10+1 sfaturi, despre disciplinarea părul rebel și electrizat

  • REVISTA ONLINE
  • 10+1 sfaturi, despre disciplinarea părul rebel și electrizat

10+1 sfaturi, despre disciplinarea părul rebel și electrizat

Uneori nu este ușor cu părul. Tânjim cu toții după bucle frumoase și sănătoase, care să fie mătăsoase la atingere și să strălucească frumos. Din păcate, majoritatea dintre noi ne luptăm cu părul nostru. Podoaba capilară poate fi foarte inflexibilă, nu numai vara, ci mai ales iarna, când este ascunsă sub căciulă iar rezultatul este finalizată de vreme nefavorabilă în combinație cu aerul cald din încăperi. Totuși, aceste influențe nefericite pot fi combătute și vă vom spune acum care sunt armele ce vor da rezultate.

Ce conduce la electrizarea părului?

Dacă aveți părul mai fin și mai lung, probabil ați constatat că uneori pare că fiind după un șoc electric. Nu îl puteți netezi cu mâinile goale, vă gâdilă în continuu pe față și este enervant. De cele mai multe ori problema părului electrizat apare în sezonul rece, când umiditatea este ridicată. Ce o provoacă?

Electrificarea părului este cauzată de electricitatea statică. Firul de păr este încărcat pozitiv, precum și căciula, eșarfa sau puloverul pe care îl ating. În locurile în care fibrele de păr sunt deteriorate, particulele de praf sau fibrele din îmbrăcăminte se depun și, deoarece toate particulele au o încărcare pozitivă, acestea se resping.

Acolo unde se întâlnesc, are loc un efect similar cu o încărcare electrică. Deci, este clar că părul uscat și deteriorat electrizează mult mai mult decât buclele sănătoase. În primul rând, ar trebui să vă concentrați asupra unei hidratări suficiente și a unei diete adecvate, care avantajează foarte mult părul. Ce mai puteți încerca?

10+1 sfaturi, cum să îmblânziți buclele rebele:

Spălarea nu prea deasă

După cum am menționat mai sus, buclele prea uscate și deteriorate se electrizează mai mult. Spălarea prea deasă conduce spre deteriorarea acestora. Șamponul îndepărtează sebumul, dar și diverse uleiuri pe care le creează scalpul. Drept urmare, părul nu se hidratează suficient și fibrele sale slăbesc. În mod ideal, spălați-vă părul de 2-3 ori pe săptămână.

Balsamul și masca vă vor ajuta întotdeauna

Părul deteriorat necesită o hidratare corespunzătoare. Prin urmare, asigurați-vă că nu vă lăsați buclele fără un balsam de păr. Acesta poate netezi frumos firele de păr după utilizarea șamponului. Nu trebuie să uitați masca de păr, pe care o puteți folosi pentru părul mai deteriorat și o dată pe săptămână.

Atenție cu prosopul

Dacă aveți obiceiul de a usca buclele umede cu un prosop, atunci cu siguranță uitați de o astfel de „îngrijire”. Părul umed este foarte predispus la deteriorare, deci trebuie să îl tratați cu grijă. Puteți să masați buclele cu un prosop prin atingeri ușoare, dar nu prin fricțiune insensibilă. Probabil că nu trebuie să adăugăm că ar trebui să evitați uscarea cu foehnul. Dacă totuși, aveți nevoie de uscător, atunci alegeți unul cu funcție ionică, care reduce electricitatea statică din păr și este mult mai blând cu buclele dvs decât echipamentele convenționale.

Pieptănare moderată și tipul de perie adecvată

De asemenea, vă puteți deteriora podoaba capilară cu o pieptănare insensibilă. Mai ales dacă aveți probleme cu electrizarea părului, evitați pieptănarea frecventă cu o perie de plastic, care va susține doar electricitatea statică. Periile cu fire naturale vor fi cu siguranță mai bune. Nu trebuie să vă pieptănați atunci când părul este ud. Puteți rupe firele de păr. Este mai bine să periați părul înainte de spălare și când este puțin umed, folosind o perie cu dinți mari.

Părul drept va fi foarte mulțumit atunci când îl pieptănați cu o perie rotundă cu fire naturale. Dacă aveți părul creț sau ondulat, ar trebui să folosiți o perie cu dinții foarte rari.

Scurtați vârfurile

Părul uscat și deteriorat are tendința de a avea probleme cu vârfurile despicate. De îndată ce apare această problemă, nu mai rămâne decât să mergeți la salonul de coafură, pentru a tunde vârfurile tocite sau despicate. Nici un ulei de păr nu le poate vindeca. Dar poate fi util ca prevenire a despicării firelor de păr.

Acordați atenție temperaturii apei

Chiar dacă sunteți iubitori de băi fierbinți și apa călduță nu este pentru dvs, să știți că podoaba capilară nu iubește apa fierbinte. Fanii călirilor au un avantaj, fără probleme își pot clăti părul cu apă rece. Aceasta sigilează și vindecă frumos fibra părului, care păstrează mai multă umiditate în interior. Părul va fi frumos strălucitoare și dăunarea lui va fi redusă. Pentru un efect și mai bun, puteți clăti cu apă rece, în care adăugați câteva linguri de oțet de mere.

Regimul de hidratare

Apropo de apă, gândiți-vă la hidratarea nu numai din exterior, ci și din interior. Părul este un indicator perfect al stării noastre fizice. Dacă începe să cadă, devine mai subțiri sau își pierde farmecul, se datorează stresului sau unei diete inadecvate sau unui regim de hidratare insuficient. Prin urmare, alimentați-vă corpul cu suficiente lichide sub formă de apă pură sau ceaiuri neîndulcite.

Intervențiile chimice și termice sunt dăunătoare

Părul distrus prin decolorare permanentă sau îndreptarea deasă este mai predispus la rupere și uscare. În mod ideal, ar trebui să evitați complet aceste proceduri. Dacă nu poți fără acestea, cel puțin, folosiți un spray cu protecție anti-termică.

Fixativul de păr

O altă armă eficientă împotriva buclelor neliniștite este fixativul de păr. Îl puteți folosi nu doar direct pe păr, pe care îl fixează și împovărează ușor, ceea ce face imposibil zburlitul, dar vă puteți pulveriza ușor peria de păr și să vă pieptănați.

Îmbrăcămintea contează

Materialele care promovează electrizarea părului includ tot felul de țesături artificiale precum nailon sau poliester. Mai degrabă, încercați să purtați iarna haine de lână, bumbac sau mătase.

Iar dacă niciunul dintre sfaturi nu este de ajutor? Prindeți-l

Pentru ajutor folosiți un elastic de păr, clemă și mâinile dibace. Vă puteți împleti părul, puteți crea un coc sau o codiță, astfel să îmblânziți ușor și rapid șuvițele rebele.

Prim-ajutor rapid

În plus față de pașii pe termen lung, care vă vor ajuta podoaba capilară, avem câteva sfaturi rapide pentru dvs.: 

  • Loțiune pentru față - puneți puțină loțiune în palmă și treceți prin păr cu degetele. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți utiliza și apă obișnuită de la robinet.
  • Loțiune de corp și cremă de mâini - puteți să masați o cantitate mică pe vârfuri.

Cele mai bune produse cosmetice cu care fiecare păr este prieten

Dacă aveți probleme cu electrizarea părului, asigurați-vă că folosiți și produse cosmetice adecvate pentru păr, care vă vor ajuta să combateți aceste probleme. Ar trebui să vă concentrați în special pe următoarele produse: 

Măști de păr

Spre deosebire de balsam, masca de păr acționează mult mai mult în profunzimea fibrei de păr. Se aplică pe părul umed după șamponare și ar trebui să-l lăsați să acționeze cel puțin 5 minute. Dacă părul este foarte deteriorat, lăsați pe cap timp de o oră (vă puteți acoperi părul cu o căciulă de baie sau o pungă) după care clătiți-l.

Alegeți măștile de păr din cosmetice profesionale. Produsele din drogherii sunt mai accesibile, dar rezultatele lor nu pot fi comparate cu produsele de coafură. Printre mărcile populare se numără Wella Professional și Schwarzkopf Professional.

Sfat: nu doriți să cheltuiți bani pe măști de păr scumpe? Atunci vă puteți crea propria mască. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente din frigider, prepararea este simplă și, de asemenea, veți fi siguri că folosiți ingrediente sănătoase. Puteți crea o mască de păr naturală de casă, de exemplu, din avocado, iaurt, ulei de măsline, ouă sau banană. 

Uleiuri pentru păr

În ultimul timp, uleiurile de păr aduse la iveală, pot face adevărate minuni. Principalul lor avantaj este că sunt ușor de aplicat și nu necesită clătire. Hidratează, netezesc și hrănesc perfect firele de păr. Conferă putere, moliciune și o strălucire minunată. Uleiurile de păr au fost utilizate din cele mai vechi timpuri și sunt încă populare pentru compoziția lor predominant naturală.

Care uleiuri sunt cele mai potrivite pentru păr? Iată un clasament al TOP 5 uleiuri de părcare pot face adevărate minuni

Uleiul de argan

Miracolul marocan este unul dintre cele mai valoroase uleiuri de păr. Nu lasă urme și previne îmbătrânirea părului.

Uleiul de cocos

Utilizat atât în cosmetică cât și în bucătărie. Îl puteți folosi în păr ca o mască, după care îl spălați, sau pur și simplu masați o cantitate mică pe vârfurile uscate. Dintre toate uleiurile, acesta poate pătrunde cel mai adânc în fibra de păr. Și miroase minunat.

Uleiul de jojoba

I se mai spune aurul lichid. Este unul dintre cele mai rare uleiuri din produsele cosmetice pentru păr. După aplicare, părul este foarte fin, mătăsos și voluminos.

Uleiul de măsline

Uleiul popular cu o utilizare versatilă. Potrivit atât pentru măști, cât și pentru masarea vârfurilor uscate.

Uleiul de migdale

Bomba vitaminoasă, care conține minerale și vitaminele A, B, E și F. Are efecte antiinflamatoare. Previne despicarea firelor de păr.

Puteți folosi uleiuri de păr în forma lor naturală sau puteți cumpăra amestecuri deja pregătite. Printre cele mai populare se găsesc uleiurile Nuxe, Elixir Orofluido sau produse Moroccanoil.

Creme și loțiuni pentru coafat

Alte mijloace de îndreptare a părului rebel sunt diverse produse de coafat. Pe piață puteți găsi loțiuni și creme de păr care netezesc frumos firele. Acestea sunt utilizate mai ales pentru părul uscat, în care sunt masate ușor și nu trebuie să le spălați. Șuvițele devin frumos mătăsoase și blânde după utilizarea cremelor.

De asemenea, puteți găsi produse cosmetice speciale pentru păr împotriva electrizării. Puteți cumpăra șampoane, balsamuri și spray-uri speciale, care elimină imediat electricitatea statică. .