Cum să îți aranjezi părul rapid și ușor

Cum să îți aranjezi părul rapid și ușor

Îți este cunoscut, cu siguranță, acel moment în care părul încâlcit și fără formă pe care îl vezi dimineața în oglindă îți strică întreaga zi. Unde au dispărut șuvițele strălucitoare și frumos aranjate de ieri? Trebuie să fugi la muncă și cu siguranță nu ai timp să stai o oră să îți aranjezi părul. Ce faci în această situație? Îmblânzirea părului rebel nu trebuie să fie o sarcină neplăcută și care să îți consume mult timp. Citește articolul și spune adio problemelor cu părul.

Lung sau scurt, toate tipurile de păr au nevoie de îngrijire. Naturalețea este un lucru frumos, iar părul aranjat în stil neglijent revine la modă deseori, dar acesta nu se potrivește în orice situație. Cum să obții look-ul perfect fără să fie nevoie să petreci foarte mult timp pentru asta? Îți oferim câteva sfaturi în articolul următor. 

Părul sănătos este important 

Cel mai important lucru la păr este sănătatea acestuia. Stilizarea părului cu ajutorul uscătoarelor sau a plăcilor de păr, duce adesea la distrugerea acestuia. Același lucru este valabil si pentru colorări sau decolorări dese. La baza unui păr sănătos stă nutriția corectă. Aceasta nu se referă numai la exterior, în sensul folosirii unor produse de îngrijire, dar mai ales la interior, în sensul menținerii unui regim alimentar echilibrat. Părul sănătos se întreține, în special, cu destule proteine și vitamine ce se găsesc în nuci, semințe, ouă sau în ulei de măsline. Fără să vă mai scuzați! Cine dorește să aibă un păr sănătos trebuie să manânce bine. 

De asemenea, este foarte important ca șamponul pe care să îl folosești să fie cel potrivit pentru tipul tău de păr. Fiecare tip de păr are nevoi diferite. Părul ondulat necesită șampoane bogate în uleiuri și keratină care să îl facă mătăsos. Părul drept și fragil ar fi recunoscător pentru un șampon care să îi ofere volum și întărire. Acestea sunt alte elemente ce te vor scuti de timp în procesul de aranjare al părului. 

Nu uita de rutina de seară 

Nu lăsa pe dimineață ce poți face seara! Pentru ca buclele tale să nu îți consume timpul prețios de dimineață, acordă-le atenția necesară seara, înainte de culcare. În fiecare seară, este nevoie să le piepteni astfel încât să nu se încurce și mai tare peste noapte. De exemplu, încearcă popularul pieptăn Tangle Teezer ce îți descurcă părul cu delicatețe. 

Dacă ești mândra posesoare a unui păr lung, asigură-te că te ocupi de îngrijirea lui. Peste noapte, părul se poate rupe sau înăspri foarte ușor. Este foarte bine să se ia în considerare materialul lenjeriei de pat, în special cel al feței de pernă. Încearcă satinul, acesta lasă părul să alunece ușor pe pernă și nu provoacă același nivel de deteriorare mecanică precum o face bumbacul, de exemplu. Care este, însă, cel mai mare păcat pe care îl poți face părului tău? Acela de a te culca cu părul ud. Este întotdeauna recomandat să îl usuci înainte. Apa și hidratarea sunt benefice pentru păr, însă trebuie știut faptul că părul ud este mult mai fragil și mai predispus ruperii decât atunci când este uscat.

Invită produsele de styling să te ajute 

Te-ai trezit vreodată cu părul dezordonat, ce atârna în toate direcțiile? Nimic nu este, însă, imposibil de reparat atunci când ai produsele de păr potrivite. Pentru un păr mai ușor de stăpânit încearcă Tigi Bed Head After Party Styling Cream. O altă soluție ar fi fixativul de păr, pe care îl poți aplica în câteva secunde, sau o placă de păr care să modeleze părul așa cum ți-l dorești. Nu uita, însă, faptul că acea caldură a plăcii este daunătoare părului tău, astfel că este recomandat să folosești un spray cu protecție termică.

Pentru cei care au părul de lungime medie sau scurtă, o cremă sau pastă modelatoare care să ține firele de păr în poziția pe care ți-o dorești este perfectă. Se întâmplă uneori ca dimineața parul să nu mai aibă același volum pe care îl avea cu o zi inainte. În astfel de cazuri, pudra de păr funcționează perfect și dă părului volum și formă impecabilă. Te poți baza pe branduri precum L'Oréal Professionnel sau Matrix să fie la înălțimea așteptărilor tale. 

Împletituri 

Nu vrei să îți mai îngreunezi părul cu diferite produse și nici să nu îl mai stresezi cu placă sau uscător? Există o soluție mai simplă pentru îmblânzirea podoabei tale capilare. Împletiți-o. O împletitură simplă este ușor de făcut pentru oricine, însă modelele mai complicate necesită puțin exercițiu. În final, oricine poate ajunge să se perfecționeze în împletituri și să se bucure de acestea la maxim. 

Șamponul uscat 

Ce facem atunci când avem părul gras, iar rădăcinile și bretonul mereu arată nearanjate? Cu siguranță, nimeni nu merită să trăiască cu așa ceva. Din fericire, experții în îngrijirea părului au creat o linie salvatoare de șampoane uscate. În orice formă ar veni, șamponul uscat este salvarea tuturor atunci când se dorește evitarea spălărilor dese sau atunci când nu există întotdeauna timp pentru asta. Șamponul uscat poate fi luat peste tot și este un adevărat instrument magic în excursii, la cort, la un festival sau oriunde nu există posibilitate de a face duș.