Îngrijirea părului pe timpul iernii - ce produse să folosești?

  • REVISTA ONLINE
  • Îngrijirea părului pe timpul iernii - ce produse să folosești?
22. 11. 2019

Îngrijirea părului pe timpul iernii - ce produse să folosești?

Iarna părul nostru este foarte stresat. Deci un aspect frumos necesită ceva mai mult efort și grijă. Folosirea celor mai bune produse vă poate ajuta să vă păstrați părul strălucitor și sănătos chiar și în lunile de iarnă.

Iarna este o perioadă mai dificilă pentru păr. Nu numai că este stresat de vânt, îngheț, zăpadă și ploaie, dar este și uscat în birouri sau case supraîncălzite. Schimbarea temperaturilor nu este bună pentru el, așa cum nu este nici purtarea frecventă a unei căciuli. Cum să ai grijă de păr în această perioadă? Aducem sfaturi!

Pe lângă alimente de calitate și suplimente nutritive care asigură părului suficiente minerale și vitamine, este necesar să ne gândim și la coafură. Făceți-vă timp să mergeți la un frizer care să vă taie vârfurile despicate. Conform ultimelor tendințe, puteți păstra culoarea părului vopsit pentru perioade mai lungi de timp, dar asigurați-vă că nuanța este una naturală. În general, naturalitatea este mai apreciată în ziua de astăzi, deci nu vă deterioarați părul în mod inutil prin decolorări drastice și permanente. Răsfățați-l într-o nuanță plăcută și bucurați-vă de frumusețea sănătoasă.

În ceea ce privește produsele pentru păr, alegeți întotdeauna îngrijirea profesională pe care nu o veți găsi într-un magazin comun. Produsele clasice disponibile în magazine pot fi foarte ieftine, dar marea majoritate a acestora nu sunt în măsură să ofere părului aceeași îngrijire de calitate ca și produsele cosmetice profesionale.

Ce produse să alegeți pentru iarnă? 

1. Șampon 

Un șampon bun este esențial. Pentru iarnă alegeți unul hrănitor, care hidratează suficient părul stresat și îi dă strălucire. Este posibil să aveți probleme cu mătreața care se poate forma din cauza purtării frecvente a căciulii. Acest lucru poate fi rezolvat cu un șampon adecvat, care calmează scalpul și nu supraîncărcă firele de păr.

2. Balsam 

Balsamul are capacitatea de a descurca și de a netezi frumos părul care a fost prima dată spălat cu șampon. Aplicare balsamului menține părul hidratat și îl ajută să nu se rupă. Dacă nu îți place balsamul clasic, poți apela la cel fără clătire. Este ușor de utilizat și nu trebuie să așteptați pentru ca acesta să funcționeze. 

3. Mască de păr 

Aplicați o mască adecvată de păr cel puțin o dată la fiecare 14 zile. Poate intra adânc în firul de păr si adaugă o mulțime de vitamine părului dumneavoastră. După o mască de calitate, părul va fi strălucitor și moale la atingere. Doar asigurați-vă că îl aplicați pe jumătatea inferioară a părului. În caz contrar, scalpul se va îngrășa rapid, fapt ce poate fi accelerat prin purtarea unei căciuli.

4. Ulei de păr

Dacă aveți vârfuri despicate și păr deteriorat, merită cu siguranță să încercați uleiul de păr. De obicei se aplică pe părul umed deoarece se leagă de apă și se păstrează în interiorul părului. Încercați uleiul de argan din Maroc sau cel de cocos.

5. Lapte hrănitor 

Ultimul truc pentru îngrijirea părului pe timp de iarnă este laptele hrănitor. Sigur sunteți familiari cu situația când vă scoateți puloverul încălzit și aveți părul electrizat. Laptele hrănitor este necesar pentru a vă păstra părul în condiții bune. Poate fi aplicat atât pe părul umed, cât și pe cel uscat. Nu îngrașă părul, dar conferă o textură moale și catifelată.