Tradiții de Paști de care nu ați auzit niciodată în viața voastră

  • REVISTA ONLINE
  • Tradiții de Paști de care nu ați auzit niciodată în viața voastră

Tradiții de Paști de care nu ați auzit niciodată în viața voastră

Paștele este foarte aproape. Cu siguranță te gândești imediat la festivitatea tradițională -  ouă de Paști vopsite, miel copt și drob. Dar știi, de asemenea, modul în care Paștele este sărbătorit în altă parte a lumii?

Vânătoarea de ouă

Există un obicei special de Paști în Australia. În Vinerea Mare toate magazinele australiene sunt închise, iar familia și rudele se întâlnesc nelipsind distracția. Copiii literalmente "vânează" ouăle de Paște și încearcă să descopere locurile unde sunt ascunse. Răsplata lor este o surpriză mare.

Carnaval

În Caraibe, de Paști are loc carnavalul  tradițional. Paștele începe cu o săptămână mai devreme și caracterizat prin parade cu măști exotice. Lumea dansează, cântă și se bucură.

Deghizare în vrăjitoare 

Copiii finlandezi se deghizează în costume de vrăjitoare și se plimbă din casă în casă. Aproape sună ca un obicei de Halloween unde colindatorii mascați merg din casă în casă și pronunță celebrul „Trick or Treat“. În timpul colindării de Paști, copiii în măști sunt, de asemenea, recompensați cu dulciuri și cu ramuri de salcie.

În unele locuri, duminica de Paști finlandeză este însoțită de arderi simbolice pentru a intimida și a speria vrăjitoarele.

Paștele în Filipine

Filipine are o puternică tradiție de Paste, în care se respectă atât aspectul spiritual al Postului Mare, cat și al Duminicii Pastelui. Cu aceasta ocazie, are loc Festivalul Moriones in Marinduque, care îi evocă pe soldații romani cruzi, participanți la crucificarea lui Isus Hristos. Ritualul Postului Mare din Pampanga, localitate aflată în regiunea San Pedro, este o sarbatoare specifica, care presupune participarea satenilor la un act de auto-flagelare, în care unii dintre ei sunt răstigniți “literalmente” pe cruce.

Pelegrinajul voluntarilor va dura până vor fi siguri că se pocăiesc suficient pentru păcatele lor. Mulți participanți au pretins că au fost complet curățați de păcate.

Adevărată  brutalitate, mânie sau un patrimoniu cultural important considerat de filipinezii catolici? Biserica însăși nu susține această tradiție, consideră că aceasta este o denaturare a credinței. Dimpotrivă, atrage curiozitatea turiștilor - zeci de mii de spectatori participă în mod regulat la acest eveniment. Mulți sunt mișcați până la lacrimi.

Recomandarea noastră? Dacă doriți curățare fizică și emoțională, puteți omite răstignirea cu ușurință. Aveți nevoie de o detoxifiere de primăvară și o mică motivație. Se spune că parfumul potrivit al primăverii poate face minuni pentru starea de spirit perfectă!

Detectivul de Paști

Norvegienii sărbătoresc, de asemenea, festivitatea Paștelui, dar nu la fel de extrem ca oamenii din San Pedro, Filipine. Una dintre tradițiile norvegiene de Paște din 1923 a fost citirea poveștilor de detectivi, așa-numitul "Paaskekrimmen". Cele mai recente povestiri cu detectivi sunt vândute în librării în această perioadă, cu mult succes, iar la televizor, sunt numai seriale poliţiste, aşa că norvegienii pot sta lipiţi de canapea încontinuu în faţa televizorului, dacă doresc.

Bermuda

În insulele Bermude în ziua cea mare se înalță spre cer zmee. Se spune ca aceasta practica a inceput in momentul in care un profesor nu a stiut cum sa le explice elevilor sai ce reprezinta înălțarea lui Hristos și a facut un zmeu in forma de cruce pentru a le demonstra.

Ce ziceți? Veți fi inspirați de tradițiile exotice? Sau vă creați propria tradiție de primăvară?

De exemplu, puteți începe o drumeție - în care ceasurile rezistente la condiții extreme ca de exemplu Casio G-Shock sau ceasul Casio Baby-G pentru femei, sunt cele mai potrivite. Sau ai prefera sa mergi pe bicicletă mândru că ai ales ceasul potrivit? Festina Chrono Bike vă va supraveghea, și nu numai în lunile de primăvară ...

Tradiție proprie sau nu, cel mai important este să nu uitați să vizitați familia și să vă bucurați de timpul petrecut împreună, în pace și armonie. Să aveți cele mai frumoase sărbători de Paști!