Review: Yves Saint Laurent – Black Opium

Review: Yves Saint Laurent – Black Opium

Cu toate că Yves Saint Laurent este unul dintre cei mai influenți și respectați designeri de modă din secolul XX, și acum din păcate nu mai este printre noi, mesajul său de a face lumea mai frumoasă continuă să se răspândească tot mai mult. Parfumul pentru femei Black Opium este un exemplu strălucit.

La prima vedere, Black Opium m-a atras cu flaconul foarte original și atractiv. Îmi place când producătorii de parfumuri duc la perfecțiune nu numai aroma însăși, ci și ambalajul ei. Prima impresie joacă un rol vital în viața noastră și perspectiva plicticoasă nu ne face să ne îngrijim în niciun fel de calitatea interioară a subiectului... Flaconul de culoarea cărbunelui negru cu reflecții metalice este foarte interesant, atunci când îl prinzi în palmă și simți structura puțin aspră, pur și simplu te trece un fior înghețat prin tot corpul ca și cînd ai "gusta din fructul interzis". De fapt, nu este vorba despre o aromă pentru prințese adolescente, ci despre o adevărată armă a femeilor experimentate, care știu exact ce fac și care pot fi răspunzătoare pentru decizia lor... De remarcat este că și femeile dure ascund sensibilitate. Doar că acestea o ascund și o protejează pentru persoanele cu care își doresc să o împărtășească. Nu putem omite stilul transparent al "ochiului" din mijlocul flaconului care acționează ca o poartă imaginară spre suflet.

Această minunăție de parfum pentru femei a fost lansat în 2014. De atunci, – cu aroma lui unică – a “furat” inima majorității femeilor și a bărbaților, iar interesul pentru acesta, este în creștere chiar și după mai bine de 3 ani.

Eu mi l-am dorit imediat cum am văzut compoziția de pe ambalaj. Îmi place să gătesc și să amestec ingrediente absolut inadecvate, care apoi au un gust surprinzător de „delicios”. De aceea prefer un desert care este dominat de pere, flori de portocal și un praf de piper roz (nota de vârf a parfumului). Și pentru că desertul nu se poate fără cafea, aș dori să savurez o cafea proaspăt preparată cu aromă de iasomie (nota ascunsă a parfumului). Nu sunt tentată să gust din lemnul de cedru, patchouli și vanilie (baza parfumului), dar aș fi încântată să aleg această combinație pentru un odorizant de cameră, care să mă poarte într-un vis frumos și să mă aducă înapoi la realitate.

Și, ce simt atunci când mă parfumez cu o doză de Opium?

Trebuie să recunosc că după prima pulverizare a ingredientelor menționate mai sus m-am simțit foarte intimidată. Dar, în ansamblu, îmi miroase plăcut, delicat, dulceag (dar nu foarte greu), și atunci cînd îl aplic la încheieturi, mă vrăjește plăcut simțindu-l parcă pătrunzând prin toate venele. Și asta îmi place. Iubesc parfumurile non-agresive, care nu "încearcă să pătrundă sub fustă" imediat la prima întâlnire, și cu toate acestea, tot mă simt tentată. Apreciez începutul non-violent și întoarcerea impresionantă undeva prin mijlocul "pistei"… exact cum m-am așteptat de la Black Opium!

Puțin mai târziu, tenta fructată a parfumului a fost forțată de puterea tonurilor florale-lemnoase. Cunoașterea parfumului la început am absolvit-o deja, așa că nu este nevoie să mă las tentată de dulciuri… Recunosc că nu am simțit foarte mult tonurile de cafea în notele de mijloc al Opiumului, dar nu cred că e vina parfumului. Mai degrabă aș exprima aceasta ca "prevedere oarbă" inițială și așteptările mele exagerate. Probabil că mirosul puternic al espresso-ului pe care-l aștept… nu o să apară imediat, ci pe parcurs. Și eu, din păcate nu cunosc aroma boabelor de cafea înainte de a fi prăjite. Dar dacă mirosul e la fel de frumos și deosebit ca și tonurile de mijloc ale Opiumului, adaug imediat în lista mea de planuri o vizită la o adevărată plantație de cafea.

După această experiență, sunt ferm convinsă că, cu Black Opium vreau să petrec mai mult timp, nu numai o întâlnire. Că vreau să facă parte din mine, zi de zi, pentru că-mi oferă doar sentimente plăcute și tocmai asta așteptam de la parfumul meu. Și din moment ce Yves Saint Laurent – Black Opium se numără printre primele din TOP 10 parfumuri pentru femei, evident nu sunt singură. Pun pariu că și pe tine te va fermeca la fel…