Lumea parfumurilor: Tipurile acestora

Lumea parfumurilor: Tipurile acestora

Ce parfum să alegi? Lemnos sau floral? Și care este diferența dintre aceste tipuri de parfumuri? Citiți astăzi în articolul nostru. În plus, aducem sfaturi pentru cele mai bune parfumuri din fiecare categorie.

Alegerea unui parfum poate părea o sarcină foarte dificilă. În parfumerie găsiți sute de sticluțe de diverse culori și forme, reclamele vă atacă cu noutăți, iar dvs. vă puteți afla în situația de a nu mai știi ce vă place. Cum să alegeți parfumul potrivit astfel încât să nu regretați achiziția?

Clasificarea de bază a parfumurilor: 

Parfumurile sunt, în general, împărțite în 5 tipuri principale - florale, orientalecitrice, lemnoase și chypre. A ști care este preferatul dvs. și care este cel ce vă provoacă o durere de cap instantanee, ajută foarte mult la cumpărarea unui nou parfum.

Floral 

Probabil cel mai mare și mai popular tip. După cum sugerează și numele, la baza acestor parfumuri sunt florile de toate felurile. Cel mai des utilizate sunt trandafirul, iasomia, crinul, ylang-ylangul exotic, tuberoza și violeta.

Parfumurile florale clasice evocă feminitate, suflet romantic și personalitate prietenoasă. Apropo, se spune că bărbaților le plac astfel de parfumuri, așa că dacă doriți să atrageți atenția bărbaților, alegerea este clară.

De ex: Nina Ricci L’Air du Temps, Versace Bright Crystal

Dar chiar și parfumurile cu o proporție majoră de flori pot fi foarte seducătoare, misterioase și pasionale. Acest lucru se datorează altor ingrediente care schimbă rezultatul final.

De ex: Calvin Klein Euphoria, YSL – Black Opium

Prin urmare, nu orice parfum floral este la fel; asigurați-vă că vă concentrați și pe alte ingrediente din parfum. Poate părea că parfumurile florale sunt destinate numai femeilor, dar nu este adevărat. Chiar și aromele pentru bărbați au flori la ingrediente - în special lavanda sau geranium. Și aveți grijă, astfel de parfumuri cu siguranță nu sunt feminine!

Oriental

Al doilea cel mai iubit tip de parfum are o tradiție și o istorie bogate. Din vremuri îndepărtate, oamenii folosesc diverse condimente și uleiuri parfumate pentru ca părul și pielea lor să miroasă bine și să fie frumoase. Și astăzi se păstrează multe dintre rețetele străvechi. Se folosesc tonuri de condimente - cuișoare, scorțișoară, vanilie, ambergris, pulbere, dar și ciocolată sau cafea. Acestea atrag prin aromele lor exotice, seducătoare și misterioase pe care le veți găsi în fiecare sticluță cu un astfel de parfum. Sunt disponibile atât pentru femei, cât și pentru bărbați, dar și în variante unisex.

Parfumurile orientale sunt în mare parte foarte puternice și, prin urmare, sunt potrivite în special pentru sezonul rece sau pentru ocaziile de seară.

De ex: Dolce & Gabbana The One, Marc Jacobs Decadence

Citrice 

După cum sugerează și numele, aceste parfumuri sunt foarte proaspete, ușoare și potrivite pentru purtare zilnică. Tonurile lor sunt distinctive, revigorante, dar în același timp ușor amare. Desigur, cele mai populare ingrediente sunt lămâia, lime-ul, portocala, mandarina sau bergamota. Parfumurile citrice sunt adesea combinate cu tonuri florale sau lemnoase. De cele mai multe ori sunt unisex.

Dacă sunteți în căutarea unui parfum pentru vară, citricele vor fi alegerea potrivită. Aroma lor vă va oferi energie și o senzație răcoritoare plăcută în zilele călduroase.

De ex: Dolce & Gabbana Light Blue, Hermes Un Jardin Sur Le Nil, CK One, Davidoff Cool Water Man

Lemnoase 

Bazate pe diferite tipuri de lemn. Cel mai des utilizat este lemnul de santal, cedrul sau abanosul. Recent a apărut și lemnul de agar sau oud(h). Tonurile lemnoase sunt adesea combinate cu alte tonuri. Putem găsi rășină, condimente sau flori. Rezultatele sunt niște parfumuri interesante și exotice. Aveți grijă să nu le combinați cu vanilie sau cu flori puternice - aceste elemente nu se potrivesc cu tonurile lemnoase.

Parfumurile cu tonuri lemnoase sunt foarte potrivite pentru zilele de toamnă și iarnă și pot fi purtate în timpul zilei. Acestea sunt preferate de femeile moderne care nu se mulțumesc cu un parfum mediocru și comun.

De ex: Lacoste Pour Femme, Burberry Body, Hugo Boss No.6

Chypre

Chypre poartă numele unui parfum Coty, creat de un parfumer francez a cărui inspirația s-a născut într-o vacanță în Cipru. Baza este mușchiul de stejar, bergamota și patchouli. Adesea sunt combinate cu tonuri fructate sau florale.

De ex: Miss Dior, Armani Si

În continuare, trebuie specificate și parfumurile de ferigă care sunt în general masculine, sau parfumurile acvatice ce se bucură de popularitate în ultimul timp - acest lucru se datorează lejerității și prospețimii maxime.

Există multă parfumuri pe piață, precum și tipuri sau combinații de note. Poate că acest articol v-a ajutat să vă orientați prin multitudinea de posibilități și să găsiți un parfum care să se potrivească cu adevărat pentru dumneavoastră.