Creați un machiaj impresionat de Halloween

Creați un machiaj impresionat de Halloween

Atunci când vara indiană cedează sceptrul imaginar toamnei și zilele încep sa fie mai scurte, oamenii devin un pic mai melancolici. Cum să facem față? Tradițiile și ritualurile asociate toamnei pot reprezenta, de asemenea, o anumită consolare și evadare din gri-ul cotidian. La sfârșitul lunii octombrie începutul lunii noiembrie vine sărbătoarea, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în țara noastră. Desigur, vorbim despre Halloween, pe care îl știm și sub numele de Sărbătoarea Tuturor Sfinților, Ziua Sfinților, Ziua Morților sau Samhain. Reconciliază-te cu perioada corona-virusului, care de la sine este un pic înfricoșătoare, și pregătește-ți machiajul original pentru noaptea de Halloween!


Un pic de istorie și tradiții legate de Halloween

Mulți oameni consideră Halloween-ul ca fiind o sărbătoare americană și, în special, generația mai în vârstă din țările slave se uită de sus la această sărbătoare. În realitate, originile sale sunt mult mai îndepărtate, în perioadă în care America nu era încă pe hartă. Celții sărbătoreau festivalul Samhain ca sfârșitul „jumătății luminoase” a anului și începutul „jumătății întunecate” considerat a fiind Anul Nou Celtic. În noaptea magică de 31 octombrie, se întâlnea lumea celor vii și a celor morți, aprindeau focuri uriașe și, ca protecție împotriva spiritelor rele, oamenii se costumau.

Odată cu apariția creștinismului, biserica a căutat să distrugă tradiția păgână și a început perioada Sărbătorii Tuturor Sfinților, care este purtată într-un spirit mai modest și mai calm. Cu toate acestea, nu toate obiceiurile au fost eradicate, așa că odată cu descoperirea Americii, imigranții din Irlanda au dus Halloween-ul peste hotare. Bine-cunoscuții dovleci sunt modelați și transformați în felinare pentru a alunga sufletele morților, iar copiii în măști merg la colindat.

Și la noi se organizează costumările și petrecerile de Halloween, prin urmare v-am pregătit sfaturi excelente anul acesta. Din cauza coronavirusului, nu vă așteptați la serbări mari, dar vă puteți distra costumați chiar și și în cercuri mai restrânse. Sau ieșiți în stradă pentru a speria trecătorii. Nu vă fie frică să vă dezlănțuiți imaginația și să vă distrați!

Sfaturi pentru un machiaj înfricoșător de Halloween

Dacă nu știți cum să vă machiați, uitați-vă la recomandările noastre:

Sânge și răni false

Dacă intenționați să speriați oamenii cât mai mult posibil, atunci cu siguranță veți avea nevoie de sânge artificial. Astăzi, în magazine, puteți obține substanțe cu adevărat realiste, care nu se disting de sângele real. Datorită acestui fapt, puteți crea un aspect perfect înfricoșător, de exemplu sub forma unei tăieturi uriașe pe gât, cap sângerând sau alte părți ale corpului.

Foarte populare sunt și rănile artificiale în stilul arsurilor, cicatricilor, mușcăturilor, tăieturilor sau neplăcutele bucăți de carne. Puteți crea toate acestea cu puțină dexteritate acasă. Puteți folosi accesorii pre-pregătite sau puteți crea cu ajutorul latexului lichid un aspect realist.

SFAT:Nu vreți să cheltuiți bani pe sânge fals? Fă-l casă. Rețeta este simplă:

Se amestecă ⅔ cană de sirop de porumb, ⅓ cană de apă caldă, 5 linguri de amidon de porumb, puțină pudră de cacao și colorant alimentar roșu.

Machiaj negru

Printre favorite, și în comparație cu tipul anterior mai sofisticate și elegante forme de machiaj, este masca sub formă de schelet. Pleoapele negre, nasul îngustat, maxilarul atent pictat și umbrit cu dinți....toate acestea îți transformă fața într-un craniu. Veți găsi acest tip de machiaj cel mai mult în Mexic, unde se sărbătorește La Dia de Muertos, întrucât oamenilor le place să echilibreze groaza morții cu ornamente pictate colorat în jurul ochilor și coroane florale pe cap.

Puteți face astfel de machiaj chiar și fără pregătiri majore. Tot ce aveți nevoie este o cantitate bogată de farduri alb-negru sau creion de ochi. Vă recomandăm să aplicați un fond de ten sub mască, care va asigura ca machiajul să durează mult. Puteți folosi și culori speciale pentru față, care au nuanțe puternice și bogate.

Machiaj alb

Dacă vreți să fiți originali și craniile alb-negru omniprezente, nu vă plac, mergeți drept la țintă și acționați inteligent. Creați-vă machiajul alb. În combinație cu rujul roșu sau fardurl gri, puteți avea un aspect cu adevărat înfricoșător. De exemplu, o față albă cu dungi roșii de sânge care curge din ochi va arăta grozav. Cu toate acestea, o față total albă poate avea un efect foarte înspăimântător, pe care o puteți completa cu o perucă neagră, de exemplu. Puteți alege lentile de contact colorate sau negre ca cireașă de pe tort. În special ochii cu aspect ciudat îi determină pe oameni să se teamă.

Zombi și mumii

De Halloween, zombii ies din morminte și caută pradă pentru a-și putea satura burțile flămânde sau pentru a se alătura armatei strigoilor. Morții reînviați, Frankenstein-ii și mumiile antice sunt măști foarte înfricoșătoare și populare. Pentru un machiaj adecvat, veți avea nevoie de machiaj verde sau alb, farduri întunecate și ideal sânge fals sau cicatrici.

Personaje de film

Aveți eroul de groază preferat? Atunci alegerea costumului este clară. Vă puteți transforma în Joker, clovnul înfricoșător Pennywise, ucigașul Michael Myers sau Freddie Krueger. Personajele din familia Addams sau filmele de animație ale lui Tim Burton, precum Mireasa moartă sau Nightmare Before Christmas, sunt, de asemenea, o alegere populară.

Există într-adevăr o mulțime de inspirație. Este suficient un pic de gândire și imaginație, și cu siguranță, veți găsi o mulțime de idei legate de costumație, măști și machiaj înfricoșător. Astăzi, Halloween-ul este în principal o distracție, așa că nu o ratați.

Și dacă preferați un aspect sexy de Halloween, vă recomandăm produse cosmetice decorative de calitate de la DermacolChannel, Maybelline sau Clarins