5 sfaturi pentru cum să îți pregătești părul pentru primăvară

  • REVISTA ONLINE
  • 5 sfaturi pentru cum să îți pregătești părul pentru primăvară

5 sfaturi pentru cum să îți pregătești părul pentru primăvară

Iarna nu este o perioadă favorabilă părului. Este posibil să știți că purtarea căciulilor ajută la menținerea căldurii dar că nu are efecte bune asupra părului. Acesta se electrizează, iar realizarea unei coafuri drăguțe durează ceva timp. Nu lăsați părul să sufere și pregătiți-l ca primăvara să strălucească cu frumusețea sa.

Sunt necesare produse de calitate 

Fluctuațiile frecvente de temperatură în timpul tranzițiilor de la o încăpere caldă la o stradă friguroasă, camerele supraîncălzite și hidratarea insuficientă usucă părul, despică vârfurile și, în general, starea firelor de păr este mai proastă. Dacă ai citit articolul nostru Îngrijirea părului iarna - ce produse să folosești?, părul tău a fost îngrijit în sezonul rece. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți pregătești podoaba capilară pentru soarele de primăvară.

1. Nu te stresa și menține un stil de viață sănătos 

Calitatea părului este influențată nu numai de mediul înconjurător, ci și de stilul tău de viață. Fumatul, lipsa vitaminelor A, C și E și stres excesiv nu ajută deloc. Pentru a te bucura de un păr moale și strălucitor în primăvară, ar trebui să începi să îți reglezi dieta incluzând legume, fructe, nuci, pește, ouă, lapte și citrice în meniu. Stresul poate fi eliminat cu ajutorul activității fizice. Mergi la jogging sau scoate câinele la plimbare. Amândoi veți fi fericiți, iar părul îți va mulțumi, mai ales dacă ulterior îi oferi îngrijire adecvată.

2. Șampoanele potrivite conferă părului strălucire și energie

Alături de stil de viață sănătos, produsele cosmetice pot ajuta la îmbunătățirea stării părului. Nu înseamnă, însă, că poți să arunci căciulile deoarece înghețul nu ajută rădăcinile părului. Deși purtarea unei căciuli face ca părul să se îngrașe mai repede, este important să o faci. Situația poate fi remediată dacă speli părul mai des cu un șampon adecvat. Încearcă șamponul hrănitor pentru păr uscat Matrix Total Results Moisture Me Rich. Datorită conținutului de glicerină, înmoaie și hidratează intens părul.

Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Deep-Cleansing este un șampon pentru toate tipurile de păr care curăță în profunzime. Este conceput exclusiv pentru femei. Tratează-ți părul ondulat cu un șamponul hidratant special Goldwell Dualsenses Curly Twist pentru a hrăni și a oferi energia atât de necesară părului.  

Dacă obișnuiți să vă spălați părul în fiecare zi, alegeți șampoane pentru uz zilnic. Sunt special concepute pentru a evita deteriorarea frecventă a părului și a scalpului.

3. Alegerea unui balsam potrivit este importantă, de asemenea

Funcția șamponului este de a curăța părul de murdăria care se adună în timpul zilei. Asta înseamnă praf din aer, rămășițe ale produselor de styling, grăsimi și celule moarte. Pe de altă parte, balsamul ar trebui să protejeze și să înfrumusețeze părul. O poate face chiar instantaneu, așa că nu trebuie să îl lași mai mult timp. Balsamult protejează părul de efectul distructiv al prosopului, care poate poate deteriora firele de păr prin precare. Ar trebui să alegi un balsam în funcție de tipul dvs. de păr - vopsit, deteriorat, uscat, lung, blond sau gros.

Blondele își vor găsi balsamul perfect în Matrix Total Results Hello Blondie Conditioner. Conține mușețel, care are un efect de iluminare și de calmare, și pantenol, care oferă o strălucire radiantă. Balsamul formează o peliculă de protecție pe suprafața părului, protejându-i structura.

Femeile cu părul fin se luptă adesea cu coafura lor care se lasă tot timpul. Ce spui de ridicarea părului de la rădăcini cu balsamul Matrix Total Results High Amplify Conditioner? Nu îngreunează părul, ci îl hrănește și îi oferă volum.

Părul deteriorat și uscat merită o îngrijire adecvată pe care i-o poți oferi folosind balsamul Tigi Bed Head Urban Antidotes Recovery Conditioner ce hrănește și hidratează părul.

4. Nu uita să îți tratezi părul cu o mască de îngrijire

Folosirea unui balsam este o necesitate pentru a pieptena mai ușor părul și pentru a-l proteja de deteriorare, dar este mai important să aplici o mască de păr în mod regulat. Hrănește părul în profunzime, oferă-i vitamine și susține-i creșterea. Masca este o parte esențială a îngrijirii părului. 

Cum se folosește masca? Masca trebuie aplicată cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, imediat după spălarea părului și uscarea parțială a acestuia într-un prosop. În acest caz, balsamul este pus la sfârșit. Înfășurați părul cu masca aplicată pentru un efect mai bun într-o capă și un prosop și lăsați aproximativ o jumătate de oră. Apoi clătiți bine masca și aplicați un balsam. Mai departe, aplicați produsele pe care le folosiți de obicei.

În farmacii se găsesc măști pentru diferite tipuri de păr. Foarte populară este Wella Professionals Reflections Oil Mask Reboost Luminous, o mască pentru toate tipurile de păr care hrănește și dă strălucire. Uneori, părul este deteriorat constant de uscare constantă cu foehnul, vopsire, îndreptare și coafare. Pentru un păr chinuit de astfel de procese, masca L´Oréal Professionnel Expert Absolut Repare seria Gold Quinoa poate face față problemelor. Este important ca masca să fie utilizată în mod regulat pentru a îmbunătăți calitatea părului.

5. Tunde-ți părul în mod regulat

Nici măcar îngrijirea de cea mai înaltă calitate a părului nu va garanta că acesta va fi frumos, strălucitor și bogat. De asemenea, părul vrea să meargă la coafor și să aibă mereu coafura aranjată. Dacă aveți părul lung, tăiați-vă măcar vârfurile pentru a le împiedica să se usuce și tratați-le cu Matrix Total Results So Long Damage Strength, special conceput pentru părul lung.

Pentru a avea un păr strălucitor și sănătos primăvara, clătiți-l cu un decoct de mușețel sau de urzici după spălare. Este o rețetă de casă garantată de care bunicile noastre care au folosit-o deja pentru că pe vremea aceea nu existau atatea produse ca în ziua de astăzi. Știi cum să o prepari? Puneți o mână de mușețel uscat sau urzică la 1 litru de apă clocotită și lăsați să se infuzeze un sfert de oră. Nu aplica decoctul pe părul tău până când temperatura nu este cel puțin aceeași cu corpul oamenilor sau mai mică. Nu uitați să masați și scalpul.