Halloween: sărbătoare "înfiorătoare"

Halloween: sărbătoare "înfiorătoare"

Noaptea fantomelor și a creaturilor din lumile misterioase este aici. Pentru mulți înseamnă costume creative, măști interesante și decorațiuni de Halloween, o seară plină de distracție, o cale de a exprima curajul sau pur și simplu o oportunitate de a ajunge undeva la o petrecere cu măști. Ce zici de sculptura propriului dovleac și luminta în interior și de a deveni ceva mai mult decât un observator nepăsător?

Aranjați-vă o coafură perfectă de Halloween. Indiferent daca ai parul lung sau scurt, fixați părul cu  gel pentru a da mai mult volum, și puteți merge în căutarea distracției specifice. Indiferent dacă sărbătoriți Halloweenul sau ziua Sfinților ( Luminățiile), ambele vă oferă ocazia să vă implicați, să experimentați ceva nou sau doar să vă amintiți de cei dragi care au trecut în neființă.

Ce au în comun aceste două sărbători? 

Mai întâi ne învăluie în mister. Sfârșitul lunii octombrie ne aduc o perioadă deosebită în care granițele dintre lumile apropiate și cele mai îndepărtate pot aduce momente de apropiere cu sufletele care au părăsit această lume. Dar asta nu e tot. Cu o perioadă așa misterioasă, există întotdeauna povești infricoșătoare cu fantome. Și cele mai înfricoșătoare povești au loc exact la miezul nopții. De ce, totuși, are o semnificație simbolică în superstiția populară miezul nopții? Potrivit unei vechi afirmații, magia poate fi doar la miezul nopții. Atunci este cel mai bun moment pentru tot felul de vrăji și glume.

Halloween este de o sărbătoare de origine irlandeză și după unele tradiții celtice și o sărbătoare numită Samhain. Aceasta din urmă se sărbătorea în noaptea dintre  31 octombrie spre 1 noiembrie - la fel ca Halloween. Obișnuia să se cineze pentru rudele decedate, se lăsa o lumânare în spatele ferestrei pentru a evita rătăcirea sufletelor între cele două lumi și aveau chipurile desenate - astfel oamenii se protejau de forțele răului. Pentru celți această perioadă însemna sfârșitul anului.

 

Ziua Tuturor Sfinţilor, sărbătorită pe 1 noiembrie, şi Ziua Tuturor Sufletelor, sărbătorită pe 2 noiembrie. Se aprind lumânări pentru cei care au plecat dintre noi, și în fața casei se pun dovlecii sculptaţi într-o anumită înfățișare luminați înăuntru, Tradiția vine și de la celți și slavi, și se spune că oamenii îi foloseau pe post de lanterne, și să îşi protejeze şi casele de spiritele rele.

Oricum ar fi, Luminația e o zi deosebită, o zi de suflet pentru creștini, prilej de meditație și de rugăciune, te face să te gândești că moartea nu este moarte, ci e tot viață, dar altfel.   Și dacă vă decideți să participați la sărbătorile de Halloween, și să vă costumați într-o mască zombie sau de  vrăjitoare, atunci sigur că este necesar să găsiți o modalitate de a scăpa de mască rapid și de a vă aranja frumos părul cifulit.

"Și cum altceva să o faci decât cu un șampon pentru regenerare și întărire? Produsele de la Wella Professionals pentru îngrijirea părului sunt fără adaos de coloranți, sulfați și parabeni, și sunt potrivite pentru orice tip de păr.

Cu mască sau fără mască, vă puteți răsfăța cu o îngrijire temeinică a părului. Mai ales toamna, ar trebui să ne acordăm mai multă atenție părului, deoarece în acest anotimp cade mai mult decât de obicei. Și care este  soluția pentru asta? Dieta sănătoasă, mai puțin stres și în special mișcarea fizică. Deci, dacă nu vă place să sportul, poate un dans specific în costum de Halloween va fi alegeerea potrivită în această perioadă specială ...