putea număra la fiecare kilometru parcurs.

Varianta feminină a popularului G-șoc aka Casio Baby-G, va fi o alternativă excelentă pentru doamnele active. Impermeabil, dotat  cu cronometru va fi mai mult decât un decor pe încheietura mâinii. Dacă nu-ți place un ceas cu aspect sportiv, mergi la modelele Invicta. În ciuda faptului că sunt extrem de impermeabile și cu o mulțime de funcții, nu își pierd aspectul elegant.  

Și nu putem uita de copii. Ei trebuie în special să fie învățați să iubească mișcarea și natura încă din copilărie. Îi puteți face fericiți cu Festina Sport sau Junior de înaltă calitate, care are rezistență la apă 5 ATM și cronometre preferate.