Sfaturi pentru gustări sănătoase în fiecare geantă

Sfaturi pentru gustări sănătoase în fiecare geantă

Dacă plecați de acasă dis de dimineață în mod regulat casa și vă întoarceți târziu, ar trebui să vă obișnuiți să aveți 1–2 gustări în geantă care vă vor salva în cazul unui atac brusc de foame… Astfel veți avea pe tot parcursul zilei o activitate fizică și mentală de 100%. Și nu este nimic mai rău decât să mergi la prima cofetărie sau fastfood din apropiere. Dar, ce să iei cu tine pentru a-ți potoli foamea și poftele de dulce?

Gustarea de dimineața și de după-amiaza sunt esențiale și ar trebui să facă parte din meniul ideal al fiecărei persoane. Dacă oferiți corpului hrană în mod regulat – în porții mici, și ideal de 5 ori pe zi, – atunci nu se va mai depozita grăsime în corp, în cazul în care nu primește necesarul de energie din mâncare.

Care sunt avantajele gustărilor în mod regulat?

 • Echilibrează nivelul zahărului din sânge, ceea ce va asigura un nou flux de energie.
 • Puțin mestecat vă va trezi și veți face o treabă mult mai bună la muncă.
 • Accelerează metabolismul și, dacă aveți nevoie pentru a pierde in greutate, veți vedea rezultate sănătoase mult mai repede.
 • De îndată ce veți lua gustarea de dimineața, la prânz va fi suficient să consumați o porție mai mică, micșorând riscul de a consuma o porție în plus. Ceea ce are din nou un efect pozitiv asupra scăderii kilogramelor in plus…

Sigur o să spuneți că nu aveți nevoie de gustări pentru că este suficientă masa la prânz? Greșit! Nu ar trebui să vă "abțineți", și apoi înfometați să mâncați prânzul în 20 de minute. În astfel de momente corpul dvs. stochează foarte multe grăsimi, astfel încât să aibă suficientă energie pentru atunci când urmează o altă pauză lungă până la următoarea masă. Și atâta timp cât nu faceți mișcare suficientă în aceste intervale de timp, grăsimile nu se ard, ci se depun acolo unde nu ne dorim.

Mai întâi trebuie să va obișnuiți/antrenați corpul

Poate că nu sunteți adepți ai gustărilor și credeți că corpului îi place așa. Dar confundați, tocmai v-ați obișnuit corpul astfel... Veți vedea că, dacă sunteți consecvenți, vă veți obișnui din nou într-o perioadă scurtă de timp, și el vă va avertiza atunci când este timpul să măncați. Fără a fi nevoie să urmăriți ceasul tot timpul.

Dar ce să mănânci atunci când ai poftă de ceva, și ai doar câteva minute pentru a te „energiza”, sau ești în contact direct cu clienții? Există o mulțime de opțiuni. Și nu numai că sunt sănătoase, dar și gustoase!

 • FRUCTE PROASPETE

Când cineva vă întrerupe în timpul gustării, puteți pur și simplu să o mutați în cealaltă mână și apoi să continuați (doar cu un măr poate fi mai greu) și puteți rezolva și jumătate din problema în afara biroului – „cotorul de la măr“.

 • BATON RAW DE CEREALE INTEGRALE, PROTEINE

Doar asigurați-vă că nu conține prea mult îndulcitori artificiali. În schimb, mai bine procurați-vă batoane care au o proporție mai mare de proteine și fibre.

 • BĂUTURI PROTEICE

Sunt bogate în proteine (în cantități mari dintr-o dată, pe care nu le găsim în multe alimente), și datorită formelor sale lichide, acestea sunt digerate mai repede. În același timp, vă veți stinge setea și vă veți satisface pofta de dulce. Și pentru că astăzi se găsesc shakere mai mici (până la 300 ml), încape în orice geantă.

 • PRODUSE LACTATE LICHIDE

În mod ideal, fără îndulcitori și cu grăsimi de până la 3%. Acestea conțin o bogăție extraordinară: probiotice (ajută la menținerea echilibrului microflorei intestinale), calciu și proteine. Astfel va dispărea senzația de foame timp de câteva ore.

 • DIFERITE FELURI DE ALUNE/NUCI/SEMNIȚE/MIGDALE

Acestea conțin o mulțime de grăsimi sănătoase, proteine, minerale și vitamine. Ele dau energie și contribuie la o bună dispoziție. Dar aveți grijă, pentru că au o valoare calorică destul de ridicată, deci cu siguranță nu pariați pe zicala "cu cât mai mult, cu atât mai bine". Dacă nu doriți să luați în greutate, ideal este să consumați o cantitate mică pe zi (aproximativ 30 g).

 • FRUCTE USCATE

Cele mai bune sunt „de casă”. Nu numai pentru că nu sunt expandate, dar aveți siguranța că nu sunt îndulcite prea mult. Conțin o mulțime de vitamine și minerale.

 • CARNE USCATĂ (JERKY)

Este o gustare delicioasă și ușoară. Aceasta conține un număr mare de proteine animale de calitate și un minim de carbohidrați și grăsimi. Se găsește în fiecare supermarket în foarte multe variante – carne de vită, vânat, curcan sau pește.

Și ce este important să nu uitați?

Purtați cu voi mereu cel puțin o sticlă mică de apă plată în geantă. Hrănirea regulată este importantă pentru funcționarea corectă a corpului, dar consumul suficient de lichide este și mai important.