Cele mai seducătoare parfumuri orientale

Cele mai seducătoare parfumuri orientale

Parfumurile orientale, sunt cunoscute din cele mai îndepărtate perioade istorice, sunt foarte senzuale, intense și misterioase. Aceste parfumuri, care formează unul dintre cele mai des întâlnite parfumuri, ne îndeamnă din primele picături să călătorim în ținuturile misteriosului Orient cu poveștile și legendele lor pline de secrete. Parfumurile opulente, delicate, picante și dulci cu tonuri orientale creează o atmosferă aproape mistică, așa că este perfect de înțeles că este una dintre cele mai populare alegeri a parfumului. Care este istoria parfumurilor orientale? Care sunt ingredientele principale, unde se poartă și cum să alegem?

Începuturile parfumurilor orientale

Parfumurile misterioase cu tonuri orientale au apărut în Europa încă din Evul Mediu. Acest lucru se datorează în principal cruciadelor din secolele al XII-lea și al XIII-lea, care au descoperit Orientul și, odată cu acesta, multe gusturi și arome noi. Navele cruciadelor au adus în Europa diverse încărcături de ingrediente și până acum necunoscute. Datorită noilor trasee comerciale, au fost schimbate materii prime precum nucșoara, piperul, smirna, camforul sau alte balsamuri. Occidentul a descoperit noi ingrediente pentru parfumuri care contrastau bine cu florile și ierburile folosite până atunci. Aromele de mosc, chihlimbar sau civetă au cucerit rapid chiar și cele mai exigente năsucuri - nobilimea iubea centrele spa cu arome de mirodenii și purta cu mândrie așa-numitul pomander – o minge făcută pentru parfumuri, care era umplută cu arome orientale. În scurt timp, aceste ingrediente parfumate au devenit populare în întreaga societate, iar parfumurile orientale și-au manifestat astfel pe deplin puterea și bogăția.

Până în prezent, parfumurile orientale seducătoare sunt printre cele mai îndrăgite. Încă din Evul Mediu și odată cu apariția parfumeriei moderne, parfumurile s-au îmbunătățit din ce în ce mai mult. Drept urmare, parfumurile orientale nu mai sunt atât de îmbătătoare și grele, dar senzualitatea lor rămâne pe deplin. Jicky od Guerlain a devenit primul parfum care a deschis calea aromelor orientale moderne. A fost lansat în 1889 și a fermecat cu aroma de civetă, vanilie și cumarină, care au fost extrase din fasole tonka. Apoi, în 1908, Coty a lansat parfumul Amber Antique, care conținea chihlimbar și vanilie. Și pentru că aceste piese au avut un mare succes, treptat fiecare casă de parfumuri a început să-și creeze propriile parfumuri orientale.

Cum să recunoașteți parfumul oriental

Parfumurile orientale se numără printre cele mai populare categorii de parfumuri și sunt folosite de sute de ani. Atât un parfum, cât și un aftershave pot emana aroma Orientului. Parfumurile orientale sunt în general puțin mai bogate decât alte tipuri de parfumuri, în principal datorită ingredientelor lor speciale, tipice.

vera-wang-orientalCare sunt cele mai des întâlnite ingrediente în parfumurile orientale?

Puteți întâlni în special următoarele componente:

Scorțișoară

Acest condiment dulce și senzual este utilizat pe scară largă în industria alimentară, dar distinge și foarte mult aromele individuale. Pe lângă gustul său unic, scorțișoara este populară și pentru proprietățile sale afrodiziace. Scorțișoara se asortează foarte bine cu tonurile citrice în parfumuri.

Cuisoare

Deși majoritatea oamenilor consideră cuișoarele un condiment (datorită aromei sale puternice și unice), este de fapt un mugur uscat. La fel ca scorțișoara, cuișoarele sunt utilizate pe scară largă atât în industria alimentară, cât și în parfumerie. În plus, este utilizat și în medicină ca un medicament împotriva durerilor.

Un alt condimente exotice

În parfumurile orientale, pe lângă ingredientele puternice de scorțișoară și cuișoare, putem găsi cardamom, ghimbir, piper sau nucșoară.

Vanilie

Un alt ingredient popular este vanilia, care a cucerit milioane de inimi cu aroma sa dulce și tentantă ce amintește de copilăria noastră. Producția de vanilie naturală este un proces foarte lung și costisitor, deci există multe parfumuri care folosesc în schimb o versiune sintetică.

Tămâia

Tămâia este folosită în principal în scopuri religioase, dar și-a găsit locul în lumea parfumerii de astăzi. De-a lungul anilor, tămâia a jucat un rol important în aproape orice cultură din lume. Datorită parfumului său cald și calmant, este acum folosit ca ingredient în multe parfumuri orientale.

Chihlimbar

Chihlimbarul fermecător și cald este un alt ingredient popular pentru parfumuri orientale. Chihlimbarul nu este cu adevărat un ingredient, ci mai degrabă conferă parfumului o senzație caldă. Este adesea folosit ca înlocuitor al ambrei.

Lemn de santal

Nu ar fi o listă completă dacă am omite nota clasică orientală - lemn de santal. Este cunoscut pentru parfumul său lemnos delicat, dulce și bogat. Este un ingredient foarte puternic care completează perfect parfumul sofisticat oriental.

Flori exotice

În parfumurile orientale, întâlnim adesea flori exotice interesante. Cele mai frecvente sunt trandafirii iranieni, iasomia, orhideele, stânjenel sau florile de portocal. Acestea oferă parfumurilor o notă de seducție și exotism.

Fructe

Puteți întâlni și ingrediente din fructe în parfumuri orientale. Cel mai adesea puteți găsi portocale, curmale, smochine sau prune. Unele ingrediente adaugă dulceață parfumului, altele prospețime.

Oriental

Tipuri de parfumuri orientale

Nu este oriental ca oriental - chiar și acest grup de parfumuri are subgrupurile sale, care sunt diferite între ele. Cel mai adesea veți întâlni următoarele:

Parfumuri orientale picante

După cum sugerează și numele, în interiorul sticluței veți găsi o mulțime de condimente dulci, precum vanilie, scorțișoară, cuișoare, nucșoară, dar și diverse flori exotice sub formă de iasomie sau ylang-ylang. De asemenea, este posibilă atingerea de rășină sau tămâie. Acest grup conține cele mai sexy mirosuri.

Parfumuri orientale cu ambră

Veți găsi în ele tonuri de vanilie și ambră - în zilele noastre veți găsi și chihlimbar, sub care se ascunde forma sintetică a acestui misterios și rar ingredient natural. Ambra este unul dintre cele mai scumpe ingrediente de parfum. Aceste parfumuri evocă senzualitate și căldură. Rezistă foarte mult pe piele.

Parfumuri orientale lemnoase

Elementele lemnoase sub formă de lemn de santal, cedru sau lemn de trandafir, precum și paciuli, sunt folosite pentru a crea o altă dimensiune a tonurilor condimentate tradițional orientale. Acestea adaugă parfumului profunzime și sentimentul de mister. Sunt mai grele și sunt potrivite în special pentru serile sau ocaziile speciale.

Parfumuri orientale fragede

În această grupă, deocamdată, veți găsi doar o câteva parfumuri, dar odată cu tendința continuă a parfumurilor fresh, probabil numărul lor va crește. Acest grup conține tonuri mai lejere, mai limpede și mai proaspete. Adesea și citrice. Datorită acestui fapt, sunt mai potrivite pentru birou și pentru folosirea zilnică.

Când să purtați parfumuri orientale?

Datorită tonurilor lor calde, bogate în condimente și aroma de lungă durată, parfumurile orientale sunt o alegere populară pentru seară și lunile mai reci de toamnă și iarnă, când trebuie să vă încălziți puțin corpul și să vă bucurați de sezonul cald, cel puțin în gând. Parfumurile orientale sunt de obicei mai grele, deci nu sunt pe deplin potrivite pentru utilizarea zilnică în birouri și în rândul unui număr mai mare de persoane. Este necesar să ne obișnuim cu parfumul lor dens, iar nasurile noastre europene încă nu sunt antrenate, așa cum este cazul oamenilor din Orientul Mijlociu, unde parfumurile orientale sunt de obicei purtate.

Parfumurile orientale sunt de obicei mai grele, deci nu sunt pe deplin potrivite pentru utilizarea zilnică în birouri și în rândul unui număr mai mare de persoane. Este necesar să ne obișnuim cu parfumul lor dens, iar nasurile noastre europene încă nu sunt antrenate, așa cum este cazul oamenilor din Orientul Mijlociu, unde parfumurile orientale sunt de obicei purtate.

Pentru seară sau pentru zilele de iarnă, însă, sunt o alegere excelentă, deoarece evocă sentimente calde și, mai mult, arată foarte senzual și matur. Parfumurile orientale pot fi purtate atât de femei, cât și de bărbați. Veți întâlni adesea parfumuri concepute pentru ambele sexe - parfumuri orientale unisex, pe care le puteți împărți acasă cu partenerul dvs.

oriental-black-opiumCele mai seducătoare parfumuri orientale

V-am inspirat suficient și deja vă imaginați nopțile orientale arabești, nisipurile misterioase din deșert, soarele fierbinte, grădinile înflorite, senzualitatea și ispita? Atunci, trebuie să încercați câteva parfumuri orientale pe propriul receptor olfactiv! Acestea sunt cele mai seducătoare.

Guerlain - Shalimar

Primul parfum oriental din istorie este inspirat de povestea de dragoste pasională între împărat și prințesa indiană Shalimar - în sanscrită înseamnă templul iubirii. Reprezintă întruchiparea dorinței și a iubirii eterne. Parfumul mitic conține bergamotă, iris, trandafir și vanilie. Creează o notă de îndrăzneală și ceva interzis, dar în același timp mângâie senzual pielea și o încălzește. Flaconul este inspirat de apa celebrelor grădini Shalimar.

Thierry Mugler - Angel

Celebrul parfum lansat în 1992 evocă emoțiile amintirilor fericite și oferă vise grozave pentru viitor. Parfumul captivant și distinctiv este irezistibil și durează foarte mult. Conține tonuri de bergamotă, vată de zahăr, fructe de pădure roșii, miere, ambra, ciocolată, vanilie și mosc.

Yves Saint Laurent - Black Opium

Un parfum intens și captivant care combină energia, senzualitatea și unicitatea purtătorului. Parfumul literalmente vibrează și este foarte sexy. În flacon veți găsi un amestec de piper roz, floare de portocal, iasomie, cafea, paciuli, cedru și vanilie.

Tom Ford - Black Orchid

Parfum floral oriental, care este o alegere ideală pentru lunile de primăvară. Ingredientele cheie includ orhideea neagră, pruna, bergamota și trufa. Mirosul este foarte bogat, ușor întunecat și plin de tonuri ademenitoare de flori.

Calvin Klein - Euphoria Amber Gold

Descoperiți atmosfera nopților calde arăbești și misterul deșerturilor nesfârșite. Parfum cu un amestec de mandarine, prune, trandafiri, miere de chihlimbar și lemn de santal ce vă va transporta rapid în lumea misterioasă a Orientului. .

Versace - Pour Homme Oud Noir

Amestecul de esențe orientale, nota de condimente și tonurile de lemn va învălui fiecare bărbat cu un voal de secrete seducătoare. Parfumul carismatic în compoziția căruia se găsește piper, neroli, portocale, șofran, oud și lemn de agar vă va cuceri.

Burberry - Brit Rhythm

Bărbații preferă adesea parfumurile orientale lemnoase în schimbul parfumurile florale. Vă veți îndrăgosti de această piesă datorită aromei sale proaspătă, dar lemnoasă. Amestecul de lemn de cedru, mosc gri, nucșoară și diferite citrice creează un parfum relaxant pentru fiecare bărbat.