TOP 5 cercei Hollywood

22. 7. 2020

TOP 5 cercei Hollywood

Se spune că nimic nu durează pentru totdeauna, nici măcar faima de la Hollywood. Dar când vine vorba de modă, este exact invers. Ceea ce a strâns odată admirație pe covorul roșu și a fost imortalizat pentru totdeauna pe ecranul de argint va fi înscris pentru totdeauna în tendințele lumii și va forma adesea o parte integrantă nu numai a garderobelor atemporale, ci și a cutiilor de bijuterii, ca în aceste cinci cazuri.

Marilyn Monroe a stabilit direcția

De Marilyn Monroe s-a îndrăgostit întreaga lume în primele roluri de lung metraj, thrillerul Niagara din 1953 de Henry Hathaway, produs de Twentieth Century Fox. Monroe era complet irezistibilă într-o rochie roz aprinsă, pe care a asortat-o perfect cu cercei aurii de tip knocker. Nu doar acest accesoriu de modă al frumuseții Niagara, ci și toate celelalte modele pe care Marilyn le-a iubit în anii 1950 au fost copiate cu îndemânare de către publicul larg și au devenit populare timp de decenii. Credem cerceii clasici, iconici din aur în formă de cercuri vor fi iubiți de femei pentru totdeauna.

Cynthia Nixon necesită o atenție specială

Serialul american Sex and the City este unul dintre cele mai populare show-uri datorită privirii sale sincere asupra vieții unei femei de treizeci de ani, cu toate relațiile amoroase, despărțirile și prieteniile din orașul viselor, New York. Moda a jucat același rol important ca dramele protagoniștilor în episoadele individuale. Designerul de costume SATC, Patricia Field, a distrat întotdeauna, a surprins, a inspirat și a stârnit pasiuni și dorințe nu doar în rândul seriei cu creațiile ei de modă. A devenit renumită pentru multe branduri de modă, precum Manol Blahnik și a influențat întreaga lume a modei.

Marea ei slăbiciune era, desigur, gențile de mână și bijuteriile, în special cerceii. Cristalele extravagante, plasticul opulent sau cerceii Swarovski în diferite modele au fost cel mai bine alese pentru actrița Cynthia Nixon alias Miranda Hobbes, deoarece întotdeauna se potriveau perfect cu părul ei roșu. Puțini oameni știu însă că Cynthia nu are urechile găurite, așa că fiecare cercel pentru rolul ei a fost special adaptat cu clipsurilor.

Angelina Jolie le-a dat bătaie de cap bodyguarzilor

Bijuteriile de smarald s-au bucurat de cea mai mare admirație în celebra epocă a Elisabethei Taylor, dar apoi au dispărut mai mult sau mai puțin din scena hollywoodiană. A schimbat totul în 2009 Angelina Jolie la Premiile Academiei Americane de Film. Deși nu și-a schimbat nominalizarea la cea mai bună actriță din filmul „Changeling”, ea a tăiat literalmente respirația tuturor cu cerceii divini de smarald creați pentru ea de designerul Lorraine Schwartz. Acești cercei în formă de lacrimă de 115 carate în valoare de 2,5 milioane de dolari au fost cei mai scumpi cercei de pe covor roșu pe care am avut onoarea să îi vedem. Prețul amețitor și atenția neașteptată pe care acești cercei i-au atras au înnebunit bodyguarzii, care nu știau ce să păzească în primul rând, vedete sau această luxoasă bijuterie.

Scarlett Johansson este Fată cu cercel de perlă

Povestea acestui cercel de perlă a început să fie scrisă, adică pictată de fapt de pictorul olandez Jan Vermeer încă din 1665. Pictura sa ar fi putut deveni cu ușurință unul dintre numeroasele portrete ale Epocii de Aur, dar cercelul a determinat o soartă complet diferită. Tabloul ,, Fata cu turban,, sau „Fată cu cercel de perlă” a devenit un fenomen și un model pentru diverse adaptări literare și cinematografice. Cea mai faimoasă realizare este filmul narativ cu același nume din 2003, realizat de regizorul britanic Peter Webber, în care Scarlett Johansson o interpretează pe Maid Griet și devine un model irezistibil pentru Colin Firth. Ulterior, filmul a fost nominalizat la premiile British Academy Film Awards, la trei premii Oscar și la două premii Globul de Aur.

Această impresionantă adaptare cinematografică a amintit nu numai de frumusețea acestui tablou, care a fost ales de publicul olandez în 2006 ca fiind cel mai frumos tablou din Olanda, dar a ridicat și multe discuții și îndoieli cu privire la materialul cercelului. Unii experți susțin că, datorită dimensiunii și reflexiei speculare, cercelul nu ar putea fi perlă, ci făcut din ceva metal, cum ar fi staniu lustruit. Fie că sunt cercei cu perle, cositor sau argint, faima lor a fost celebrată de secole și va simboliza pentru totdeauna simțul detaliului, luminii și frumuseții bijuteriilor.

Morgan Freeman are un suflet de marinar

Morgan Freeman este unul dintre puținii bărbați de la Hollywood care poartă cerceii tot timpul și îi scoate doar atunci când este necesar pentru rolul de film. Din ce cauză poartă, el a răspuns într-un interviu: „Când eram mic, am văzut un film cu pirați cu Burt Lancaster purtând un cercel. Mi-am zis că este sexy. Apoi am aflat că marinarii purtau cercei de aur pentru a plăti înmormântarea dacă mureau în străinătate. Și pentru că sunt un suflet marinar, s-a potrivit. ”Și chiar este! De asemenea, explică de ce cerceii lui Morgan sunt din aur alb sau aur galben. Cerceii chirurgicali din oțel probabil nu ar acoperi costul plecării sale din lumea celor vii. Cerceii de marinar valoroși au servit nu numai ca rezervă financiară, ci și ca reamintire a călătoriilor. Cerceii erau adesea dedicați tinerilor marinari ca amintiri despre prima trecere a ecuatorului sau trecerea cu succes a apei perfide la Capul Bunei Speranțe.