10 sfaturi despre cum să te bucuri de Paște chiar și în timpul carantinei

  • REVISTA ONLINE
  • 10 sfaturi despre cum să te bucuri de Paște chiar și în timpul carantinei

10 sfaturi despre cum să te bucuri de Paște chiar și în timpul carantinei

Ești trist că acest Paște va fi în spiritul unei pandemii coronavirus? Poate că acum este momentul potrivit pentru a face o pauză de la știrile stresante și după mult timp să ne regăsim în altceva. Iată 10 sfaturi despre cum să te bucuri de Paște în acest an și să uiți de toate lucrurile neplăcute pe care această perioadă le oferă.

Sărbătorile de Paște se apropie. Toți așteptam cu nerăbdare să ne întâlnim cu familia și rudele sau să ne sărbătorim zilele libere cu o excursie sau un grătar de primăvară. Anul acesta Paștele va fi altfel. Va trebui să anulăm excursiile, vizitele și întâlnirile pentru altă dată. Pandemia coronavirusului ne-a complicat viața și obiceiurile tuturor, și ne va atinge și sărbătorile de Paște. Dar nu vă faceți griji, nu este chiar atât de rău! Avem încă o mulțime de posibilități pentru a ne bucura de sărbătorile de primăvară chiar și în acest timp ciudat. Și, la fel ca semănatul de Paște, trebuie să ne păstrăm speranța pentru zile mai bune și mai vesele.

Paștele este deosebit de important pentru creștini, deși originea lui este păgână. În Vinerea Mare, Iisus Hristos a fost răstignit pentru a învia din morți în Duminica Paștilor, dând speranță tuturor oamenilor de bună voie. Chiar și creștinii vor trebui să facă față în acest an fără slujba de înviere obișnuită de la biserică. De asemenea și discursul Papei Francisc la slujba de înviere din piața St. Petru în Vatican va avea loc probabil anul acesta fără audiență și va fi doar online. Ei bine, vremurile s-a schimbat.

Anul acesta Paștele cade în a treia săptămână a lunii aprilie. Dar din nefericire totul va fi închis în această perioadă. Se poate spune că în acest an nu o să fie împlinită tradiția și obiceiurile în a 2- a zi de Paște. Totuși, sunt lucruri pe care le poți face chiar și în perioade de criză și carantină. Care sunt? Haideți să ne inspirăm! 

10 sfaturi despre cum să te bucuri de Paște anul acesta:

1. Primăvara totul devine viu 

Chiar dacă nu mergi în plimbare la grădina zoologică sau în parc, anul acesta de Paște amintiți-vă că natura nu este închisă! Iar aprilie este momentul ideal pentru a te plimba în pădure, pe câmpuri sau pe lângă lacuri izolate. Primăvara totul devine viu, astfel încât să vă puteți bucura de copaci înfloriți și multe flori colorate. Puteți spune ce tipuri au înflorit deja? Și dacă vă permit împrejurimile puteți merge la o plimbare cu bicicleta. Mișcarea în aer curat aduce doar beneficii.

În mod similar, perioada primelor luni de primăvară este excelentă pentru observarea faunei noastre. Atâta timp cât frunzele nu sunt încă pe copaci, aveți o priveliște excelentă cu tot felul de păsări și puteți vedea mamifere mai mari, chiar și cu pui drăguți. Dacă aveți un binoclu acasă, acum este o oportunitate excelentă de a-l folosi. Nu veți vedea un spectacol interesant doar la grădina zoologică, ci poate chiar în spatele casei sau grădinii. Ei bine, când ai acordat ultima dată atâta atenție naturii?

2. Realizați decorațiuni de Paște 

Chiar dacă nu veți putea să vă vedeți cu toată familia sau prietenii, decorațiile de Paște vă vor oferi o stare de bine și vă vor bucura în principal. Și dacă aveți copii acasă, în vacanță, atunci acesta este modul ideal de a-i distra prin crearea împreună a decorațiilor preferate.  

Cu ce să începem? Cu siguranță puteți încerca să faceți coronițe de Paște pentru a decora ușa de la intrare. Puteți folosi panglici vechi, hârtii colorate și vopsele. De asemenea, puteți decora coronița cu elemente naturale pe care le adunați în timpul unei plimbări de primăvară. Crenguțe cu frunze înmugurite sau florile uscate vor arăta grozav. Și nu uitați de cojile de ouă care vă vor oferi coroniței tale o notă de Paște! Dacă nu aveți idee ce să creați, aruncați o privire pe Pinterest pentru a descoperi o mulțime de alte decorațiuni interesante.

De asemenea puteți aduna câteva crenguțe înflorite pentru o vază mică pentru masa tradițională. Pot fi orice flori vii, și astfel aveți posibilitatea să decorați și pervazurile exterioare. De exemplu, ghivece plantate cu primule sau mini narcise de primăvară. Florăriile sunt deschise, deci puteți încerca.

3. Adăugați magie în bucătărie 

Dacă multe persoane contau pe ajutorul restaurantelor și acum sunt închise este timpul să ne gospodărim siguri. Friptura de miel, rulouri de curcan, drob, pască și cozonac, legume proaspete și bineînțeles ouă în orice formă și culoare va trebui să le gătim noi! Faceți o adevărată sărbătoare acasă și tratați-vă cu toate bunătățile preferate. 

4. Respectați tradițiile de Paști 

Când altădată decât acum de Paște ai într-adevăr suficient timp pentru a urma toate tradițiile? În vremurile moderne sunt puțin ignorate ceea ce este un mare păcat. Profită de timpul tău liber și în sfârșit încercați moduri tradiționale de decorare a ouălor de Paște. Decorați de exemplu cu ceară, care după colorare o îndepărtați. Iubitorii de natură pot încerca vopsirea ouălor cu coji de ceapă. Arată foarte frumos dacă înveliți ouăle cu diverse frunze naturale, pe care le legați cu tifon sau ciorapi vechi. Frunzele rămân frumos imprimate pe ouă.

Dacă vă interesează mai multe despre ce fel de obiceiuri și tradiții sunt asociate cu sărbătorile de Paști, puteți verifica afară articolul nostru special care este dedicat pentru acest subiect.

5. Organizați un grătar în aer liber 

Dacă sunteți printre cei norocoși și aveți o grădină sau cel puțin o terasă mai mare la casa, ați câștigat. Pentru cei dintre noi care suntem prinși în apartament este mai complicat cu posibilitatea de a face grătar . Ei trebuie să meargă în locuri permise dacă doresc, în caz contrar este nevoie să mai aștepte pentru astfel de plăceri. Oricum trebuie să rețineți că nu este bine să invitați prieteni sau o familie mai îndepărtată. Puteți să le arătați locurile recent descoperite atunci când măsurile de securitate sunt terminate.

6. Distrați-vă acasă 

S-ar putea să nu fiți un pasionat de natură și mai degrabă petreceți timpul acasă. Nu e nimic în neregulă cu asta. Profitați de timpul liber în carantină și bucurați-vă de filme populare sau tradiționale românești. Și dacă nci televizorul nu te mulțumește atunci este momentul să scoți pe masă în sfârșit jocuri de grup clasice sau să citești o carte pe care o tot amâni.

7. Organizați curățenia generală 

Curățenia nu este necesară numai în natură, ci și în casele noastre. Deși este posibil să nu fie conceptul tradițional de Paște, o curățenie grozavă de primăvară poate însemna o bună dispoziție. Nu degeaba se spune că "o dată cu curățarea gospodăriei ne curățăm propriul cap".

Poate vei găsi lucruri pe care nici măcar nu știai că le ai. Evident, nu sunt necesare, așa că le poți oferi mai departe cuiva care le folosește. Astfel vei scăpa de lucruri inutile și veți mai avea mai mult spațiu în cămară. Sortează lucruri cobite, stricate și încearcă să le repari sau să faci ceva util. Pe Internet veți găsi o mulțime de idei și sugestii, așa că încercați să vă inspirați.

Și dacă nu vă pasionează reparațiile, vă puteți bucura de alte lucruri frumoase. Ce spuneți de achiziția unui parfum, bijuterii sau un ceas noi?

9. Pregătiți-vă grădina pentru primăvară 

Dacă aveți norocul să dețineți o grădină, puteți petrece zilele de Paște aranjând-o. Indiferent dacă sunteți tentați să plantați propriile legume sau preferați doar o grădină decorativă, există multe de făcut. Plantați flori, ierburi sau legume noi, aranjați jardinierele în grădină și tăiați crengile uscate din copaci.

Lucrul în grădină sub razele calde de primăvară este plăcută și se spune că pentru unii oameni care lucrează cu pământul are chiar efecte terapeutice. Te ajută să îți calmezi gândurile, să te concentrezi doar pe activitatea în sine și să uiți de toate. Rezultatele efortului nu vor aștepta mult și vor aduce un zâmbet pe față. Odihna psihică și sănătatea sunt foarte importante astăzi.

10. Alăturați-vă voluntariatului 

Nimeni dintre noi nu știe când va trece și se va sfârși criza coronavirusului. Dar poți să treci peste asta mult mai bine dacă te angajezi în voluntariat și îi vei ajuta pe cei cu risc. Fie că este vorba de persoanele în vârstă care apreciază ajutorul dvs. la cumpărături, sau medicii, asistentele și vânzătoarele care nu au măști și au nevoie de ele. Oricine se poate implica și puțin ajutor chiar contează. 

Da, într-adevăr Paștele din acest an va fi altfel. Dar dacă putem profita de situația dificilă actuală pentru a ne dezvolta sau ajuta pe ceilalți, putem învăța multe și, în cele din urmă, putem deveni oameni puțin mai buni.