Cum să asortați corect bijuteriile

Cum să asortați corect bijuteriile

V-au plăcut careva bijuterii de pe internet sau ați ales piese frumoase într-un magazin de bijuterii, dar nu sunteți siguri cum să le purtați? Nu știți cum să combinați hainele, bijuteriile sau diferite tipuri de metale? Vreți să arătați elegant, dar nu vă puteți da seama dacă veți exagera cu o mulțime de accesorii? Și bărbații – cu ce bijuterii se pot decora fără să pară insipizi sau feminini? Ne vom concentra pe toate acestea în articolul de astăzi.

Strămoșii noștri știau deja foarte bine că bijuteriile pot înfrumuseța o persoană. Iar amuletele, cerceii, coroanele și inelele trezesc admirație până în prezent. Oamenii le purtau nu numai în scopuri estetice și la evenimente festive, ci le atribuiau și abilități magice și credeau că vor fi protejați. Această credință a supraviețuit până în prezent, când ne place să purtăm amulete sau bijuterii cu diverse pietre prețioase și semiprețioase, cărora le atribuim anumite proprietăți. Deci bijuteriile au o istorie bogată. În ceea ce privește diferitele tendințe și stiluri, în ziua de astăzi este destul de dificil să-ne orientăm în ele. Există un număr foarte mare de stiluri și tendințe, iar alegerea potrivită uneori nu este ușoară. Se pare adesea că totul este permis și putem combina lucruri care sunt incompatibile. Această libertate pe care o aduce astăzi este cu siguranță frumoasă. Cu toate acestea, putem respecta anumite recomandări și reguli cu privire la modul de asortare a bijuteriilor între ele pentru a avea un rezultat.

10 sfaturi bune legate de asortarea bijuteriilor pentru a fi originali și cu style:

Combinați metalele

Nu se mai aplică regula scrisă odată că aurul și argintul nu trebuie purtate împreună. Exact opusul! Nu vă fie teamă să le combinați, dar faceți-o decent. Aceasta înseamnă că alegeți o culoare similară a metalului sau căutați bijuteriile cu o nuanță similară de pietre sau decor. Evitați o combinație de două piese foarte strălucitoare, care va arăta mai degrabă ieftin decât elegant. Nici combinația unui colier de aur cu cercei distinctivi din argint nu va arăta bine. Concentrați-vă în principal pe potrivirea materialelor, nu este vorba atât de mult despre culoare.

Stratificarea

Deși auzim adesea că mai puțin este mai mult, ultimele tendințe ale modei încurajează în mod clar stratificarea. Acest lucru se aplică nu numai îmbrăcămintei, ci și bijuteriilor. Cu toate acestea, trebuie folosit cu discreție. De exemplu, o serie de brățări finuțe pentru încheietura mâinii sau coliere suprapuse cu pandantive vor arăta grozav. Nici inelele nu vor evita stratificarea. Cu siguranță ați observat că tendința este de a combina mai multe inele diferite în partea de sus și de jos a degetului, care arată minunat mai ales pentru femeile cu degetele mai lungi. Cu toate acestea, aveți grijă, inelele trebuie să se potrivească, fie prin culoare, material sau decor.

Rețineți că, atunci când stratificați, trebuie să vă concentrați asupra unui singur tip de bijuterii. Adică, fie pe coliere, fie pe brățări, fie pe inele. Ca să nu arăți ca un pom de Crăciun. Stratificarea este un joc distractiv, deoarece vă permite să combinați diferite forme, lungimi, culori și stiluri de bijuterii. Puteți crea piese foarte interesante și arăta mereu diferit. Și nu va trebui să investiți întotdeauna în piese noi.

Nu vă fie frică de pietrele prețioase

Dacă, în copilărie, vă plăcea în povești colierele de prințesă incrustate cu pietre prețioase, visați la cercei cu smarald și inele cu diamante, nu este necesar să renunțați la dorințe. Trebuie doar să economisiți suficient. Pietrele prețioase sunt frumoase și la modă, dar aveți grijă la variantele lor ieftine, care nu mai arată atât de bine. Cu siguranță nu combinați niciodată pietre prețioase cu înlocuitori de bijuterii, deoarece arată foarte proeminent și foarte urât. În caz contrar, faceți-o cu îndrăzneală! Pietrele prețioase arată bine pentru fiecare doamnă și arată minunat în combinație atât cu aur cât și cu argint.

Asortați bijuteriile cu îmbrăcămintea

Modelele distinctive și îmbrăcămintea cu modele sunt interesante și adesea nu au nevoie de bijuterii speciale. Dar avem în dulap și piese care necesită clar decorare. Acestea includ, de obicei, tricouri de o singură culoare, pulovere, pe care le putem completa perfect cu bijuterii mai distincte sau stratificate. Pentru un pulover cu decolteu în V se va potrivi colierului stratificat, iar bluzei minimaliste se va potrivi cu o brățară sau cu un inel care va ieși în evidentă.

Fiți creativi

Dacă nu îndrăzniți să combinați produse distinctive și inventive sau simțiți că nu aveți niciun sentiment pentru modă, pariați pe seturi de bijuterii. Deși nu vor arăta foarte originale, veți fi siguri ca nu ați comis o greșeală de modă. Arată foarte fermecător și le puteți purta la cine galante, baluri, spectacole de teatru și alte evenimente importante de zi și de seară care necesită un cod vestimentar elegant.

Nu exagerați cu numărul total

Deși vă încurajăm să experimentați și să stratificați, dar prea exagerat este dăunător. Acest lucru este valabil de două ori în cazul bijuteriilor, deoarece cantitatea lor exagerată va strica întreaga ținută și va arăta exagerat. Luați aminte că două - trei bijuterii mai puțin distinctive va fi maximul. Și dacă doriți să atrageți atenția cu ceva semnificativ, alegeți doar o piesă și lăsați-o să iasă în evidență.

Aflați tipul dvs de ten

Tipul de culoare al pielii vă va ajuta, de asemenea, să alegeți piesele ideale exact pentru dvs. Astfel veți ști cel mai bine dacă să alegeți bijuterii din argint sau aur. Dacă venele dvs sunt mai albastre la lumina zilei și vă bronzați ușor, faceți parte din categoria celor cu piele rece, căruia i se potrivesc argintul, platina sau aurul alb sau roz. Ce ține de pietre puteți folosi pietrele de culoare albastră, roz sau violetă. Dacă venele dvs sunt colorate în verde și tolerați mai mult decât bine lumina soarelui, folosiți aurul sau o nuanță de aur roz. Vi se vor potrivi pietre de culori pământii, precum maro, verde sau roșu.

Nu uitați și de ceas

Deși ceasurile nu aparțin direct bijuteriilor, astăzi joacă practic rolul unui accesoriu de modă. Prin urmare, atunci când alegeți bijuterii potrivite, rețineți că le puteți asorta bine și cu un ceas. Desigur, evitați orice decorațiuni pentru ceasurile digitale sportive. Dar puteți decora un ceas elegant cu o curea de piele cu brățări sau inele delicate. În mod ideal, în culoarea metalului care este realizată carcasa ceasului.

Tendințe legate de bijuteriile pentru bărbați

Nu trebuie să uităm de bijuteriile pentru bărbați, deoarece acestea se numără printre accesoriile preferate pentru bărbați. în principal, foarte populare sunt brățările din piele cu elemente metalice casual și adecvate sau lanțurile și brățările din oțel inoxidabil. Unor bărbați le place să poarte inele, care uneori pot părea puțin feminine. Spre deosebire de bijuteriile pentru femei, bijuteriile pentru bărbați sunt mai potrivite pentru activități în timpul liber și nu sunt potrivite pentru purtarea la ocazii speciale. Pentru acestea puteți folosi ceasuri bărbătești elegante și clasice.


Care branduri de bijuterii să alegeți?

În cele din urmă, am pregătit o secțiune transversală de mărci care se ocupă cu producția de bijuterii, cu ale căror piese veți fi siguri de calitate și de o investiție reușită. Fără îndoială, una dintre cele mai populare mărci este Pandora, care se mândrește cu piese distinctive. Datorită numărului de mărgele și pandantive, aveți ocazia să asamblați o brățară după propriile preferințe și să vă amintiți întotdeauna de momentele festive din viața dumneavoastră sau alte lucruri

Dacă preferați modele atemporale care urmează ultimele tendințe, cu siguranță veți alege între bijuteriile Tommy Hilfiger sau Guess. Pentru iubitorii de bijuterii moderne cu o notă de aventură și gândire liberă, vă propunem piesele de Paul Hewitt.