Sărbătoriți la momentul potrivit

Sărbătoriți la momentul potrivit

Când spunem Ajunul Anului Nou, toată lumea se gândește imediat la festivități exuberante de Anul Nou, mai exact la mâncăruri, băuturi alese și focuri de artificii jucăușe în toate culorile curcubeului. Vor exista, probabil, și cei care așteaptă cu nerăbdare emisiunea interesantă de la TV, filmul preferat de Anul Nou, sau distracția în aer liber cu o mulțime de oameni, care de obicei sunt organizate în cele mai mari orașe.

Foarte mulți oameni uită, din păcate, cât de dificil este de suportat zgomotul focurilor de artificii pentru animalele de companie și cât de mult stres le provoacă. Unii câini sunt înspăimântați, ceilalți supărați. De asemena să nu uităm de copiii mici? Petrecerea de Anul Nou are multe "părți" – unele sunt distractive și interesante, altele sunt neplăcute. Este doar noaptea noului an.....

Indiferent dacă sărbătoriți într-un cerc de prieteni undeva la cabană, în centrul orașului sau acasă cu familia, cu siguranță este un eveniment comun. Și acum nu ne referim la astificii sau schiatul la munte. Deci, ce credeți că este?

Bineînțeles momentul mult așteptat de la miezul nopții și toastul de Anul Nou. Dar cum vom face să nu pierdem momentul potrivit? Exact acea secundă deosebită de la începutul anului? Răspunsul este simplu: este suficient să aveți un ceas bun, atunci nu veți putea să pierdeți momentul cel mai important al anului când începe petrecerea adevărată.

Precizia excelează în special la ceasurile japoneze – Seiko si Casio. Calitatea elevețiană este renumită la ceasurile Festina. Alegeți pe cel mai potrivit și nu veți pierde nimic.

Care sunt originile sărbătorilor de Anul Nou și cum au sărbătorit strămoșii noștri?

Primele festivități de Anul Nou aveau loc în vechiul Imperiu Mesopotamian la începutul anului când se sărbătorea și ziua Echinocțiului de primăvară. 

Această noapte, totuși, a devenit mai importantă odată cu stabilirea calendarului gregorian. Și doar în secolul al 19-lea, importanța sa a crescut. Existența unor noi broșuri de hârtie au fost evidențiate în prima jumătate a secolului al XIX-lea, când aceste obiceiuri au început treptat să pătrundă și în mediul rural. La început, acest obicei a fost puternic criticat, dar pe parcursul timpului a început să vorbească de sărbătorirea Revelionului ca un obicei plăcut.

Multe civilizații vechi au perceput sosirea noului an ca un moment de sărbătoare. Vechii egipteni au considerat prima lună din Anul Nou drept Festivalul de beție, pentru că li sa permis să se îmbete.  Sărbătorile au fost întotdeauna asociate cu religia și obiceiurile de epocă.

În epoca modernă, cea mai importantă este tranziția de la un secol la altul. Această sărbătoare a fost deja mult timp, dar nu contează.

Nu încerc să vă conving să vă schimbați obiceiul, dar poate optați pentru o abordare puțin diferită față de sărbătorirea de anul trecut. Încercați ceva nou. Și dacă ideea acestui lucru nu nu vă tentează și tot ce vă doriți este sărbătorirea în liniște acasă și nimic altceva, atunci delectați-vă urmărind trecerea timpului...