Prima zi de facultate

Prima zi de facultate

Septembrie este deja în plină desfășurare și pentru o mulțime de absolvenți de liceu înseamnă că se apropie de universitate. Mediul academic este un pic diferit de mediul din liceu. Cum să vă pregătiți pentru începerea noului an universitar și la ce să vă așteptați de la primele săptămâni de studiu? Citiți articolul.

Întotdeauna asociem venirea lunii septembrie cu începerea școlii. Prima zi de școală, cu toate acestea, nu este emoționantă numai pentru cei care intră în clasa întâi, dar, de asemenea, și pentru studenții din primul an de universitate. Deși îndepărtate unul de celălalt, ambele grupuri  pășesc într-o etapă complet nouă a vieții. Cu toate acestea, pentru studenții de facultate va fi un pic mai complicat pentru că nimeni nu este acolo să îi ghideze la universitate. Ești unul dintre cei norocoși care vor cunoaște pentru prima oară anul acesta viața de student? Vino și citește tot ce te așteaptă.

Viața de student este destul de diferită față de anii de școală anteriori. Principala diferență este că tu hotărăști cum îți organizezi programul. Nu vrei să mergi la seminar sau esti prea obosit să asculți profesorul? Depinde de tine dacă rămâi acasă în pat sau dacă te duci la cursuri. Tu ești cel care decide și cel care suportă consecințele. Facultatea se bazează, de obicei, pe principiul alegerii libere. Și libertatea presupune responsabilitate. Nimeni nu te va obliga să termini școala, dar trebuie să calculezi singur efectele deciziilor tale. Dacă alegeți domeniul de studiu care te interesează, vei merge la școală cu placere si vei avea grija pentru a obține cât mai multe din ea.


Dar facultatea nu este doar despre învățare și repetiție. O nouă etapă a viață vă așteaptă, iar amintirile legate de aceasta le veți păstra până la moarte. Vei deprinde încredere de sine, vei cunoaște o mulțime de prieteni noi și poate chiar dragostea. Ai în față ceva despre care să fii nerăbdător! Află nu numai cum să supraviețuiești, dar în principal să te bucuri de primele zile de facultate.


Asigură-te că e bine pentru tine 

Se spune că aspectul nu este cel mai important și suntem de acord cu asta. Totuși, în viața unei persoane există situații în care merită să arăți bine. Vei întâlni o mulțime de oameni noi, colegi de clasă și profesori, și vei dori cu siguranță să faci o impresie bună.  

Deci, în prima zi, cu siguranță nu uita de îngrijirea părului. Vei găsi o mulțime de șampoane de calitate și alte produse de păr. Părul curat și strălucitor poate fi stilizat cu o cremă sau o pastă de modelare. Alege haine în care să te simti bine in și care ți se potrivesc. De asemenea, vă puteți accesoriza cu bijuterii elegante. Nu uita de deodorant și de un parfum frumos.  

Prima zi este întotdeauna un pic stresantă, așa că nu lăsa asta să te inhibe. Dacă te simțiți bine, vei vedea că acest lucru va crea o atmosferă mai placută în noul mediu. 

Ia tot ce ai nevoie 

Din nou, apare comparația cu elevii din clasa întâi a căror mame le pregătesc ghiozdanele. În cazul studenților, este de la sine înțeles faptul că aceștia se pot descurca singuri la acest capitol. Însă de ce lucruri este nevoie, mai exact?

  • Notițe. Prima zi, de fapt, prima săptămână este foarte importantă. Atunci aflii detalii importante despre cum urmează să se desfășoare anul universitar, astfel că o să fie nevoie de un pix și de o agendă în care să fie notate toate acestea.
  • Fotografiați. Dacă nu ai reușit să aranjezi încă toate cardurile și abonamentele - pentru cantină sau pentru reduceri la diferite servicii, este timpul ca acest lucru să fie rezolvat. Așa că nu uita să faci poze.
  • Destulă energie. Ești deja student la facultate, și trebuie să mănânci și să bei. Seminariile pot fi lungi, iar exercițiile plictisitoare, așa că asigurați-vă că aveți ceva bun de mâncare.
  • Ce să lași acasă: șlapii - mediul academic impune o încălțăminte mai formală :)  

Ai totul într-un rucsac elegant sau într-o poșetă si poți să te duci pentru o odihnă!

Nu te preface  

Deseori ascundem anxietatea după paravanul unui comportament care denotă încredere în sine excesivă. Nu te juca cu ceea ce nu ești. Fii sincer, zâmbitor, și dacă nu știi ceva, întreabă. Primele zile și săptămâni la universitate sunt importante, așa că încearcă să arăți cele mai bune părți ale tale. Datorită acestui lucru, puteți găsi prieteni cu care puteți merge să studiați. Lucru în echipă, ieșiri în oraș sau vizite la bibliotecă, toate acestea vă așteaptă atunci când găsiți prietenii potriviți. Ar fi păcat să strici totul prefăcându-te a fi ceva ce nu ești, nu crezi?  

Punctualitatea 

Nu este nimic grav dacă veniți la seminar târziu, dar dacă depășiți limita de absențe permise, aveți o problemă. Așa că nu-ți complica viața inutil și fii punctual. Nemulțumirea profesorilor este întemeiată, mai ales pentru cazurile repetitive, așa că gândește-te de două ori când vrei să te ridici data viitoare. De asemenea, te poți baza întotdeauna pe un ceas de calitate să te ajute să nu întârzii.

Stabileștește-ți obiectivele 

Ai deja un plan de studiu din prima zi de școală. Dar, de asemenea, este importantă și prezența. Încă din primele ore, vei primi informații esențiale, inclusiv la ce să te aștepti sau cum vor arăta subiectele de examen. Astfel, poți afla și dacă acele materii opționale sunt într-adevăr potrivite pentru tine sau nu.

Sfat final: Învață să folosești corect titlurile celor care îți predau. În liceu ai fost obisnuit cu denumirea de profesor, dar a venit timpul altor apelative. Dacă nu le folosești corect poți face o impresie greșită în fața decanului sau a rectorului universității.