Cele mai bune parfumuri pentru femei, cărora bărbații nu le poate rezista

  • REVISTA ONLINE
  • Cele mai bune parfumuri pentru femei, cărora bărbații nu le poate rezista

Cele mai bune parfumuri pentru femei, cărora bărbații nu le poate rezista

Alegerea parfumului potrivit este una dintre completările foarte importante pentru o ținută de damă. Fiecare femeie alege parfumurile care sunt în concordanță cu gustul ei și care, de asemenea, crede că vor avea efectul corect asupra unui anumit mediu. Din acest motiv, femeile dețin, de obicei, mai multe parfumuri, pe care le folosesc în diferite ocazii. Pentru fiecare moment al zilei este potrivit un alt tip de parfum. Tipurile cu tonuri proaspete ar trebui alese pentru utilizarea cazuală, parfumurile mai grele și mai puternice sunt potrivite în special pentru ocazii speciale și evenimente importante de seară.

Cele mai bune parfumuri pentru femei, cărora bărbații nu le poate rezista

Atunci când caută un parfum potrivit pentru o anumită ocazie, femeile ar trebui să țină cont de două criterii principale - intensitatea și esența de bază. Compoziția fiecărui tip de parfum este întotdeauna concepută astfel încât aromele individuale ale amestecului să fie eliberate treptat, prin urmare există și trei tipuri de tonuri: 

  • notele de vârf – reprezentând cea mai puternica esență care este eliberată imediat după pulverizare. Mirosurile de citrice și florale sunt utilizate în principal pentru notele de vârf, 
  • notele de mijloc – se emană în câteva minute, și durează aproximativ o oră. Aceasta este așa-numita inima parfumului. În această categorie, se aplică arome dulci fructate (măr, pere, piersică) și picante (scorțișoară, cuișoare), completate de arome pe bază de plante (iarbă de lămâie, hibiscus etc.), 
  • notele de bază – a cărui eliberare durează cel mai mult. Aceste esențe stau la baza parfumului și tind să fie mai grele și mai intensive. Sunt utilizate in principal tonurile lemnoase (lemn de santal, cedru, chiparos) sau mirosuri picante balsamice (vanilie, mirt etc.). 


Atât baza, cât și tonurile mijlocii și de vârf pot fi formate din patru tipuri de arome, care sunt asociate cu componenta originală a extractului. Aceste tipuri pot fi caracterizate ca: 

Arome florale

Este o aromă proaspătă și dulce, cel mai adesea de origine vegetală foarte intensă. Aromele florale sunt de obicei extrase din lavandă, trandafiri, iris, orhidee sau crini, dar pot fi obținute dintr-o varietate de flori parfumate. Dacă formează nota de bază al parfumului, acestea sunt de obicei destinate purtării pe tot parcursul zilei, sunt potrivite pentru oportunități de muncă. 

Arome fructate (citrice)

Citricele sau mărul verde sunt cel mai des folosite, parfumurile ușor exotice sunt și ele plăcute. La fel ca tonurile florale,aromele de fructe sunt considerate în mare parte proaspete și concepute pentru a fi purtate toată ziua. 

Aroma orientala (condimente))

Această categorie include atât tonuri mai clare de condimente exotice, cât și arome dulci de ierburi. Pe lângă menta, care este mai potrivită ca bază pentru parfumurile zilnice, în acest grup predomină tonurile de cardamom, cuișoare sau scorțișoară. În general, bazele mai puternice ale condimentelor orientale specifice sunt destinate parfumurilor pentru ocazii speciale și sunt potrivite pentru lunile mai reci, deoarece evocă o impresie dulce și caldă. 

Arome lemnoase

Ele stau la bază, în special, pentru parfumurile de bărbați, datorită caracterului lor intens. Deși o serie de nuanțe diferite de mirosuri pot fi găsite în acest grup, ele nu sunt potrivite în primul rând pentru fiecare femeie. Sunt preferate ca bază pentru parfumurile de seară. 

În plus față de tipurile de bază ale aromei, parfumurile diferă și în intensitate, ceea ce determină ocazia pentru care sunt potrivite. Puteți descifra intensitatea parfumului în funcție de propriul tip de produs, care definește proporția esenței parfumului. În acest sens, sunt recunoscute următoarele:

  • apa răcoritoare (Eau Fraiche - EF) – este cel mai bun tip de parfum care conține aproximativ 6% esență de parfum de intensitate mai mică, 
  • köln (Eau de Cologne – EdC) – conține cea mai mică cantitate de 4-6% din componenta parfumului, care, totuși, este de obicei foarte intensă. Apele din Köln au cel mai scurt timp de eliberare a aromei, 
  • Eau de Toilette (Eau de Toilette – EdT) – proporția componentei de esență este de 6-12 %, acestea sunt de obicei parfumuri de intensitate mai mică cu o eliberare mai lungă decât în cazul coloniei, 
  • apa de parfum (Eau de Parfume – EdP) – atinge proporția de esență de parfum până la 12-15 % și este de obicei destinată utilizării mai lungi cu o aplicație specială, 
  • parfum – este alcătuit dintr-o esență de parfum de 15-40 %, este cel mai puternic și este necesar să-l utilizați foarte cumpătat, deoarece aroma este eliberata pentru o perioadă foarte lungă de timp, cu un ton superior semnificativ intens.

Astfel, deși esența este utilizată pentru toate tipurile de preparate cu parfumuri, cu toate acestea, selecția trebuie să fie ghidată de desemnarea produsului, care determină proporția aproximativă a acestei componente. Majoritatea produselor sunt alese ca apă de colonie sau apă de toaletă, ceea ce permite o aplicare simplă și foarte eficientă.

Aplicarea parfumului

Aplicarea produsului parfumat depinde de intensitatea sa specifică. În timp ce parfumurile și apa de parfum trebuie aplicate de la depărtare, pentru a acoperi cât mai mult din corp (piele), răcoritoarele, apa de colonie și apa de toaletă sunt aplicate în cantități mici pe diferite părți ale corpului - cel mai adesea în zonele în care se simte cel mai bine pulsul, cum ar fi încheieturile mâinii, partea interioară a coatelor și genunchilor, pieptului, gâtului, maxilarului și spatelui lobilor urechii sau în păr.

Pe lângă intensitatea concentrației, metoda de aplicare se distinge și pentru tipurile individuale de arome, care formează componenta principală a parfumului. Tonurile florale și fructate tind să fie mai puțin intense, deci sunt aplicate în cantități mai mari. Dimpotrivă, aromele orientale și lemnoase sunt mai potrivite pentru a fi aplicate numai în picături doar într-unul sau două locuri. Datorită bazei lor puternice, sunt emanate în mare intensitate, ceea ce poate fi neplăcut în cantități mai mari. 

Ce influențează aroma finală a parfumului

ntensitatea aromei și metoda de aplicare sunt doar măsuri principale a eficacității lor. Pe lângă acestea, principala influență asupra parfumului final este direct specificul pielii pe care este aplicat. Calitatea reală a pielii și tipul acesteia sunt principalul factor determinant pentru dezvoltarea aromei, deoarece este mai bine eliberat pe pielea umedă. Dieta și stilul de viață au, de asemenea, un efect foarte semnificativ – compoziția dietei se reflectă în țesutul pielii, precum și în transpirație și sebum și este astfel amestecată cu aroma, conferindu-i astfel subtonuri suplimentare specifice.

Aceste aspecte sunt un ghid mai ales atunci când alegeți un parfum specific. Procesul de alegere în sine nu ar trebui să fie grăbit și ar trebui să conțină mai mulți pași. Alegeți mai întâi parfumul în funcție de cât de penetrant miroase în sticlă - există în principal mirosuri deschise intense care determină baza parfumului. Dacă vă place, pulverizați parfumul pe piele și lăsați-l să se emane. Este ideal să testați parfumul după un timp mai lung (în ordinea de 15 minute până la o oră). 

Cele mai populare parfumuri pentru femei cu tonuri captivante


Dacă nu sunteți sigură ce parfum vi s-ar potrivi cel mai bine, vă puteți inspira din cele mai populare mărci care sunt garantate pentru a atrage sexul opus. Mai jos sunt cele mai folosite, încercate și testate parfumuri din care să alegeți..

Tonurile florale ale parfumului Flowerbomb de la Victor & Rolf sunt plăcute pentru aplicarea pe tot parcursul zilei. Bergamota este completată de tonuri de ceai verde, iasomie, trandafir și orhidee, care îi conferă o atingere ușor exotică și foarte proaspătă și lejeră.

Apa de toaletă Chanel Chance, care amestecă aromele florale și fructate, are un caracter delicat. Citricele completate cu iasomie sunt foarte distincte. Parfumul este potrivit în special pentru lunile de vară, datorită caracterului său răcoritor și utilizării pe tot parcursul zilei. 

Daisy de la marca Marc Jacobs aparține, de asemenea, printre parfumurile frumoase care combină tonurile florale și citrice. Acest parfum plăcut și dulce cu o bază de vanilie îmbogățită cu tonuri de fructe, iasomie și violete evocă o poiană de primăvară, astfel încât este potrivit mai ales pentru lunile de vară ca parfum cu utilizare pe tot parcursul zilei în aer liber și la serviciu.

Parfumul Light Blue de la marca Dolce & Gabana se caracterizează prin tonuri proaspete de citrice și florale, care sunt subliniate de o ușoară bază lemnoasă. Impresia generală a parfumului este foarte ușoară și este potrivită pentru lunile însorite de primăvară și vară ca un parfum pentru orice ocazie. 

Un parfum ușor potrivit pe tot parcursul zilei și evenimentelor de seară este foarte popularul La Vie Est Belle de la Lancome. La Vie Est Belle de la Lancôme. Bazele orientale de paciuli și vanilie accentuează tonurile florale și fructate și fac astfel să iasă în evidență toate mirosurile integrate. Parfumul este potrivit pentru fiecare anotimp, deoarece combină aromele calde și proaspete eliberate treptat.

Mon Paris de Yves Saint Laurent este unul dintre parfumurile potrivit pe tot parcursul zilei. Baza mai grea a paciuli-ului este combinată aici cu aroma de fructe și iasomie, care conferă parfumului un caracter foarte oriental și exotic.

Parfumul Good Girl al Carolina Herrera este ideal pentru serile de primăvară și vară într-o companie mai puțin solicitantă. Parfumul este o combinație a unei baze ceva mai grele de cacao, cedru și lemn de santal, care sunt completate de tonuri florale, scorțișoară și mirosuri proaspete de plante.

Parfumul Fantasy de la Britney Spears are un accent similar. Parfumul este destinat în primul rând femeilor mai tinere și, datorită tonurilor sale frumoase de fructe, este potrivit pentru compania veselă a tinerilor. Tonurile de kiwi și litchi pe bază de lemn sunt foarte plăcute.

Parfumul Juicy Couture Viva La Juicy este potrivit pentru utilizarea pe tot parcursul zilei în lunile de iarnă, deoarece este un amestec de bază lemnoasă și arome fructate foarte plăcute și flori delicate de iasomie și caprifoi, completate de caramel. Impresia generală a parfumului este ușor proaspătă și foarte caldă, este potrivită în special pentru muncă.

Black Opium de Yves Saint Laurent oferă un parfum frumos cu tonuri orientale. Parfumul este potrivit în special pentru lunile de iarnă, deoarece combină tonurile orientale tradiționale pe bază de vanilie și paciuli combinate cu arome florale delicate și o cafetieră răcoritoare. Puterea mai intensă a aromei îl predestinează în special pentru utilizarea de seară.


Printre parfumurile pentru serile speciale, cu siguranță, aparține și Hypnotic Poison de la marca Dior. Bazele de vanilie și migdale conferă parfumului o notă foarte dulce, care este completată de nuanțe delicate și florale. Mixul fermecător este foarte captivant și expresiv.

În plus față de mărcile de mai sus, puteți alege dintr-o serie de alte parfumuri foarte frumoase, depinde doar de dvs. ce tonuri și intensitate alegeți. Există arome puternic fructate și grele, lemnoase sau orientale.